- w zestawie młynki do soli i pieprzu (wypełnione przyprawami) oraz pusty młynek do innych przypraw,
- łatwa identyfikacja – plakietki z nazwą przyprawy (sól i pieprz),
- wyposażone w ceramiczny mechanizm mielący – 10 lat gwarancji producenta,
- regulacja stopnia zmielenia,
Niezależnie od tego, czy jest to Boże Narodzenie, Sylwester, urodziny itp Fondue to coś więcej niż tylko pyszne danie. To idealna okazja, aby spędzić godziny siedząc razem z rodziną i przyjaciółmi, rozmawiając i ucztując. Oprócz mięsnego fondue, zestaw nadaje się również do ryb i warzyw. Olej lub bulion można wygodnie i szybko podgrzać.
Garnek ze stali...
Ręczny przecierak do warzyw, z 3 wkładami: bardzo drobny, drobny i gruby. (2 mm – do żywności dla niemowląt, 3 mm – do zup, musów, 5 mm – do warzyw),
Odpowiedni do garnków od ø 19 cm. Nadaje się do odcedzania zup warzywnych, musu jabłkowego i owoców.
Dzięki żeliwnej płycie grillowej CALIDO grillowanie w kuchni staje się przyjemnością i wyczarowuje pyszne smaki grilla w pomieszczeniu. Nawet mniejsze potrawy, takie jak warzywa i owoce morza, można smażyć równomiernie. Niezależnie od tego, czy to mięso, ryba czy warzywa – grillowane teraz w każdych warunkach pogodowych – po prostu na kuchence!
Płyta...
Zestaw przyrządów kuchennych Nest 9 Nest to zestaw, który jest niezbędny w każdej kuchni. Zajmuje minimum miejsca, natomiast zaskakuje swoją funkcjonalnością. Nest9 składa się z dwóch misek, do mieszania, miksowania i przechowywania. Posiadają antypoślizgową podstawę. Mniejsza miska ma dziubek dzięki czemu łatwiej można przelać płynne składniki. Miski...
Unikalny uchwyt, wykonanym z wytrzymałego materiału syntetycznego polioksymetylenu (POM) który ma bardziej ścisłą strukturę molekularną, odporną na blaknięcie i odbarwienia. Rękojeść posiada dużą odporność na ścieranie oraz sztywność. Taki uchwyt powoduje odpowiednie wyważenie noża.
Specjalny stop stali chirurgicznej chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 gwarantuje:
-doskonałe właściwości tnące -bardzo ostre i trwałe ostrze -łatwe ostrzenie -odporność na zabrudzenia. Proces produkcyjny noży składa się z 50 etapów. Precyzyjne wykonanie noża, szlifowanie i polerowanie zapewnia idealną krawędź tnącą.
Nóż kuchenny uniwersalny o dlugości ostrza 14cm z linii Green LineOstrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również zachowanie...
Mały nóż do obierania owoców, warzyw i innych drobnych prac w kuchni.
Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to niezwykła siła, równowaga, bezpieczeństwo i komfortu użytkowania. Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści...
Nóż do gastronomii w kolorze zielonym, przeznaczonym do warzyw i owoców. Model tzw. kucharski o długości ostrza 24cm.
Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP.
HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Kompaktowa torba z 17 przegródkami. Pasuje do 4 noży o maksymalnej długości do 450 mm i 13 mniejszych narzędzi.
Dzielnik wzmocniony tworzywem sztucznym. Noże i narzędzia przytrzymane są za pomocą elastycznej taśmy.
Z paskiem na ramię.
– Sprzedawana bez noży
Mały nóż do obierania owoców, warzyw i innych drobnych prac w kuchni.
Nóż do obierania jest wykonany z jednego kawałka wysokiej jakości niemieckiej stali, co zapewnia mocne zrównoważone oraz elastyczne ostrze, płynne przejście od grzbietu do uchwytu sprawia że noże są wygodne przez długie okresy użytkowania Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja...
Nóż do gastronomii w kolorze czarnym, uniwersalny. Model tzw. rzeźniczy z szerszym końcem o długości ostrza 20cm.
Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP.
HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż do chleba z podniesionym uchwytem dla wygodniejszego krojenia.
Nóż do chleba jest wykonany z jednego kawałka wysokiej jakości niemieckiej stali, co zapewnia mocne zrównoważone oraz elastyczne ostrze,płynne przejście od grzbietu do uchwytu sprawia że noże są wygodne przez długie okresy użytkowania
Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści...
Nóż do gastronomii w kolorze brązowym, przeznaczonym do krojenia wędlin i gotowanych mięs. Model np. do szynki,kebaba, łososia o długości ostrza 35cm. Nóż ma szlif kulowy, krojenie bez przywierania.
Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP.
Jednym z elementów wspomagających zachowanie czystej i...
Nóż do gastronomii w kolorze żółtym, przeznaczonym do krojenia surowego drobiu. Długość ostrza 15cm do filetowania.
Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP.
HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż do filetowania ma elastyczne, wąskie ostrze, które specjalizuje się w filetowaniu ryb i mięsa.
Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to niezwykła siła, równowaga, bezpieczeństwo i komfortu użytkowania. Higieniczna, zgodna z...
Zestaw noży z limitowanej serii Kurt Scheller Edition, polecany przez samego mistrza kuchni. Zestaw składa się z 9 elementów: 7 noży, widelca i ostrzałki.
Każdy nóż został wykonany zgodnie z tradycyjna sztuką - z jednego kawałka stali. Przejście między ostrzem i rączka jest bezszwowe. Dzięki swojej konstrukcji noże doskonale nadają się do gastronomii,...
Nóż do gastronomii w kolorze czarnym długość ostrza 18cm. Model wielozadaniowy tzw. szefa kuchni.
Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP.
HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub wprowadzają żywność do...
Nóż do gastronomii w kolorze fioletowym, przeznaczonym do krojenia żywności dla alergików. Nóż rzeźniczy o dł. 15 cm
Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP.
HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż do gastronomii w kolorze fioletowym, przeznaczonym do krojenia żywności dla alergików. Nóż szefa kuchni o dł. 18cm
Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP.
HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż do gastronomii w kolorze zielonym, przeznaczonym do warzyw i owoców. Model ząbkowany o długości ostrza 10cm.
Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP.
Jednym z elementów wspomagających zachowanie czystej i higienicznej kuchni oraz zapobieganie krzyżowaniu się dróg "czystych" i "brudnych",...
Nóż do wędlin i łososia - szlif kulowy - doskonały do krojenia cienkich papierowych plasterków świeżo wędzonego łososia. Noże ze szlifem kulowym bez trudu przecinają krojony produkt. Wynikiem tego jest perfekcyjne ciecie.
Nóż do wędlin i łososia jest wykonany z jednego kawałka wysokiej jakości niemieckiej stali, co zapewnia mocne zrównoważone oraz elastyczne ostrze,płynne przejście od grzbietu do uchwytu sprawia że noże są wygodne przez długie okresy użytkowania Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści uniemożliwia gromadzenie się resztek w miejscach łączeń.