Marki

Zestaw garnków 6 elementów Accordo Moneta

Zestaw garnków Accordo Moneta ze stali nierdzewnej, o klasycznym stylu. Niezastąpiony stal nierdzewna zajmuje czołowe miejsce pod względem niezawodności i trwałości, zwłaszcza jeśli chodzi o narzędzia kuchenne.   Ponadto, dzięki ultra wzmocnionej powłoce nieprzywierającej Artech z cząstkami mineralnymi, linia Accordo jest szczytem tej jakości marki....

Cena 805,00 zł Cena podstawowa 1 150,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Blok bambusowy z nożami 6 elementów Elevate Joseph Joseph

- zestaw 5 noży umieszczonych w bloku bambusowym,- w komplecie: nóż do porcjowania, do pieczywa, nóż szefa, nóż santoku, nóż do warzyw,- ostrza noży wykonane z japońskiej stali nierdzewnej,- w konstrukcji zastosowano obciążnik w rączce i podpórkę, dzięki czemu ostrza są utrzymywane ponad blatem – mniejszy bałagan, większa higiena,- wąski blok łatwo...

Cena 620,86 zł Cena podstawowa 839,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Patelnia żeliwna grillowa śr. 28 cm SKEPPSHULT

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia okrągła do...

Cena 587,30 zł Cena podstawowa 839,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Noże w bloku 5 szt Elevate Sage Jodeph Joseph

Wszystkie te noże są wykonane z japońskiej stali nierdzewnej i można je łatwo wybrać z noża obrotowego, nawet jeśli jest przechowywany pod szafką. Technologia Elevate™ zaprojektowana w celu poprawy higieny i zminimalizowania bałaganu Wyważone uchwyty i zintegrowane podpórki noża zapobiegają dotykaniu ostrzy powierzchni roboczej po odstawieniu

Cena 455,10 zł Cena podstawowa 615,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Noże ceramiczne 3 szt. 7,5 cm 12,5 cm i 16cm GEN KYOCERA

Zestaw 3 noży Revolution Kyocera w etui:- w komplecie krótki nóż do owoców i warzyw FK-075WH,   nóż kuchenny o uniwersalnym zastosowaniu FK-125WH oraz nóż Santoku FK-160WH,- posiadają ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego,- mają wyjątkowo ostre ostrza wykonane z ceramiki cyrkonowej cięte ręcznie,- noże należy myć ręcznie.

Cena 411,75 zł Cena podstawowa 549,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni
Wszystkie produkty w promocji
Nóż wąski Titanium dł. 20 cm
  • Nóż wąski Titanium dł. 20 cm

Nóż do pieczeni mięsa dł. 20 cm Kasumi Titanium

K-20020
489,00 zł
Brutto
Ilość
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm  - średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie mięsa świeżego i pieczonego.

Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.
Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Tytan jest metalem nietoksycznym a dzięki właściwości nie generowania jonów żelaza na powierzchni, krojona żywność pozbawiona jest metalicznego posmaku. Tytan jest odporny na korozję, i na ścieranie dzięki czemu noże Titanium są niezastąpionymi narzędziami w profesjonalnej kuchni. 

Opis

Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.

Właściwości tytanu:

- wysoka odporność na korozję,
- nietoksyczny,
- chemio i kwasoodporny,
- wyższa odporność na ścieranie od stali,
- higieniczny,
- hypoalergiczny,
- bezwonny
Zasady użytkowania:
- należy używać na desce do krojenia,
- nie używać do siekania,
- nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi,
- nie używać do krojenia żywności zmrożonej,
- noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących

Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.

Szczegóły produktu
K-20020
7 Przedmioty

Specyficzne kody

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Nóż szefa kuchni krótki dł. 13 cm Kasumi Titanium

Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do krojenia, siekania, krojenia w kostkę i mielenia. Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Tytan jest metalem...

Cena 359,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż uniwersalny dł. 20 cm Kasumi Tora

Nóż uniwersalny dł. 20 cm  ma wąskie ostrze przeznaczone do filetowania i porcjowania potraw.

Cena 279,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do warzyw dł. 8 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż do warzyw dł. 8 cm -  jest mały z gładkim ostrzem krawędzi. Jest idealny do obierania warzyw i owoców lub innych skomplikowanych prac (np de unerwieniem krewetki, usuwając nasiona z jalapeño. Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z...

Cena 309,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż uniwerslany Bunka dł. 16,5 cm Kasumi Kasane

Bunka jest kontynuacją kształtu nożna santoku, ma zaznaczoną końcówkę znaną jako K-Tip. Przyczynia się to do większej dokładności użytkowania i zwiększania obszarów użytkowania. Uchwyty z japońskiego drewna wiśniowego, pochodzące z gór wokół miasta Seki.

Cena 719,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Nakiri dł. 17 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 749,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż Santoku krótki dł. 13 cm Kasumi Hammer Design

Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...

Cena 679,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Sashimi dł. 21 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 1 169,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do filetowania kuty dł. 18 cm VG10 KASUMI

Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...

Cena 809,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Szefa kuchni dł. 21 cm Kasumi Black Hammer

Noże Kasumi Black Hammer Blue - Duży nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni, ma uniwersalne zastosowanie, bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal...

Cena 1 289,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi Titanium

Nóż Santoku dł. 18 cm do ogólnego przeznaczenia. Z kuchni japońskiej słowo Santoku oznacza „trzy zalety” i odnosi się do trzech zadań obróbki: krojenia np. w kostkę, siekania i miażdżenia. Ostrze i uchwyt na Santoku są przeznaczone do harmonijnej pracy dopasowując szerokość / wagę ostrza do ciężaru trzpienia ostrza i rękojeści. Japoński Santoku to dobrze...

Cena 509,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Sashimi dł. 24 cm Kasumi Tora

Nóż Sashimi dł. 24 cm służy do przyrządzania potraw na bazie ryb i charakteryzuje się ostrzem z ostrzem dłutowym, czyli asymetrycznym. Sposób użycia tego produktu zmienia się w zależności od rodzaju krojonej żywności. Należy go pchać do przodu i mocno, jeśli produkt jest twardszy, zamiast tego delikatnie do tyłu, jeśli tniemy coś miękkiego, co nie wymaga...

Cena 359,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi Hammer Design

Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...

Cena 899,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż uniwersalny dł. 12 cm Kasumi

Uniwersalny japoński nóż do skrobania i obierania Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest...

Cena 859,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm Kasumi Tora

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm to japoński nóż jest idealny do prac przy obróbce mięsa i warzyw.  Lekki i łatwy w obsłudze, pozwoli Ci to wykorzystać w każdych warunkach pracy, niezależnie od tego, czy jesteś praworęczny, czy leworęczny. Ostrze w rzeczywistości ma symetryczną krawędź, a rękojeść ma eliptyczny przekrój, co zapewnia optymalny chwyt obiema rękami.

Cena 289,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż uniwersalny krótki dł. 8 cm Kasumi

Japoński nóż Kasumi do obierania warzyw i owoców z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce...

Cena 799,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż uniwersalny dł. 14 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 519,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni