Zestaw garnków Accordo Moneta ze stali nierdzewnej, o klasycznym stylu. Niezastąpiony stal nierdzewna zajmuje czołowe miejsce pod względem niezawodności i trwałości, zwłaszcza jeśli chodzi o narzędzia kuchenne.
Ponadto, dzięki ultra wzmocnionej powłoce nieprzywierającej Artech z cząstkami mineralnymi, linia Accordo jest szczytem tej jakości marki....
Duży i wolnostojący, przyciągający wzrok kwietnik wnosi zieleń do wnętrz, jednocześnie nadając pomieszczeniu dekoracyjny akcent dzięki metalowej podstawie i zakrzywionym doniczkom.
Doniczki Floristand są zdejmowane w celu łatwego sadzenia i regulowane w celu stworzenia wielu konfiguracji, aby najlepiej pasowały do Twojej przestrzeni
Kwietnik, która...
- zestaw 5 noży umieszczonych w bloku bambusowym,- w komplecie: nóż do porcjowania, do pieczywa, nóż szefa, nóż santoku, nóż do warzyw,- ostrza noży wykonane z japońskiej stali nierdzewnej,- w konstrukcji zastosowano obciążnik w rączce i podpórkę, dzięki czemu ostrza są utrzymywane ponad blatem – mniejszy bałagan, większa higiena,- wąski blok łatwo...
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia okrągła do...
Zestaw 3 noży Revolution Kyocera w etui:- w komplecie krótki nóż do owoców i warzyw FK-075WH, nóż kuchenny o uniwersalnym zastosowaniu FK-125WH oraz nóż Santoku FK-160WH,- posiadają ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego,- mają wyjątkowo ostre ostrza wykonane z ceramiki cyrkonowej cięte ręcznie,- noże należy myć ręcznie.
Świetnie sprawdzają się jako składnik marynat i kiszonek. Dobrze komponują się także z daniami z dodatkiem grochu, soczewicy i fasoli. Wzbogacają smak pierników, a także szarlotki i ciasta marchewkowego. Korzenny aromat owoców znalazł również zastosowanie w przygotowywaniu kompotów i likierów. Ze względu na swoje walory zapachowe i smakowe dodawane są też do niektórych rodzajów piwa.
olendra do przyprawa, która kiedyś cieszyła się ogromną popularnością, podczas gdy dziś często zastępowana jest przez wszechobecny pieprz lub nieświadomie stosowana w mieszankach, w których stanowi jeden ze składników. To nierzadko właśnie jej dodatek sprawia, że danie nabiera wyrafinowanego smaku i wyjątkowego zapachu. Mówiąc o przyprawach świata, nie można pominąć tej wyjątkowej rośliny.
Bazylia ma silny orzeźwiający, kwaskowaty smak i korzenny zapach, używa się jej do wszystkich warzyw, dobrze komponuje się z sałatkami i potrawami z pomidorów, kapusty, twarogów, szpinaku, jaj. Tę przyprawę również lubią rośliny strączkowe – fasola czy groch. Ziele bazylii jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych czy do ryb, nadaje potrawom kwaskowaty...
Kmin rzymski jest rośliną jednoroczną, należącą do rodziny selerowatych pochodzącą z Azji. Przyprawę stanowią owoce podobne do owoców kminku zwyczajnego lecz są nieco większe. Zawiera do 4% olejku eterycznego i flawonoidy o innym zapachu i smaku niż kminku zwyczajnego. Owoce i ziele działają przeciwzapalnie, moczopędnie oraz napotnie, pobudzają serce,...
Kminek jest przyprawą o szerokim zastosowaniu, ma dość ostry zapach i nadaje potrawom specyficzny cierpko-korzenny smak. Kminek ziarno dodaje się przy wypieku wyrobów piekarniczych, chleba, bułek, do wielu zup oraz do smażonych i pieczonych mięs, do kapusty. Polecany szczególnie do potraw ciężkostrawnych i tłustych, smażonych, pieczonych ziemniaków, do...
Ta miejscowa sól pochodzi z bagien solnych Guérande. Jest zbierana ręcznie, przy użyciu tradycyjnych umiejętności pracowników soli. Ta sól jest naturalna, znana jest z wysokiego stężenia minerałów (magnezu, wapnia…) i pierwiastków śladowych. Może być stosowany do przyprawiania, a także do gotowania, i subtelnie poprawi smak potraw. Ta mokra sól jest...
Oregano jest powszechnie uważane za doskonałą przyprawą do sałatek, sosów, wędlin i ryb, podnosząc w znacznym stopniu walory smakowe potraw. Liść Oregano, smakowo przypomina swojego kuzyna – majeranek. Charakteryzuje się aromatycznym zapachem i wspaniałym smakiem.
Służy do przyprawiania mięsa cielęcego, jagnięcego, zup, pieczonych ziemniaków, warzyw,...
Papryka słodka z dymem wędzarniczym doskonale nadaje się do wszelkich dań mięsnych zarówno tych smażonych jak i pieczonych a ich aromat wędzonego mięsa będzie roznosił się w całym domu.
Kmin rzymski jest rośliną jednoroczną, należącą do rodziny selerowatych pochodzącą z Azji. Przyprawę stanowią owoce podobne do owoców kminku zwyczajnego lecz są nieco większe.
Zawiera do 4% olejku eterycznego i flawonoidy o innym zapachu i smaku niż kminku zwyczajnego. Dlatego jego smak jest ostrzejszy niż kminku, nieco gorzkawy, ostry korzenny.
Zapach...
Przyprawę otrzymuje się z wysuszonej kory drzewa cynamonowca. Kora w postaci zwiniętego rulonika ma specyficzny słodkawo-korzenny, lekko piekący smak i silny aromat. Cynamon jako słodka przyprawa znakomicie nadaje się do dań zarówno słodkich jak i pikantnych, najczęściej jest wykorzystywany w produkcji słodkich wypieków i deserów oraz do doprawiania...
Ta mocna, aromatyczna i doskonale zbilansowana mieszanka nie tylko ma mnóstwo charakteru, ale także dodaje czerwonemu mięsu dodatkowego smaku i głębi.
Nadaje się przede wszystkim do grillowanego i wolno gotowanego czerwonego mięsa, ale będzie także uzupełnieniem tłustych ryb, czerwonej kapusty, soczewicy i roślin strączkowych.
Koper jest przyprawą uniwersalną, stosuje się go do sałatek, zup, ogórków, pomidorów, ziemniaków, masła ziołowego, mięsa siekanego, ryb, owoców morza, potraw z jajek, do kiszenia ogórków i kapusty. Można nim aromatyzować ocet, dodawać do twarożku oraz sosów.
Poza walorami smakowymi, koper ma także właściwości lecznicze - pobudza apetyt, przyspiesza...
Czarny pieprz Tan Hoi, zebrany w Wietnamie, oferuje ciepłe nuty drzewne. Rozwija mocny, w pełni ostry smak. Idealnie komponuje się z czerwonym mięsem, tłustymi rybami lub warzywami takimi jak kapusta, pomidory, soczewica i ziemniaki.
Cząber pochodzi najprawdopodobniej ze wschodnich regionów obszaru śródziemnomorskiego i rejonu czarnomorskiego, natomiast do Europy Środkowej roślina przywędrowała dopiero pod koniec IX wieku.
Kozieradkę stosuje się przede wszystkim do sałatek, sosów, zup oraz wszelkich dań kuchni wschodniej. Używana jest również jako dodatek do innych mieszanek ziołowych. Kozieradka poprawia apetyt oraz przyczynia się do podniesienia naturalnego poziomu testosteronu w organizmie oraz zwiększa libido. Zalecana jest do stosowania jako suplement diety w...
Cebula jest jedną z najstarszych roślin warzywnych i ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata. Dodawana jest do wielu potraw smażonych lub gotowanych. Cebula urozmaica smak sosów, zup, twarogu, sałatek, potraw z mięsa wołowego, wieprzowego oraz dziczyzny. Cebula posiada również właściwości lecznicze, jest skuteczna w infekcjach układu...
W kuchni goździki wykorzystywane są do potraw słodkich i pikantnych, charakteryzują się zdecydowanym, korzennym aromatem. Najlepiej pasują do ryb, mięsa wołowego, wieprzowego, baraniny, dziczyzny.
Mielone goździki są składnikiem marynat owocowych, nadzienia do ciast, a napoje takie jak kompot, grzane wino czy piwo z użyciem goździków smakują dużo lepiej.