Zestaw garnków Accordo Moneta ze stali nierdzewnej, o klasycznym stylu. Niezastąpiony stal nierdzewna zajmuje czołowe miejsce pod względem niezawodności i trwałości, zwłaszcza jeśli chodzi o narzędzia kuchenne.
Ponadto, dzięki ultra wzmocnionej powłoce nieprzywierającej Artech z cząstkami mineralnymi, linia Accordo jest szczytem tej jakości marki....
Duży i wolnostojący, przyciągający wzrok kwietnik wnosi zieleń do wnętrz, jednocześnie nadając pomieszczeniu dekoracyjny akcent dzięki metalowej podstawie i zakrzywionym doniczkom.
Doniczki Floristand są zdejmowane w celu łatwego sadzenia i regulowane w celu stworzenia wielu konfiguracji, aby najlepiej pasowały do Twojej przestrzeni
Kwietnik, która...
- zestaw 5 noży umieszczonych w bloku bambusowym,- w komplecie: nóż do porcjowania, do pieczywa, nóż szefa, nóż santoku, nóż do warzyw,- ostrza noży wykonane z japońskiej stali nierdzewnej,- w konstrukcji zastosowano obciążnik w rączce i podpórkę, dzięki czemu ostrza są utrzymywane ponad blatem – mniejszy bałagan, większa higiena,- wąski blok łatwo...
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia okrągła do...
Zestaw 3 noży Revolution Kyocera w etui:- w komplecie krótki nóż do owoców i warzyw FK-075WH, nóż kuchenny o uniwersalnym zastosowaniu FK-125WH oraz nóż Santoku FK-160WH,- posiadają ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego,- mają wyjątkowo ostre ostrza wykonane z ceramiki cyrkonowej cięte ręcznie,- noże należy myć ręcznie.
Tytan jest nietoksyczny i nie wytwarza jonów żelazawych, zapobiega metalicznemu posmakowi potraw, pozwalając cieszyć się ich prawdziwym smakiem. Tytan jest wyjątkowo odporny na korozję i łatwy do czyszczenia i pielęgnacji w codziennym użytkowaniu. Tytan jest bardzo odporny na ścieranie i chroni mocną i ostrą krawędź ostrza ze stali molibdenowo-wanadowej. Połączenie tych materiałów zapewnia jak najdłuższą ostrość krawędzi.
Właściwości tytanu:
- wysoka odporność na korozję,
- nietoksyczny,
- chemio i kwasoodporny,
- wyższa odporność na ścieranie od stali,
- higieniczny,
- hypoalergiczny,
- bezwonny
Zasady użytkowania:
- należy używać na desce do krojenia,
- nie używać do siekania,
- nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi,
- nie używać do krojenia żywności zmrożonej,
- noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Nóż uniwersalny Kasane Kasumi 12,5 cm to eleganckie i idealne narzędzie do cięcia ryb, mięsa, owoców, warzyw i obierania. Jest również przydatny i praktyczny jako nóż stołowy na małej desce do krojenia.
Uchwyty z japońskiego drewna wiśniowego, pochodzące z gór wokół miasta Seki.
Noże Kasumi Black Hammer Blue - Nakiri 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.
Rękojeść składa się z dwóch...
Nóż szefa kuchni dł. 20 cm to nóż uniwersalny. Jest zakrzywiony, aby kucharz mógł kołysać nożem po desce do krojenia, uzyskując bardziej precyzyjne cięcie. Szerokie i ciężkie ostrze służy również do siekania. Nóż szefa kuchni może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do siekania, krojenia w kostkę i mielenia.
Noże TITANIUM to seria najwyższej...
Nóż do chleba Kasumi Kasane z ząbkowanym ostrzem ma specjalną i unikalną krawędź z naprzemiennie dużymi i małymi ząbkami, dzięki czemu można kroić miękki i chrupiący chleb na kanapkę bez wysiłku i bez okruchów.
Uchwyty z japońskiego drewna wiśniowego, pochodzące z gór wokół miasta Seki.
Nóż Nakiri dł. 16,5 cm jest idealny do prac przy obróbce mięsa i warzyw.
Nakiri to tradycyjny japoński nóż do warzyw : służy w szczególności do przygotowania julienne, pokrojonego w kostkę lub nawet do siekania aromatycznych ziół, takich jak pietruszka i bazylia, do siekania czosnku i nadal otrzymywania bardzo cienkich plasterków ulubionego warzywa.
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach.
Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...
Nóż do warzyw dł. 9 cm to japoński nóż idealny do drobnych prac przy owocach i warzywach.
Ten rodzaj noża jest często niedoceniany przez wielu kucharzy, ze względu na jego mały rozmiar i łatwość w jego zgubieniu.
Będąc jednym z najważniejszych narzędzi w kuchni, powinien być dobrze wykonany, ponieważ jego ostrze często styka się z dłońmi i jest często...
Japoński nóż Kasumi do obierania warzyw i owoców z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce...
Kasumi Tora Santoku 18 cm jest to narzędzie, które dzięki swojemu kształtowi jest łatwe w obsłudze i równie łatwe w ostrzeniu.
Jego nazwa oznacza trzy zalety, co w związku z tym wyraża zdolność do dobrego działania w przypadku trzech najważniejszych produktów spożywczych ( ryb, mięsa i innych) i wykonywania trzech różnych rodzajów cięć.
Nóż uniwersalny dł. 12 cm o średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie i szatkowanie warzyw i owoców.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej...
Nóż szefa kuchni dł. 20 cm to japoński nóż jest idealny do prac przy obróbce mięsa i warzyw.
Lekki i łatwy w obsłudze, pozwoli Ci to wykorzystać w każdych warunkach pracy, niezależnie od tego, czy jesteś praworęczny, czy leworęczny. Ostrze w rzeczywistości ma symetryczną krawędź, a rękojeść ma eliptyczny przekrój, co zapewnia optymalny chwyt obiema rękami.
Japoński nóż Szefa Kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm - średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie mięsa świeżego i pieczonego.
Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane...