Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra.
Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny.
Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek.
Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia.
Powłoka...
Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp.
• Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii.
• Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Nazwa odnosi się do powiatu Qimen, który produkował wyłącznie zieloną herbatę, aż do 1880 roku, kiedy to młody urzędnik stracił pracę i został zhańbiony. Jego ojciec poradził mu, że gwarancją sukcesu są umiejętności zarabiania na życie, niż utrzymanie stanowiska w instytucji. Udał się do prowincji Fujian, aby dowiedzieć się, jak produkuje się czarną herbatę i po powrocie otworzył trzy fabryki do produkcji czarnej herbaty z tych samych liści co jego konkurenci wytwarzali herbaty zielone.
Pochodzenie: prowincja Anhiu, Chiny.
Metoda parzenia herbaty czarnej: 1. Zagotuj wodę i ostudź do temperatury ok 95-100°C
UWAGA: Gdy temperatura wody jest zbyt niska, pełnia smaku zawarta w liściach nie zostanie wyodrębniona. 2. Rozgrzej czajniczek i filiżanki. 3. Użyj 3-5g herbaty (2-3 łyżeczki) na każde 200 ml wody. ( 15-25g /1l ) 4. Zalej liście. Nie należy wlawać wody do czajnika z wysokiej pozycji, bo to niszczy liście herbaty, więc parzona herbata ma gorzki smak 5. Zaparz herbatę na 4-5 minut, a następnie wylej całkowicie napar do filiżanek. 6. Herbata może być parzona co najmniej 2-3 razy, woda powinna mieć wyższą temperaturę, a czas parzenia powinien być dłuższy.
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i bez bezpośredniego nasłonecznienia w szczelnym pojemniku.
Biała herbata chai masala, zbierana u podnóża Himalajów, to odważna mieszanka pięknych białych liści herbaty połączonych ze słodkimi, bogatymi i pikantnymi przyprawami chai. Cynamon, imbir, goździki, trawa cytrynowa i biały pieprz połączone w ciepły, gładki napój o intensywnym, mocno pikantnym smaku.
Wspaniała równowaga, która rozbudzi Twoje zmysły!
Herbata oolong to produkt wykonany z liści, pąków i pędów rośliny Camellia sinensis. Jest to ta sama roślina, która jest również używana do czarnej herbaty i zielonej, różnica polega na przetwarzaniu. Przy wytwarzaniu tej herbaty proces fermentacji zostaje w pewnym momencie przerwany. Dlatego też herbaty oolong zajmują pośrednie miejsce między odmianami...
Herbata Earl Grey to delikatny i orzeźwiający napar z owocowymi i pikantnymi aromatami bergamotki, połączonymi z subtelnymi płatkami kwiatów. Mieszanka nasycona elegancją, którą można delektować się od rana do popołudniowej herbaty... jak trafnie ujęła to Agatha Christie "Beni bądź rytuałem codziennej herbaty o 5 rano!".
Krótka historia herbaty Earl Grey:...
Najwyższej jakości zielona chińska herbata pochodząca z prowincji Zhejiang, Hunan o charakterystycznym wyglądzie. Listki są ciasno zwinięte w połyskujące małe kulki, których wygląd przypomina proch strzelniczy.
Herbata Gunpowder po zaparzeniu ma bogaty smak. Gotowy napar ma kolor jasnego miodowego brązu i nabiera niezwykle silnego jak dla zielonych...
Zielona chińska herbata, ręcznie artystycznie zwinięta w kulkę. W środku znajduje się kwiat chryzantemy, z którego pięknie rozwija się kwiat jaśminu. Charakteryzuje się wykwintnym smakiem i aromatem kwiatowo-owocowym (brzoskwiniowym).
Przed zaparzeniem herbata ma kształt niepozornej kulki, która umieszczona w gorącej wodzie przekształca się w piękny...
Zielona herbata z subtelnymi nutami roślinnymi, rozjaśnionymi słodkimi i lekko kwaśnymi tonami mirabelki, małego złotego owocu, skarbu Lotaryngii.
W 100% naturalny aromat tej herbaty pochodzi ze śliwek mirabelek uprawianych w Lotaryngii.
Herbata Bai Mu Dan (biała piwonia) zbierana wiosną w prowincji Fujian składa się z czubka liścia pokrytego srebrzystym puchem i dwóch następujących po nim liści (dobry zbiór). W przygotowaniu są tylko dwie operacje: więdnięcie na słońcu, po którym następuje suszenie. Niegdyś zarezerwowana dla cesarzy i szlachty, pierwsze zbiory białej herbaty sięgają...
Wysokiej jakości czarna herbata z upraw ekologicznych, w którym słodka kwaskowatość malin łączy się z intensywnością kakao. Soczyste wrażenie wgryzania się w kostkę czekolady.
Z owoców leśnych powstają bardzo świeże i pachnące herbaty. Po zaparzeniu unosi się z filiżanki aromat malin i hibiskusa. Napar ma głęboki czerwony kolor. Jej smak pochodzi od kwaskowatego kwiatu dzikiej róży i czarnej porzeczki w towarzystwie słodkiego jabłka i akcentem malin. Cierpkość jest minimalna na podniebieniu pozostaje przyjemny ślad po pysznych...
Pai Mu Tan zwany Bai Mu Dan oznacza w języku chińskim: Biała Piwonia. Składa się ona z pąków i liści, gdy zaparzymy liście rozwiną się one w kształt płatków kwiatu peoni. Ma delikatny kwiecisty smak, pozbawiony goryczy, a napar ma jasnożółty kolor. Biała herbata jest bardzo smaczna i orzeźwiająca.
Biała herbata jest najmniej przetworzona ze wszystkich...
Ulubiony owoc zarówno młodych, jak i starszych, truskawki są używane w tej intensywnej czarnej herbacie, aby stworzyć subtelny i owocowy likier, dając wykwintne połączenie! Kawałki truskawek w tej herbacie pochodzą z organicznych truskawek Lot & Garonne.
Znana na całym świecie organiczna góralska biała herbata o wyjątkowym charakterze. Bardzo słodka i elegancka receptura z pobudzającym zapachem wanilii, udoskonalona aromatyczną nutą fasoli tonka, zapewniająca bardzo wykwintne doznania smakowe.
Yuzu, owoc o smaku pomiędzy Ichang papeda, limonką i dziką mandarynką, jest popularny w Korei Południowej od dziesięcioleci. Wysoce żyzna gleba wulkaniczna i niesamowita różnorodność biologiczna wyspy Jeju w Korei Południowej nadają tej zielonej herbacie piękny delikatny, miękki i łagodny trunek.
Dzięki aromatycznemu i bardzo egzotycznemu smakowi olejku...
Herbata Keemun jest uważana przez wielu za najlepszą czarną herbatę w Chinach oraz najbardziej ekskluzywną czarną herbatą na świecie.
Smak jest łagodny i pełny i czekoladowy z bardzo charakterystycznym aromatem. Czasami ma wyraźny zapach, czasami słodki również z różą, z miodem i owocami. Ta herbata daje bogaty brązowy kolorowy naparu, gdy jest parzona.