Forma silikonowa 40x60 cm fourzero poj 1 gniazda 103 ml sq025 Silikomart

Zaprojektowana dla profesjonalistów, silikonowa forma jest narzędziem do tworzenia smakowitych kąsków, zarówno słodkich, jak i pikantnych. Forma ma 24 gniazd w kształcie 4 połączonych ze sobą cylindrów. Deser będzie nowoczesny i elegancki. Rozmiar tej formy pozwala optymalnie wykorzystać powierzchnię w urządzeniach, skracając czas przygotowania, wykonując...

Cena 190,40 zł Cena podstawowa 238,01 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Forma silikonowa mini kostki na patyku poj 8ml 50 szt patyczków Silikomart Professional

Idealne połączenie geometrycznych kształtów i elegancji w formie silikonowe Mini Kube. Do przygotowania wyrafinowanych pojedynczych porcji w kształcie sześcianów. Są odpowiednie do robienia czekoladek na patyku, smacznych mini-kremów z lodami, a także małych deserów w pikantnej wersji.  Zestaw dwóch form silikonowych w kształcie kostki umieszczonych na...

Cena 120,59 zł Cena podstawowa 150,74 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Rant cukierniczy cyfra 4 - dł. 20 cm Martellato

Rant cukierniczy wykonany ze stali nierdzewnej, odpowiedni do produkcji deserów na zimno. Gładkie, sztywne boki tego pierścienia zapewniają wsparcie dla pakowania, nalewania i mrożenia. Profesjonalne pierścienie do ciast, są obowiązkowe dla profesjonalnych cukierników i miłośników gotowania. Odporne i wszechstronne, doskonale nadają się do robienia musów,...

Cena 73,26 zł Cena podstawowa 91,57 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Rant cukierniczy cyfra 2 - dł. 22 cm Martellato

Rant cukierniczy wykonany ze stali nierdzewnej, odpowiedni do produkcji deserów na zimno. Gładkie, sztywne boki tego pierścienia zapewniają wsparcie dla pakowania, nalewania i mrożenia. Profesjonalne pierścienie do ciast, są obowiązkowe dla profesjonalnych cukierników i miłośników gotowania. Odporne i wszechstronne, doskonale nadają się do robienia musów,...

Cena 73,26 zł Cena podstawowa 91,57 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Forma silikonowa incontro 750 ml Silikomart Professional

Incontro to forma, która stworzy deser symetryczny i nowoczesny o łącznej objętości 750 ml. Dwie połówki, których jedynym przeznaczeniem jest być razem. Dzięki tej silikonowej formie i praktycznemu plastikowemu separatorowi, który pozwoli glazurę i / lub natryskiwanie ciasta dwoma różnymi odcieniami koloru. Desery będą tak wyjątkowe, jak nieoczekiwane.

Cena 61,20 zł Cena podstawowa 85,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni
Wszystkie produkty w promocji

Wydruk jadalny A4 na papierze cukrowym do pokrywania masy cukrowej, lukrów i marcepanu 28x20cm

110402

Dostosowywanie produktu

Nie zapomnij zapisać swojej personalizacji, aby móc dodać ją do koszyka
  • Nie wybrano pliku .png .jpg .gif
20,00 zł
Brutto
Ilość
W magazynie

Pomysłowy i szybki sposób na oryginalny tort to jadalne zdjęcie czyli wydruk na papierze cukrowym przy użyciu barwników spożywczych. 

Taki papier bardzo dobrze nadaje się do ułożenia na torcie pokrytym masą cukrową, czekoladą, lukrem plastycznym, marcepanem.

Papier można wycinać do pożądanego kształtu przy pomocy zwykłych nożyczek.

Grafikę lub zdjęcie do wydruku jadalnego należy wysłać e-mailem na adres: sklep@pomocnicykuchenni.pl podając numer zamówienia. 

Plik może być w formacie: jpg, gif, png, pdf; Zdjęcie może być z telefonu, aparatu lub zeskanowane do pliku graficznego w rozdzielczości nie mniejszej niż 150 dpi

Zdjęcie maże mieć maksymalnie wymiar 20x28 cm lub śr. 20 cm.

Grafikę drukujemy w formie 1:1 (niezmienionej) w przesłanym rozmiarze przez zamawiającego. 

Opis

Zalety dekoracji na papierze cukrowym:

Wysoka jakość wydruku.

Elastyczny, łatwo go dociąć do kształtu ciasta.

Papier cukrowy tworzy równą powierzchnię i maskuje wszelkie nierówności na torcie.

Łatwo się kroi. Po 15min od nałożenia jest gotowy do krojenia.

Idealny do dekorowania toru obłożonego masą cukrową, marcepanem

Wady:

Wrażliwość na wilgoć.

Nie można zamrażać.

INSTRUKCJA nakładania zdjęcia jadalnego na tort lub ciasto:

  • Zdjęcie wydrukowane w 100 % atramentem jadalnym ( bezsmakowym ) na 100 % papierze jadalnym ( bezsmakowym )
  • Dostarczone zdjęcie możne przechowywać przez 56 dni, w miejscu chłodnym i suchym.
  • Wydruk najlepiej przymierzyć do tortu przed pokryciem go kremem. Zdjęcie można wykorzystać w całości lub dociąć na wymiar ciasta/tortu zwykłymi nożyczkami.
  • Zdejmij dekorację z podkładu i umieść ją na torcie
  • Zdjęcie na papierze cukrowym najlepiej układać torcie pokrytym masa cukrową, lukrem plastycznym, marcepanem. Ciasto powinno mieć gładką powierzchnię.
  • Papier zginamy w kształt litery U i lekko dociskamy do powierzchni tortu, następnie wygładzamy papier dłonią w kierunku brzegów, usuwając spod spodu całe powietrze.
  • Tort pokryty lukrem plastycznym lub marcepanem trzeba przed nałożeniem wydruku posmarować jadalnym klejem, ewentualnie zwilżyć wodą. Papier można także wwałkować w plastyczny lukier przed jego zastygnięciem, kiedy jest jeszcze w pełni plastyczny.
    Układając wydruk na czekoladzie, zadbajmy, aby nie zdążyła przedtem do końca zastygnąć.
  • Po ok. 20 minutach dekoracja z papieru cukrowego jest gotowa do krojenia.
  • Wokół nałożonego zdjęcia zalecamy udekorować bitą śmietaną albo kremem, aby końcówka zdjęcie stała się niewidoczna.
  • WAŻNE by tort NIE był przykryty lub zamknięty w pudełku. Powoduje to skraplanie się pary wodnej na dekoracji i rozmycie kolorów. Dekoracji nie można zamrażać.

SKŁAD papieru cukrowego: maltodekstryna, gliceryna, cukier, woda, sacharyna, skrobia E1422, E1412, stabilizator E414, dekstroza, emulgator E435, E491, E471, barwnik E171, konserwant E202, E330
SKŁAD barwników: Żółty: woda demineralizowana, gliceryna E422, kwas cytrynowy E330, barwnik E104, konserwanty E202. Czarny: woda demineralizowana, gliceryna E422, kwas cytrynowy E330, barwnik E151, konserwanty E202. Czerwony: woda demineralizowana, gliceryna E422, kwas cytrynowy E330,barwnik E122, konserwanty E202. Niebieski: woda demineralizowana, glicerol E422, kwas cytrynowy E330, barwnik E131, konserwanty E202

Szczegóły produktu
110402
12 Przedmioty

Specyficzne kody

3 innych produktów w tej samej kategorii:

Wydruk jadalny A3 na papierze opłatkowym do pokrywania kremów, bitej śmietany 40x29cm

Pomysłowy i szybki sposób na oryginalny tort to jadalne zdjęcie czyli wydruk na papierze opłatkowym przy użyciu barwników spożywczych.  Taki papier bardzo dobrze nadaje się do ułożenia na torcie pokrytym kremem lub usztywnianą bitą śmietaną. Papier można wycinać do pożądanego kształtu przy pomocy zwykłych nożyczek. Grafikę lub zdjęcie do wydruku jadalnego...

Cena 19,00 zł
Więcej
W magazynie

Wydruk jadalny A3 na papierze cukrowym do pokrywania masy cukrowej, lukrów i marcepanu 40x29cm

Pomysłowy i szybki sposób na oryginalny tort to jadalne zdjęcie czyli wydruk na papierze cukrowym przy użyciu barwników spożywczych.  Taki papier bardzo dobrze nadaje się do ułożenia na torcie pokrytym masą cukrową, czekoladą, lukrem plastycznym, marcepanem. Papier można wycinać do pożądanego kształtu przy pomocy zwykłych nożyczek. Grafikę lub zdjęcie do...

Cena 36,00 zł
Więcej
W magazynie

Wydruk jadalny A4 na papierze opłatkowym do pokrywania kremów, bitej śmietany 28x20cm

Pomysłowy i szybki sposób na oryginalny tort to jadalne zdjęcie czyli wydruk na papierze opłatkowym przy użyciu barwników spożywczych.  Taki papier bardzo dobrze nadaje się do ułożenia na torcie pokrytym kremem lub usztywnianą bitą śmietaną. Papier można wycinać do pożądanego kształtu przy pomocy zwykłych nożyczek. Grafikę lub zdjęcie do wydruku jadalnego...

Cena 10,00 zł
Więcej
W magazynie