

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Unikalny uchwyt, wykonanym z wytrzymałego materiału syntetycznego polioksymetylenu (POM) który ma bardziej ścisłą strukturę molekularną, odporną na blaknięcie i odbarwienia. Rękojeść posiada dużą odporność na ścieranie oraz sztywność. Taki uchwyt powoduje odpowiednie wyważenie noża.
Noże można myć w zmywarce.
WYMIARY
Noże Hendi charakteryzują się wysoką jakością oraz uniwersalnością, prezentowany model rekomendowany jest do użytku w restauracjach i barach, można stosować również w domowej kuchni.- Długość ostrza wynosi 300 mm- Wykonany ze stali nierdzewnej- Uchwyt z drzewa różanego
Nóż do gastronomii w kolorze zielonym, przeznaczonym do warzyw i owoców. Model tzw. kucharski o długości ostrza 24cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż do gastronomii w kolorze brązowym, przeznaczonym do krojenia wędlin i gotowanych mięs. Model tzw. kucharski o długości ostrza 24cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które...
Nóż do obierania warzyw wykonany ze stali nierdzewnej wysokowęglowej. Stal ta jest hartowana do twardości 54 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Nóż jest higieniczny, ergonomiczna konstrukcja rączki z tworzywa...
Nóż do gastronomii w kolorze białym, przeznaczonym do pieczywa, nabiału i delikatesów. Model krótki o długości ostrza 9cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują...
Nóż szefa kKuchni jest wielozadaniowy nadje się do siekania warzyw i owoców krojenia mies i serów. Gruby grzbiet noża jest do łamania małych kostek lub otwierania skorupiaków. Nóż szefa kuchni jest wykonany z jednego kawałka wysokiej jakości niemieckiej stali, co zapewnia mocne zrównoważone oraz elastyczne ostrze. Płynne przejście od grzbietu do uchwytu...
Nóż do obierania z ząbkowanym ostrzem Green Line Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również zachowanie lepszej ostrości....
Nóż do gastronomii w kolorze białym, przeznaczonym do pieczywa, nabiału i delikatesów. Model z ząbkowanym ostrzem np. do chleba, biszkoptów o długości ostrza 25cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006...
Nóż do mięsa wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Stal o wysokiej zawartości węgla, higieniczna. Uchwyt na wtrysk z tworzywa...
Nóż do gastronomii w kolorze żółtym, przeznaczonym do krojenia surowego drobiu. Nóż szefa kuchni o dł. 18cm Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub wprowadzają...
Nóż do gastronomii w kolorze białym, przeznaczonym do pieczywa, nabiału i delikatesów. Nóż szefa kuchni o dł. 18cm Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż santoku do krojenia cienkich jak papier plasterków ryb, mięs i warzyw. Ma unikalne ostrze w kształcie klina i zakrzywiony czubek zapewniający większy komfort, równowagę i precyzję. Wydrążone krawędzie noża zmniejszają tarcie, dzięki czemu nawet bardzo cienkie lub miękkie pokarmy nie przyklejają się do ostrza. Nóż santoku jest idealny zarówno do...
Noże Hendi charakteryzują się wysoką jakością oraz uniwersalnością, prezentowany model rekomendowany jest do użytku w restauracjach i barach, można stosować również w domowej kuchni. - Długość ostrza wynosi 160 mm - Wykonany ze stali nierdzewnej - Uchwyt z drzewa różanego
Nóż do chleba z podniesionym uchwytem dla wygodniejszego krojenia. Nóż do chleba jest wykonany z jednego kawałka wysokiej jakości niemieckiej stali, co zapewnia mocne zrównoważone oraz elastyczne ostrze,płynne przejście od grzbietu do uchwytu sprawia że noże są wygodne przez długie okresy użytkowania Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści...
Nóż kuchenny o długości 41,5cm do szynki i łososia z linii Green Line Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również...
Nóż uniwersalny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Stal o wysokiej zawartości węgla, higieniczna. Uchwyt na wtrysk z tworzywa...
Długa i bardzo ostra, ząbkowana krawędź sprawiają, że nóż świetnie nadaje się do biszkoptów, krojenia chleba lub innych produktów.
Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to niezwykła siła, równowaga, bezpieczeństwo i komfortu użytkowania. Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści uniemożliwia gromadzenie się resztek w miejscach łączeń.
Najwyższa jakość wykonania sprawia, że noże są bardzo trwałe i wyjątkowo odporne na korozję, a ostrze zachowuje długo żywotność.
Bezpieczna wyprofilowana rękojeść.