

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Jej ręcznie zawijane pączki rozwijają się z wolna w trakcie parzenia, rodząc niezwykle wyważony napój. Łagodny posmak jaśminu nie dominuje tu – w przeciwieństwie do większości odmian tego typu – nad akcentami herbacianymi, a jedynie podkreśla lekki, kwiatowy smak zielonej herbaty.
Napar ten zadowoli poszukujących suszu pośredniego między odmianą białą i zieloną. Łączy on bowiem słodki posmak i przyjemny aromat tej pierwszej, z wyrazistym charakterem i łagodną goryczką drugiej.
Metoda parzenia:
1. Zagotuj wodę i ostudź do temperatury ok 80°C
UWAGA: Jeśli temperatura wody jest zbyt gorąca, zielona herbata będzie zbyt gorzka i wiele z jej delikatnego aromatu zostanie utracone, gdy temperatura wody jest zbyt niska, pełnia smaku zawarta w liściach nie zostanie wyodrębniona.
2. Rozgrzej czajniczek i filiżanki.
3. Użyj 2-3g herbaty (1 łyżeczka) na każde 200 ml wody. ( 12-15g /1l )
4. Zalej liście. Nie należy wlewać wody do czajnika z wysokiej pozycji, bo to niszczy liście herbaty, więc parzona herbata ma gorzki smak
5. Zaparz herbatę na 2-3 minut, a następnie wylej całkowicie napar do filiżanek.
6. Herbata może być parzona co najmniej 2-3 razy, woda powinna mieć wyższą temperaturę, a czas parzenia powinien być krótszy.
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i bez bezpośredniego nasłonecznienia w szczelnym pojemniku.
Pozwól się uśpić tej pysznej mieszance z kwiatami rumianku i głogu. Słodki likier zmieszany z owocowym i pikantnym smakiem olejków eterycznych z mandarynki i słodkiej pomarańczy, aby ozdobić Twoje noce spokojnym i spokojnym snem.
Daj się ukołysać tym światowym smakom z kwiatowymi, drzewnymi i korzennymi nutami, odkrywając to pudełko z 12 organicznymi herbatami. Te orzeźwiające mieszanki są zebrane w kolekcjonerskim pudełku, aby zabrać Twoje kubki smakowe w podróż po wyjątkowych horyzontach smakowych.
Wyrusz w 24-dniową magiczną podróż! Każdego dnia rozkoszuj się organiczną herbatą lub naparem w smakach całego świata!
Najwyższej jakości zielona chińska herbata pochodząca z prowincji Zhejiang, Hunan o charakterystycznym wyglądzie. Listki są ciasno zwinięte w połyskujące małe kulki, których wygląd przypomina proch strzelniczy. Herbata Gunpowder po zaparzeniu ma bogaty smak. Gotowy napar ma kolor jasnego miodowego brązu i nabiera niezwykle silnego jak dla zielonych...
Ulubiony owoc zarówno młodych, jak i starszych, truskawki są używane w tej intensywnej czarnej herbacie, aby stworzyć subtelny i owocowy likier, dając wykwintne połączenie! Kawałki truskawek w tej herbacie pochodzą z organicznych truskawek Lot & Garonne.
Tonizująca i pikantna herbata Sencha o smaku różowego grejpfruta i świeżej egzotycznej werbeny w środku bujnego ogrodu…
Rozgrzej się filiżanką organicznej zielonej herbaty o soczystym zimowym zapachu, łączącej pikantny smak cytrusów i słodkich przypraw.
Słoneczny napar wokół wyśmienitego i orzeźwiającego trio, aby pozwolić sobie na chwilę relaksu i przyjemności.
Białe herbaty o wielkiej kwiatowej delikatności z nowych i ekskluzywnych ekologicznych ogrodów w Birmie, Kolumbii, Sri Lance, Indiach, Chinach i Japonii. Niesamowity smak o wyjątkowym charakterze, który zabierze Cię w podróż jednym łykiem. Chai Masala organiczna biała herbata o smaku - Indie ● 35g Organiczna biała herbata o smaku gruszki i liczi - Chiny ●...
Wysokiej jakości czarna herbata z upraw ekologicznych, w którym słodka kwaskowatość malin łączy się z intensywnością kakao. Soczyste wrażenie wgryzania się w kostkę czekolady.
Pudełko 6 smacznych organicznych herbat liściastych z całego świata, w tym białą piwonię, czarną herbatę, zieloną i bezkofeinową rooibos. Wszystkie herbaty pochodzą z różnych kultur i ujawniają wysokiej jakości herbaty organiczne o bogatych i autentycznych smakach. Możesz się cieszyć z rodziną lub przyjaciółmi o każdej porze dnia, zgodnie z Twoimi...
Czarna herbata o zniewalającej intensywności, ozdobiona świątecznymi przyprawami skontrastowanymi z soczystymi nutami gruszki.
Herbata Genmaicha to tradycyjny japoński specjał, składający się z zielonej herbaty Bancha z prażonym ryżem. Jest to świetny napój dla każdego, kto lubi herbaty pikantne, z lekko orzechową nutą. Z wyraźnym orzechowym smakiem ryżu, herbata Genmaicha jest doskonałym wprowadzeniem do krainy zielonej herbaty, o zdecydowanie słabszym „trawiastym” smaku niż...
Uznane na całym świecie za jakość i finezję swoich czarnych herbat, Indie są obecnie wiodącym krajem produkującym herbatę. Chaï masala przygotowywana jest z czarnej herbaty gotowanej z cukrem w mleku i przyprawami takimi jak kardamon, cynamon i imbir. Ten syropowaty nektar można pić o każdej porze dnia. We wszystkich regionach Indii przechodzącemu...
Ekskluzywna zielona herbata kwitnąca, która po zaparzeniu i rozwinięciu listków pokaże nam kwiat nagietka. Przed zaparzeniem herbata ma kształt niepozornej kulki, która umieszczona w gorącej wodzie przekształca się w piękny rozłożysty kwiat. Oprócz wykwintnego smaku z unikalnych kompozycji, możemy także nacieszyć oczy prawdziwym spektaklem, jakim jest...
Pyszna herbatka ziołowa z organicznymi olejkami eterycznymi, która łączy słodycz melisy z kwiatowymi i pudrowymi nutami głogu. Bardzo elegancka mieszanka o dobroczynnych właściwościach pomagających złagodzić pobudzenie i odpuścić.
Jedna z najbardziej poszukiwanych herbat na świecie.
Każda perełka tej wyjątkowej herbaty jest wytwarzana ręcznie w wysokogórskich regionach prowincji Fujian.
Najwyższej jakości młode listki herbaty używane do wyrobu perełek, zbierane są na przełomie kwietnia i mają. Następnie plecione są wraz z pączkami w kształt małych kuleczek. Zwinięte w ten sposób leżakują do września, kiedy to rozkwitają kwiaty jaśminu.
Perełki perfumowane są za pomocą cudownie pachnących płatków jaśminu, co nadaje im niezwykły aromat. W ostatnim etapie tego tradycyjnego procesu wyrobu herbata jest owijana w jedwabną siatkę i suszona nad ogniem, w celu uformowania kuleczek.