

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Jest to zdecydowanie jeden z trudniejszych gatunków jeśli chodzi o zaparzanie. Nie można zastosować techniki „na oko” i liczyć na spektakularne efekty. Zachęcam aby poświecić chwilę uwagi żółtej herbacie, aby znaleźć ten najlepszy sposób do zaparzenia. Herbata na pewno odwdzięczy się wyjątkowym smakiem i aromatem.
Właściwości
• sprzyja trawieniu,
• zawiera niewiele kofeiny - poniżej 1%,
• ma własności tonizujące, przywraca siły i orzeźwia,
• wiąże toksyny oraz pomaga usunąć zbędne substancje z ciała.
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i bez bezpośredniego nasłonecznienia w szczelnym pojemniku.
Metoda parzenia herbaty żółtej:
1. Zagotuj wodę i ostudź do temperatury ok 70-80°C
UWAGA: Jeśli temperatura wody jest zbyt gorąca, zielona herbata będzie zbyt gorzka i wiele z jej delikatnego aromatu zostanie utracone, gdy temperatura wody jest zbyt niska, pełnia smaku zawarta w liściach nie zostanie wyodrębniona.
2. Rozgrzej czajniczek i filiżanki.
3. Użyj 2-3g herbaty (1 łyżeczka) na każde 200 ml wody. ( 12-15g /1l )
4. Zalej liście. Nie należy wlawać wody do czajnika z wysokiej pozycji, bo to niszczy liście herbaty, więc parzona herbata ma gorzki smak
5. Zaparz herbatę na 3-5 minut, a następnie wylej całkowicie napar do filiżanek.
6. Herbata może być parzona co najmniej 2-3 razy, woda powinna mieć wyższą temperaturę, a czas parzenia powinien być dłuższy.
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i bez bezpośredniego nasłonecznienia w szczelnym pojemniku.
Uprawiana w Chinach herbata typu Sencha, jest najbardziej popularną herbatą w Japonii. Proces tworzenia Sencha różni się od innych chińskich herbat zielonych. Świeżo ścięte listki poddawane są działaniu pary oraz gorącego powietrza w celu zapobiegnięciu utlenianiu liści, a następnie zwijane w wąskie igły aby utrzymać świeżość herbaty. W wyniku czego...
Delikatny napar z organicznej melisy o subtelnym smaku, który łączy w sobie miód i cytrynę. Organiczna herbatka ziołowa z melisy Czy wiesz o tym? Melisa, roślina o wielu zaletach: - Silny przeciwutleniacz - Pomaga zredukować uczucie stresu - Zapewnia spokojny sen Melisa wzięła swoją nazwę od greckiego słowa melisa, oznaczającego „pszczołę”. W mitologii...
Zielona herbata Sencha pełna iskier o rozkosznie owocowym smaku, gdzie brzoskwinia i mirabelka mieszają się w słodkim i słonecznym połączeniu!
Zielona herbata z Chin, której liście są zgrabnie zwinięte w maleńkie ciemnozielone perełki, które trzaskają w czajniczku o nazwie Gunpowder. Nomadowie pustyni serwują przechodzącym gościom zieloną herbatę z miętą, zgodnie z dobrze zachowanym rytuałem: trzy napary podaje się kolejno w małych kieliszkach, zaczynając od najsłodszego, a kończąc na...
Nasz gorączkowy tryb życia często powoduje, że brakuje czasu i czujemy się przytłoczeni i zestresowani na co dzień. Coraz ważniejsze staje się robienie sobie przerwy i naładowanie naszej energii i witalności. Krótko mówiąc, aby zadbać o swoje ciało i umysł... Poznaj organiczne herbaty i napary aromatyzowane olejkami eterycznymi, zebrane w ładnym pudełku i...
Zielona herbata Sencha ma unikalny świeży aromat i wyrafinowaną cierpkość. Pobudza podniebienie wykwintnym smakiem, delikatną, orzechową nutą. Jej przyjemna, słomkowozielona barwa cieszy oko a sam napój pozostawia po sobie miękki, aksamitny posmak, który pozwala dłużej cieszyć się każdą wypitą filiżanką. Bardzo dobrze wpływa na trawienie. Szczególnie...
Słodki ukłon w stronę tych czekoladowych smakołyków, które tak bardzo kochamy! Intensywnie aromatyzowana czarna herbata łącząca pikantny smak skórki pomarańczowej z rozgrzewającymi nutami palonego kakao!
Uprawiana w Chinach herbata typu Sencha, jest najbardziej popularną herbatą w Japonii. Proces tworzenia Sencha różni się od innych chińskich herbat zielonych. Świeżo ścięte listki poddawane są działaniu pary oraz gorącego powietrza w celu zapobiegnięciu utlenianiu liści, a następnie zwijane w wąskie igły aby utrzymać świeżość herbaty. W wyniku czego...
Wybór 6 herbat z najwyższej półki, o drzewnym i lekko treściwym zapachu, na najbardziej wyrafinowaną zmysłową podróż. Daj się ponieść jego eleganckim smakom. Organiczna herbata czarna DARJEELING FIRST FLUSH - Indie • 7 x 2 g Organiczna herbata zielona KASUMI Sencha - Japonia • 7 x 2 g Organiczna herbata BAO ZHONG OOLONG BLUE GREEN TEA - Chiny • 7 x 1,5 g...
Zrywana latem, ta zielona herbata ma niezwykle intensywny i łagodny napar, który doskonale komponuje się z kwiatowym i wyrafinowanym smakiem kwiatu lotosu. Małe ogrody herbaciane w Darjeeling są uprawiane u podnóża Himalajów, na bardzo stromych zboczach z wysokogórskimi mgłami i wyjątkowym terroirem. Kwiaty są częścią codziennego życia Indian, mają silny...
Organiczna zielona herbata Sencha KASUMI, zbierana pod słońcem w regionie UJi w Japonii. Ma romantyczną japońską nazwę „wiosennej mgły”. Jej delikatne igiełkowate liście są zbierane wczesnym latem i gotowane na parze w niskiej temperaturze, aby zachować jasnozielony kolor. Liście herbaty w kształcie igieł nadają roślinny, świeży, delikatny i zrównoważony...
Pai Mu Tan zwany Bai Mu Dan oznacza w języku chińskim: Biała Piwonia. Składa się ona z pąków i liści, gdy zaparzymy liście rozwiną się one w kształt płatków kwiatu peoni. Ma delikatny kwiecisty smak, pozbawiony goryczy, a napar ma jasnożółty kolor. Biała herbata jest bardzo smaczna i orzeźwiająca. Biała herbata jest najmniej przetworzona ze wszystkich...
Ten czerwony rooibos o naturalnym smaku wanilii jest harmonijnie wzbogacony liśćmi mięty pieprzowej i werbeny. Napój o świeżym i delikatnym smaku.
Biała herbata White Peony, znana również jako Bai Mu Dan lub Pai Mu Tan, to jedna z najsłynniejszych chińskich herbat, szczególnie ceniona za swoje kwiatowe aromaty i smaki. Jest znany na całym świecie ze swojej łagodnej bazy i nut drzewnych, które doskonale komponują się z aromatem gruszki i liczi.
Piękna zielona herbata o delikatnym smaku brzoskwiniowym. W środku znajduje się kwiat chryzantemy i ciąg kilku kwiatów jaśminu. Doskonałe połączenie jako relaks po posiłku i wsparcie dla trawienia i ogólnego zdrowia. Przed zaparzeniem herbata ma kształt niepozornej kulki, która umieszczona w gorącej wodzie przekształca się w piękny rozłożysty kwiat....
Kiedy herbata spotyka się ze smakami pięknych francuskich regionów! Daj się ponieść „Tour de France” z owocowymi nutami! Cytryna z Mentony, Mirabelle z Lotaryngii, Klementynka z Korsyki, Truskawka z Lot et Garonne... Wykwintne i Soczyste smaki, które są skojarzone z recepturami herbat dla owocowych i bogatych kombinacji pełnych radości! Mirabelka z...
Yellow tea - Żółta herbata – odmiana herbat chińskich, produkowanych z zastosowaniem procesu fermentacji nieenzymatycznej (określanej jako Men Dui). Proces fermentacji liści reguluje się poziomem wilgotności oraz temperatury. Zebrane liście najpierw podgrzewa się, potem studzi, suszy i znowu podgrzewa. Proces ten jest kilkakrotnie powtarzany, może trwać nawet 2-3 dni.
Listki herbat zielonych najczęściej są koloru zielono – brązowego. Napar, jak nazwa wskazuje jest koloru żółtego. Jeśli zaparzoną herbatę przelejemy do białego naczynia, przy jego ściance pojawi się charakterystyczny różowy refleks. To naprawdę niezwykłe herbaty dla entuzjastów herbaty. Ma cudownie skomplikowany smak i zapach. Smak jest lekko cierpkawy a aromat obłędnie orzechowy, lub kasztanowy.