Zestaw garnków Accordo Moneta ze stali nierdzewnej, o klasycznym stylu. Niezastąpiony stal nierdzewna zajmuje czołowe miejsce pod względem niezawodności i trwałości, zwłaszcza jeśli chodzi o narzędzia kuchenne.
Ponadto, dzięki ultra wzmocnionej powłoce nieprzywierającej Artech z cząstkami mineralnymi, linia Accordo jest szczytem tej jakości marki....
- zestaw 5 noży umieszczonych w bloku bambusowym,- w komplecie: nóż do porcjowania, do pieczywa, nóż szefa, nóż santoku, nóż do warzyw,- ostrza noży wykonane z japońskiej stali nierdzewnej,- w konstrukcji zastosowano obciążnik w rączce i podpórkę, dzięki czemu ostrza są utrzymywane ponad blatem – mniejszy bałagan, większa higiena,- wąski blok łatwo...
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia okrągła do...
Komplet 5 noży: do owoców, do warzyw (ząbkowany), Santoku, nóż szefa oraz do chleba (ząbkowany),- technologia Elevate: podpórka utrzymuje ostrza ponad powierzchnią blatu - mniejszy bałagan i większa higiena,- ostrza noży wykonane z japońskiej stali nierdzewnej, ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego,- umieszczone w wąskim bloku ze szczelinami na...
Tytan jest nietoksyczny i nie wytwarza jonów żelazawych, zapobiega metalicznemu posmakowi potraw, pozwalając cieszyć się ich prawdziwym smakiem. Tytan jest wyjątkowo odporny na korozję i łatwy do czyszczenia i pielęgnacji w codziennym użytkowaniu. Tytan jest bardzo odporny na ścieranie i chroni mocną i ostrą krawędź ostrza ze stali molibdenowo-wanadowej. Połączenie tych materiałów zapewnia jak najdłuższą ostrość krawędzi.
Właściwości tytanu:
- wysoka odporność na korozję,
- nietoksyczny,
- chemio i kwasoodporny,
- wyższa odporność na ścieranie od stali,
- higieniczny,
- hypoalergiczny,
- bezwonny
Zasady użytkowania:
- należy używać na desce do krojenia,
- nie używać do siekania,
- nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi,
- nie używać do krojenia żywności zmrożonej,
- noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Nóż uniwersalny dł. 12 cm o średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie i szatkowanie warzyw i owoców.
Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane...
Noże Kasumi Black Hammer Blue - Duży nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni, ma uniwersalne zastosowanie, bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal...
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach.
Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Nóż do warzyw dł. 8 cm - jest mały z gładkim ostrzem krawędzi. Jest idealny do obierania warzyw i owoców lub innych skomplikowanych prac np de unerwieniem krewetki, usuwając nasiona z jalapeño.
Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Japoński nóż Nakiri Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na utlenianie,...
Noże Kasumi Black Hammer Blue - Santoku 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.
Rękojeść składa się z dwóch...
Uniwersalny japoński nóż do skrobania i obierania Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Japoński nóż Szefa Kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Nóż uniwersalny Kasane Kasumi 12,5 cm to eleganckie i idealne narzędzie do cięcia ryb, mięsa, owoców, warzyw i obierania. Jest również przydatny i praktyczny jako nóż stołowy na małej desce do krojenia.
Uchwyty z japońskiego drewna wiśniowego, pochodzące z gór wokół miasta Seki.
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm - średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie mięsa świeżego i pieczonego.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z 3-kolorową powłoką tytanową - materiał zapewniający najostrzejszą krawędź możliwą dzięki połączeniu stali i tytanu. Wyjątkowa krawędź ostrzy pokrytych tytanem Kasumi została osiągnięta dzięki połączeniu najlepszej zaawansowanej technologii z niezrównaną wiedzą i doświadczeniem rzemieślników. Wyprodukowano w Seki w Japonii.