

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Unikalny uchwyt, wykonanym z wytrzymałego materiału syntetycznego polioksymetylenu (POM) który ma bardziej ścisłą strukturę molekularną, odporną na blaknięcie i odbarwienia. Rękojeść posiada dużą odporność na ścieranie oraz sztywność. Taki uchwyt powoduje odpowiednie wyważenie noża.
Noże można myć w zmywarce.
WYMIARY
Nóż do obierania warzyw wykonany ze stali nierdzewnej wysokowęglowej. Stal ta jest hartowana do twardości 54 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Nóż jest higieniczny, ergonomiczna konstrukcja rączki z tworzywa...
Nóż do kebabu wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Stal o wysokiej zawartości węgla, higieniczna. Uchwyt na wtrysk z tworzywa...
Nóż Nakiri. Tradycyjne noże japońskie z drewnianą rączką Specjalny stop stali chirurgicznej chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 gwarantuje: -doskonałe właściwości tnące-bardzo ostre i trwałe ostrze-łatwe ostrzenie-odporność na zabrudzenia.Proces produkcyjny noży składa się z 50 etapów. Precyzyjne wykonanie noża, szlifowanie i polerowanie zapewnia...
Nóż do krojenia mięsa wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 55 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Ergonomiczny chwyt wykonany z tworzywa ABS + nity aluminiowe, zapewnia...
Nóż do gastronomii w kolorze fioletowym, przeznaczonym do krojenia żywności dla alergików. Nóż uniwersalny o dł. 9 cm Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż kuchenny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Nóż do krojenia mięsa ma ostrze spiczaste. Uchwyt z wtryskiwanego...
Nóż do gastronomii w kolorze czerwonym, przeznaczonym do krojenia surowego mięsa. Model np. do szynki,kebaba, łososia o długości ostrza 35cm. Nóż ma szlif kulowy, krojenie bez przywierania. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. Jednym z elementów wspomagających zachowanie czystej i...
Nóż do trybowania i filetowania mięsa posiada na końcu wymienny element z oznaczeniem koloru zgodnie z normą HACCP. Jeżeli dany kształt noża odpowiada nam do innych celów, można wymienić klips na inny kolor. ( klipsy można nabyć osobno) Nóż kuchenny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości od 54 do 56 HRC....
Nóż uniwersalny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Stal o wysokiej zawartości węgla, higieniczna. Uchwyt na wtrysk z tworzywa...
Nóż uniwersalny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Stal o wysokiej zawartości węgla, higieniczna. Uchwyt na wtrysk z tworzywa...
Długa i bardzo ostra, ząbkowana krawędź sprawiają, że nóż świetnie nadaje się do biszkoptów, krojenia chleba lub innych produktów. Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to niezwykła siła, równowaga, bezpieczeństwo i komfortu...
Nóż do gastronomii w kolorze czerwonym, przeznaczonym do krojenia surowego mięsa. Model tzw. kucharski o długości ostrza 24cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które...
Nóż mały szefa kuchni z ręcznie ostrzonym ostrzem. Z rączką antypoślizgową, rdzeń uchwytu wykonany jest z kopolimeru PPC z plastyczną powierzchnią z TPE. Nadaje się do stosowania w wilgotnym otoczeniu. Nóż kuchenny ma mocną konstrukcję, wykonany jest ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi...
Nóż Szefa Kuchni posiada na końcu wymienny element z oznaczeniem koloru zgodnie z normą HACCP. Jeżeli dany kształt noża odpowiada nam do innych celów, można wymienić klips na inny kolor. ( klipsy można nabyć osobno) Nóż kuchenny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości od 54 do 56 HRC. Dzięki temu procesowi...
Nóż do obierania warzyw wykonany ze stali nierdzewnej wysokowęglowej. Stal ta jest hartowana do twardości 54 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Nóż jest higieniczny, ergonomiczna konstrukcja rączki z tworzywa...
Nóż przeznaczony do trybowania i filetowania mięsa - Długość ostrza wynosi 135 mm - Wykonany z wytrzymałej stali chromowo-molibdenowo-wanadowej – Uchwyt z polipropylenu PP bez nitów
Nóż rzeźniczy ma węższe ostrze niż nóż szefa kuchni, dzięki czemu może kroić cienkie, precyzyjne plastry mięsa, warzyw i filetów rybnych, a ostro zakończona końcówka służy do prowadzenia mięsa z dala od kości.
Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to niezwykła siła, równowaga, bezpieczeństwo i komfortu użytkowania. Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści uniemożliwia gromadzenie się resztek w miejscach łączeń.
Najwyższa jakość wykonania sprawia, że noże są bardzo trwałe i wyjątkowo odporne na korozję, a ostrze zachowuje długo żywotność.
Bezpieczna wyprofilowana rękojeść.