

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Unikalny uchwyt, wykonanym z wytrzymałego materiału syntetycznego polioksymetylenu (POM) który ma bardziej ścisłą strukturę molekularną, odporną na blaknięcie i odbarwienia. Rękojeść posiada dużą odporność na ścieranie oraz sztywność. Taki uchwyt powoduje odpowiednie wyważenie noża.
Noże można myć w zmywarce.
WYMIARY
Nóż szefa kuchni o długości 36cm z linii Green Line Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również zachowanie lepszej...
Nóż do gastronomii w kolorze fioletowym, przeznaczonym do krojenia żywności dla alergików. Nóż szefa kuchni o dł. 18cm Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż do krojenia mięsa wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Stal o wysokiej zawartości węgla, higieniczna. Uchwyt na wtrysk z...
Nóż do gastronomii w kolorze fioletowym, przeznaczonym do krojenia żywności dla alergików. Nóż rzeźniczy o dł. 15 cm Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż do filetowania ma elastyczne, wąskie ostrze, które specjalizuje się w filetowaniu ryb i mięsa. Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to niezwykła siła, równowaga, bezpieczeństwo i komfortu użytkowania. Higieniczna, zgodna z...
Nóż Szefa Kuchni posiada na końcu wymienny element z oznaczeniem koloru zgodnie z normą HACCP. Jeżeli dany kształt noża odpowiada nam do innych celów, można wymienić klips na inny kolor. ( klipsy można nabyć osobno) Nóż kuchenny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości od 54 do 56 HRC. Dzięki temu procesowi...
Nóż do mięsa posiada na końcu wymienny element z oznaczeniem koloru zgodnie z normą HACCP. Jeżeli dany kształt noża odpowiada nam do innych celów, można wymienić klips na inny kolor. ( klipsy można nabyć osobno) Nóż kuchenny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej ze szlifem kulowym. Stal ta jest hartowana do twardości od 54 do 56 HRC. Dzięki...
Nóż kuchenny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Nóż szefa kuchni ma ostrze spiczaste. Uchwyt z wtryskiwanego polipropylenu, bez...
Nóż do chleba z podniesionym uchwytem dla wygodniejszego krojenia. Nóż do chleba jest wykonany z jednego kawałka wysokiej jakości niemieckiej stali, co zapewnia mocne zrównoważone oraz elastyczne ostrze,płynne przejście od grzbietu do uchwytu sprawia że noże są wygodne przez długie okresy użytkowania Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści...
Nóż Szefa Kuchni posiada na końcu wymienny element z oznaczeniem koloru zgodnie z normą HACCP. Jeżeli dany kształt noża odpowiada nam do innych celów, można wymienić klips na inny kolor. ( klipsy można nabyć osobno) Nóż kuchenny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości od 54 do 56 HRC. Dzięki temu procesowi...
Nóż mały szefa kuchni z ręcznie ostrzonym ostrzem. Z rączką antypoślizgową, rdzeń uchwytu wykonany jest z kopolimeru PPC z plastyczną powierzchnią z TPE. Nadaje się do stosowania w wilgotnym otoczeniu. Nóż kuchenny ma mocną konstrukcję, wykonany jest ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi...
Nóż do krojenia mięsa wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 55 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Ergonomiczny chwyt wykonany z tworzywa ABS + nity aluminiowe, zapewnia...
Nóż do obierania owoców z ząbkami wykonany ze stali nierdzewnej wysokowęglowej. Stal ta jest hartowana do twardości 54 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Nóż jest higieniczny, ergonomiczna konstrukcja rączki z...
Podstawowy, krótki nóż uniwersalny nadaje się do obierania, skrobania i siekania warzyw i owoców, ryb. Także do wielu drobnych prac w kuchni.Nóż uniwersalny jest wykonany z jednego kawałka wysokiej jakości niemieckiej stali, co zapewnia mocne zrównoważone oraz elastyczne ostrze. Płynne przejście od grzbietu do uchwytu sprawia że noże są wygodne przez...
Nóż kuchenny o długości 41,5cm do szynki i łososia z linii Green Line Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również...
Nóż do mięsa wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Stal o wysokiej zawartości węgla, higieniczna. Uchwyt na wtrysk z tworzywa...
Podstawowy nóż kucharza. Żadna kuchnia nie powinna być bez tego noża. Odpowiedni do krojenia, siekania czy rozdrabniania ząbków czosnku, ćwiartowanie ananasa i dowolnych innych prac.
Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to niezwykła siła, równowaga, bezpieczeństwo i komfortu użytkowania. Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści uniemożliwia gromadzenie się resztek w miejscach łączeń.
Najwyższa jakość wykonania sprawia, że noże są bardzo trwałe i wyjątkowo odporne na korozję, a ostrze zachowuje długo żywotność.
Bezpieczna wyprofilowana rękojeść.