Mocny wytrawny smak i niespotykany aromat: mieszanka dymu, owoców i przypraw. Zapach wyróżnia ją spośród czarnych chińskich herbat i zjednuje smakoszy na całym świecie.
Metoda parzenia herbaty czarnej:
1. Zagotuj wodę i ostudź do temperatury ok 95-100°C
UWAGA: Gdy temperatura wody jest zbyt niska, pełnia smaku zawarta w liściach nie zostanie wyodrębniona.
2. Rozgrzej czajniczek i filiżanki.
3. Użyj 3-5g herbaty (2-3 łyżeczki) na każde 200 ml wody. ( 15-25g /1l )
4. Zalej liście. Nie należy wlawać wody do czajnika z wysokiej pozycji, bo to niszczy liście herbaty, więc parzona herbata ma gorzki smak
5. Zaparz herbatę na 4-5 minut, a następnie wylej całkowicie napar do filiżanek.
6. Herbata może być parzona co najmniej 2-3 razy, woda powinna mieć wyższą temperaturę, a czas parzenia powinien być dłuższy.
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i bez bezpośredniego nasłonecznienia w szczelnym pojemniku.