- -25%

- technologia TransTherm® - grube dno, które pozwala na korzystanie z garnka na wszystkich typach kuchenek, także indukcyjnych,- pokrywkę można wykorzystać jako płaskie naczynie do pieczenia,- termometr do mięsa – łatwe sprawdzanie czy mięso jest dobrze upieczone,- naczynie nadaje się do zmywarki
Sztućce Bellano łączą elementy tradycyjnego japońskiego stylu z nowoczesnym włoskim designem. Nic dziwnego, że projekt pochodzi od japońskiego projektanta Makio Hasuike, który prowadzi swoje studio w Mediolanie od ponad 40 lat. Dla WMF zaprojektował sztućce na każdy dzień, który dzięki swojej geometrycznej grze kształtów wygląda bardzo elegancko....
- można go wykorzystywać jako brytfanka do pieczenia w piekarniku (bez termometru) lub jako garnek parowy,- zawiera specjalny wkład do gotowania na parze,- odporna na wysokie temperatury pokrywa z hartowanego szkła,- obręcz zabezpieczona silikonowym pierścieniem,- wyposażony w termometr do kontroli procesu gotowania,
Uniwersalny blok na noże z wkładem, w którym można wbijać noże różnej wielkości. Wygodny i bezpieczny dostęp do noży w dowolnym momencie, a ostrza są zadbane. Wykonany ze stali nierdzewna Cromargan® 18/10, blok do noży będzie przyciągał wzrok w każdej kuchni.
30-częściowy zestaw sztućców oferuje sześć widelców do menu, noże i łyżki, a także widelce do ciasta i łyżki do kawy pasujące do wielu potraw i dań. 30 części stanowi dobrą podstawę do codziennych posiłków i można je uzupełnić innymi sztućcami do serwowania i uzupełniania - dla idealnej kultury stołowej. Sztućce Bellano łączą elementy tradycyjnego...
Tradycyjna miedziana patelnia do dżemu z nitowanymi żeliwnymi uchwytami. Miedź: - Najlepszy przewodnik ciepła: równomierny rozkład i idealna transmisja ciepła. - Umożliwia lepszą kontrolę środowiska gotowania. - Zachowuje naturalny kolor owoców: dżemy nie brązowieją. Duże płaskie dno: bardzo stabilna patelnia nawet na palniku gazowym. Zaokrąglony kąt...
Pomimo dziwnie brzmiącej nazwy, mule jest bardzo łatwo przygotować. Pomoże w tym garnek emaliowany do gotowania małż Ważne jest to by mule przyrządzać w odpowiednio dużym garnku. Przygotowując porcję dla dwóch osób potrzebujemy około kilograma małż w skorupkach (zajmują dużą objętość, lecz są stosunkowo lekkie, – dlatego potrzebny będzie nam naprawdę...
Mały garnek do przygotowania sosów, roztapiania czekolady w kąpieli wodnej itp. zastosowań Wykończony niebieską emalią, rant ze stali nierdzewnej. Garnek posiada pokrywkę.
Mały garnek do przygotowania sosów, roztapiania czekolady w kąpieli wodnej itp. zastosowań Wykończony niebieską emalią, rant ze stali nierdzewnej. Garnek posiada pokrywkę.
Garnek o pojemności 8 litrów z wewnętrzną miarką w litrach oraz pintach. Wytrzymałe naczynie ze stali nierdzewnej z dodatkiem tytanu z łatwym do przenoszenia uchwytem oraz krawędź do łatwego przelewania. Garnek nadaje się do smażenia powideł, dżemów oraz konfitur. Szeroka górna część przyspiesza odparowanie wody.
Garnek do makaronu ze zintegrowanym sitem, aby makaron był bardzo łatwy do przyrządzenia al dente. Wystarczy wyjąć wkład sitka - bez uchwytów do garnków, ponieważ uchwyty są wydrążone i nie mogą się nagrzewać. Teraz sito i makaron wracają do garnka, pokrywając z powrotem - dzięki czemu makaron pozostaje ciepły do momentu podania. Modele WMF są wykonane...
Duży garnek emaliowany do gotowania małż na 4-5 osób. Ważne jest to by mule przyrządzać w odpowiednio dużym garnku. Przygotowując porcję dla dwóch osób potrzebujemy około kilograma małż w skorupkach (zajmują dużą objętość, lecz są stosunkowo lekkie, – dlatego potrzebny będzie nam naprawdę duży garnek). Profesjonalny garnek do muli o pojemności 0,4 kg....
Garnek do szparagów wyposażony w specjalny wkład do gotowania szparagów, oraz innych warzyw, ryb,makaronu, utrzymywania w cieple parówek do hot-dogów itp. Posiada metalową pokrywę z otworami do uwalniania pary Garnek ma kapsułowe dno wielowarstwowe. Łączy w sobie właściwości aluminium w zakresie rozprowadzania ciepła z trwałością i właściwościami...
Specjalny rondel z podwójnymi ściankami ze zbiornikiem na wodę do gotowania na parze. Wystarczy napełnić zbiornik wodą, aby roztopić czekoladę. garnek wykonany z aluminium do szybszego nagrzewania i rozprowadzania ciepła. Uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej 18/0
Mały garnek emaliowany do gotowania muli. Ważne jest to by mule przyrządzać w odpowiednio dużym garnku. Przygotowując porcję dla dwóch osób potrzebujemy około kilograma małż w skorupkach (zajmują dużą objętość, lecz są stosunkowo lekkie, – dlatego potrzebny będzie nam naprawdę duży garnek). Profesjonalny garnek do muli o pojemności 1,2 kg. wykończony...
Szklany garnek do gotowania i podgrzewania z podkładką korkową i dodatkowo z plastikową pokrywką o pojemności 1l. W naczyniu całkowicie przeźroczystym, odpornym na rysy i matowienie w zmywarce, przygotujesz np. zupy. Gotowanie jest takie samo, jak podczas standardowego przygotowywania posiłku, z tą jednak różnicą, że zdrowo i kolorowo. Szklany garnek,...
Garnek do ryb owalny, wydłużony kształt umożliwia łatwe przygotowanie ryby w całości - bez konieczności krojenia jej na mniejsze porcje. Dzięki wydłużonej konstrukcji i praktycznej wkładce brytfannę można wykorzystać również do innych potraw np. rolad mięsnych, schabów itp. Wkładka ma małe wsporniki, dzięki którym sos jest niżej niż potrawa. Garnek...
Mały garnek emaliowany do gotowania małż. Ważne jest to by mule przyrządzać w odpowiednio dużym garnku. Przygotowując porcję dla dwóch osób potrzebujemy około kilograma małż w skorupkach (zajmują dużą objętość, lecz są stosunkowo lekkie, – dlatego potrzebny będzie nam naprawdę duży garnek). Profesjonalny garnek do muli o pojemności 0,4 kg. wykończony...
Parowar to zamknięty system. W dolnej części brytfanny należy nalać niewielką ilość wody lub bulionu i ułożyć składniki obok siebie na blasze do pieczenia. Istnieją dwa separatory dla obu tac do gotowania. Pokrywka szczelnie zamyka parowar. Woda zaczyna wrzeć, unosi się para. Ryby, mięso i warzywa gotuje się bez kontaktu z wodą. Nic nie pali się ani nie...
- można go wykorzystywać jako brytfanka do pieczenia w piekarniku (bez termometru) lub jako garnek parowy,
- zawiera specjalny wkład do gotowania na parze,
- odporna na wysokie temperatury pokrywa z hartowanego szkła,
- obręcz zabezpieczona silikonowym pierścieniem,
- wyposażony w termometr do kontroli procesu gotowania,