Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra.
Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny.
Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek.
Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia.
Powłoka...
Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp.
• Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii.
• Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
1. Zagotuj wodę i ostudź do temperatury ok 80°C UWAGA: Jeśli temperatura wody jest zbyt gorąca, zielona herbata będzie zbyt gorzka i wiele z jej delikatnego aromatu zostanie utracone, gdy temperatura wody jest zbyt niska, pełnia smaku zawarta w liściach nie zostanie wyodrębniona. 2. Rozgrzej czajniczek i filiżanki. 3. Użyj 2-3g herbaty (1 łyżeczka) na każde 200 ml wody. ( 12-15g /1l ) 4. Zalej liście. Nie należy wlewać wody do czajnika z wysokiej pozycji, bo to niszczy liście herbaty, więc parzona herbata ma gorzki smak 5. Zaparz herbatę na 2-3 minut, a następnie wylej całkowicie napar do filiżanek. 6. Herbata może być parzona co najmniej 2-3 razy, woda powinna mieć wyższą temperaturę, a czas parzenia powinien być krótszy.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i bez bezpośredniego nasłonecznienia w szczelnym pojemniku.
Wysokiej klasy czarna herbata z chińskiej prowincji Yunnan. Po utlenieniu te piękne pąki liści mają złotawy kolor niż czarny w wyniku tego mają bogaty ale jednocześnie łagodny smak.
Duże, mięsiste liście, które po zaparzeniu znacznie zwiększają rozmiary. Napar z herbaty Yunnan jest mocny, lekko cierpki posmak, które produkuje ciężkie słodowe nuty,...
Wysokiej jakości czarna herbata z upraw ekologicznych, w którym słodka kwaskowatość malin łączy się z intensywnością kakao. Soczyste wrażenie wgryzania się w kostkę czekolady.
Piękna zielona herbata o delikatnym smaku brzoskwiniowym. W środku znajduje się kwiat chryzantemy i ciąg kilku kwiatów jaśminu.
Doskonałe połączenie jako relaks po posiłku i wsparcie dla trawienia i ogólnego zdrowia.
Przed zaparzeniem herbata ma kształt niepozornej kulki, która umieszczona w gorącej wodzie przekształca się w piękny rozłożysty kwiat....
Wybór 6 herbat z najwyższej półki, o drzewnym i lekko treściwym zapachu, na najbardziej wyrafinowaną zmysłową podróż. Daj się ponieść jego eleganckim smakom.
Organiczna herbata czarna DARJEELING FIRST FLUSH - Indie • 7 x 2 g
Organiczna herbata zielona KASUMI Sencha - Japonia • 7 x 2 g
Organiczna herbata BAO ZHONG OOLONG BLUE GREEN TEA - Chiny • 7 x 1,5 g...
W przypadku Cejlonu (Sri Lanka) herbatę uprawia się praktycznie od poziomu morza, aż po szczyty centralnie położonego masywu górskiego (ok. 2300 m n.p.m). Produkcja czarnej herbaty cejlońskej jest podzielone na trzy grupy na podstawie wysokości geograficznej z której jest zbierana.
Najlepsze gatunki pochodzą z upraw wysokogórskich usytuowanych powyżej...
Biała herbata White Peony, znana również jako Bai Mu Dan lub Pai Mu Tan, to jedna z najsłynniejszych chińskich herbat, szczególnie ceniona za swoje kwiatowe aromaty i smaki. Jest znany na całym świecie ze swojej łagodnej bazy i nut drzewnych, które doskonale komponują się z aromatem gruszki i liczi.
Nazywana czarną perłą Burgundii, czarna porzecza o intensywnym smaku dojrzałych, pikantnych owoców doskonale łączy się ze słodką goryczką zielonej herbaty.
W 100% naturalny aromat tej herbaty pochodzi z czarnej porzeczki Burgundii.
Herbata Bai Mu Dan (biała piwonia) zbierana wiosną w prowincji Fujian składa się z czubka liścia pokrytego srebrzystym puchem i dwóch następujących po nim liści (dobry zbiór). W przygotowaniu są tylko dwie operacje: więdnięcie na słońcu, po którym następuje suszenie. Niegdyś zarezerwowana dla cesarzy i szlachty, pierwsze zbiory białej herbaty sięgają...
Pochodząca z Fujianu z Chin herbata oolong jest zawijana w piękne perły. przed paleniem. Tradycyjny proces jest również znany jako Bao Zhong. Jest półutleniaczem, który nadaje bogaty i lekki, mocny i subtelny drzewny smak.
Herbata roślinna z delikatnymi, smakowitymi i lekko waniliowymi nutami.
Będziesz zachwycony pysznym smakiem.
Tradycyjna mieszanka ręcznie zbieranych czarnych herbat z Sri Lanka i naturalnego olejku bergamotki, z dodatkiem trawy cytrynowej oraz skórki z cytryny.
Nasza Earl Grey jest oparta na najlepszej czarnej herbacie Cejlon Op. Unikalny smak i aromat herbata zawdzięcza połączeniu z olejkiem z bergamotki, który jest pobierany ze skórki małego kwaśnego owocu...
Lapacho pochodzi z drzewa Pau d'Arco, które rośnie na dużych wysokościach u podnóża lasów amazońskich w Brazylii. Jej wewnętrzna kora stymuluje naturalne mechanizmy obronne organizmu.
Ten bardzo smaczny napar z kory Lapacho mieni się jasnym orzechowym kolorem i lekko drzewnym smakiem. Orzeźwiający smak pomarańczy łączy się z cierpkim hibiskusem, dzięki...
Herbaty marki Terre d'Oc,- w komplecie elegancka łyżeczka filtrująca do herbaty,- 4 rodzaje herbat na każdą porę dnia,- herbata czarna, o smaku cytrusów doskonała na początek dnia,- zielona herbata o smaku mięty, która pobudza trawienie i orzeźwia,- rooibos z RPA o smaku waniliowym, słodki i perfekcyjny do śniadania,- biała herbata Fujian, która jest...
Eksplozja smaków dla smakoszy z rzadkimi i intensywnymi aromatami w kolekcji 6 eleganckich i wyrafinowanych herbat organicznych. Odkryj pikantne aromaty pomarańczy, granatu i grejpfruta połączone z owocowymi smakami truskawek, malin i liczi w tym pudełku, które przeniesie Cię do oceanu słodyczy.
Skład: • Organiczna herbata zielona o smaku maliny i liczi –...
Ucieknij na chwilę z naszym orzeźwiającym i organicznym naparem z yerba mate z Ameryki Południowej. Moc mięty pieprzowej jest ozdobiona pikantną słodyczą cytryny, aby ożywić apetyczną, intensywną i podnoszącą na duchu mieszankę. Do spożycia na ciepło lub z lodem, najlepiej rano.
Maté jest trzecim najczęściej pijanym napojem pobudzającym na świecie po...
Zielona herbata Sencha ma unikalny świeży aromat i wyrafinowaną cierpkość. Pobudza podniebienie wykwintnym smakiem, delikatną, orzechową nutą. Jej przyjemna, słomkowozielona barwa cieszy oko a sam napój pozostawia po sobie miękki, aksamitny posmak, który pozwala dłużej cieszyć się każdą wypitą filiżanką.
Bardzo dobrze wpływa na trawienie. Szczególnie polecana po posiłkach. Wspomaga utratę wagi poprzez przyspieszenie przemiany tłuszczu w energię, bez podnoszenia tętna.
Zielona herbata Sencha zawiera EGCG, który jest silnym przeciwutleniaczem, 100 razy silniejszym niż witamina C i 25 razy silniejszym niż witamina E. EGCG wpływa korzystnie na ochronę przed chorobami na serce poprzez obniżenie złego cholesterolu, zmniejsza wysokie ciśnienie krwi i zmniejszenie występowanie miażdżycy.