Nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni jest optymalnie wyważony dla niemęczącego cięcia.
Ostrze ze stali nierdzewnej, 12 cm
Rękojeść z afrykańskiego drewna grenadilla / wodoodporna
Powłoki rękojeści nitowane na stałe, montowane bezszwowo, a zatem higienicznie doskonałe
specjalna konstrukcja bolstera, idealna do cięcia i ostrzenia całego ostrza
wygodnie leży w dłoni
nie można myć w zmywarce
Uchwyt
Ta stosunkowo ekskluzywna kolekcja Wüsthof charakteryzuje się niezwykłym materiałem uchwytu, który został użyty. Uchwyty wykonane z afrykańskiego czarnego drewna. Jest to oszałamiający ciemny rodzaj drewna, który jest również używany do produkcji drewnianych instrumentów, takich jak oboje i klarnety. Słoje drewna sprawiają, że każdy produkt jest wyjątkowy.
Ostrze
Mimo, że rękojeść przyciąga wzrok, nie oznacza to, że ostrzem poświęcono niewiele uwagi. Podobnie jak w innych kolekcjach Wüsthof ostrze wykonane jest ze stali X50CrMoV15, która była ostrzona metodą PEtec i ręcznie polerowana. Ten rodzaj stali jest również łatwy do ostrzenia.
Kolejną zaletą tego ostrza jest plon. Nie sięga do samego brzegu, ale oddziela rękojeść od ostrza. Dzięki temu nie tylko chronisz palce, ale możesz również wykorzystać całą krawędź. Świetnie sprawdza się również, gdy chcesz naostrzyć nóż.