Rękojeść wykonana jest z wytrzymałego POM. Jest to materiał odporny na wstrząsy, wysoką temperaturę i kwas, który można łatwo wyczyścić. Idealny do noży kuchennych. Stal ostrza płynnie łączy się z rękojeścią. To nie tylko solidne połączenie, ale także świetna równowaga. W połączeniu z ergonomicznym kształtem nóż ten świetnie leży w dłoni.
Waga 71 gramów
Wysokość ostrza 2 cm
Długość ostrza 9 cm
Długość długość 19 cm
Cechy produktu
Precyzyjnie wykuty z jednego fragmentu stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 (stop zapewniający odpowiednią równowagę pomiędzy odpornością na korozję, twardością i odpornością na pękanie)
Brak brody pozwala na naostrzenie noża na całej długości ostrza wraz ze specjalnie zaprojektowaną rękojeścią noż jest odpowiednio zrównowa-żony
Potrójnie nitowane ostrze, nitami wykonanymi ze stali nierdzewnej (zwiększona odporność na korozję)
Technologia Precision Edge (PEtec) zapewnia o 20% ostrzejszą krawędź tnącą noża
Hartowane do 58 ° Rockwell (optymalna twardość zapewniająca długo-trwały efekt ostrej krawędzi oraz łatwość jej ponownego ostrzenia)
Rękojeść wykonana jest z bardzo wytrzymałego materiału syntetyczne-go - polioksymetylenu (POM) - o ścisłej strukturze molekularnej, odpornej na blaknięcie i odbarwienia
Wyprodukowano w Solingen w Niemczech
Noże można myć w zmywarce, rekomendowane jest jednak mycie ręczne.