Marki

Wok żeliwny +pokrywa 4 l czerwony Calido KELA

Żeliwny wok CALIDO umożliwia zdrowe i energooszczędne przygotowywanie chrupiących warzyw, gulaszów, mięsa i ryb dzięki doskonałemu utrzymywaniu i równomiernemu rozprowadzaniu ciepła, zachowując jednocześnie składniki odżywcze. Ciężki wok osiąga wysokie temperatury nawet przy niskim natężeniu ciepła - idealny do szybkiego smażenia i delikatnego gotowania....

Cena 411,75 zł Cena podstawowa 549,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Komplet 3 młynków do przypraw Ceramill de Luxe WMF

- w zestawie młynki do soli i pieprzu (wypełnione przyprawami) oraz pusty młynek do innych przypraw, - łatwa identyfikacja – plakietki z nazwą przyprawy (sól i pieprz), - wyposażone w ceramiczny mechanizm mielący – 10 lat gwarancji producenta, - regulacja stopnia zmielenia,

Cena 396,75 zł Cena podstawowa 529,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Zestaw stalowy do fondue 1,2 l Cailin KELA

Niezależnie od tego, czy jest to Boże Narodzenie, Sylwester, urodziny itp Fondue to coś więcej niż tylko pyszne danie. To idealna okazja, aby spędzić godziny siedząc razem z rodziną i przyjaciółmi, rozmawiając i ucztując. Oprócz mięsnego fondue, zestaw nadaje się również do ryb i warzyw. Olej lub bulion można wygodnie i szybko podgrzać. Garnek ze stali...

Cena 379,89 zł Cena podstawowa 469,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Przecierak do warzyw WMF

Ręczny przecierak do warzyw, z 3 wkładami: bardzo drobny, drobny i gruby. (2 mm – do żywności dla niemowląt, 3 mm – do zup, musów, 5 mm – do warzyw), Odpowiedni do garnków od ø 19 cm. Nadaje się do odcedzania zup warzywnych, musu jabłkowego i owoców.

Cena 314,25 zł Cena podstawowa 419,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Garnek ze szklaną pokrywą 24 cm Melodia Finegres MONETA

Uniwersalny garnek z kolekcji Moneta Melodia o śr. 24 cm: - korpus jest wykonany z aluminium pochodzącego z recyklingu puszek po żywności, - powłoka FineGres - 100% naturalna powłoka nieprzywieralna, wolna od PFAS, PTFE, PFOA, BPA, niklu i metali ciężkich, odporna na porysowanie, - dno Net Induction ze specjalną stalową siatką jest odpowiednie do...

Cena 184,50 zł Cena podstawowa 369,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni
Wszystkie produkty w promocji
Nóż wąski Titanium dł. 20 cm, niebieski
  • Nóż wąski Titanium dł. 20 cm, niebieski

Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm Kasumi Titanium niebieski

K-20020-B
489,00 zł
Brutto
Ilość
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm  - średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie mięsa świeżego i pieczonego. 

Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z 3-kolorową powłoką tytanową - materiał zapewniający najostrzejszą krawędź możliwą dzięki połączeniu stali i tytanu. Wyjątkowa krawędź ostrzy pokrytych tytanem Kasumi została osiągnięta dzięki połączeniu najlepszej zaawansowanej technologii z niezrównaną wiedzą i doświadczeniem rzemieślników. Wyprodukowano w Seki w Japonii.

Opis

Tytan jest nietoksyczny i nie wytwarza jonów żelazawych, zapobiega metalicznemu posmakowi potraw, pozwalając cieszyć się ich prawdziwym smakiem. Tytan jest wyjątkowo odporny na korozję i łatwy do czyszczenia i pielęgnacji w codziennym użytkowaniu. Tytan jest bardzo odporny na ścieranie i chroni mocną i ostrą krawędź ostrza ze stali molibdenowo-wanadowej. Połączenie tych materiałów zapewnia jak najdłuższą ostrość krawędzi.

Właściwości tytanu:

- wysoka odporność na korozję,

- nietoksyczny,

- chemio i kwasoodporny,

- wyższa odporność na ścieranie od stali,

- higieniczny,

- hypoalergiczny,

- bezwonny

Zasady użytkowania:

- należy używać na desce do krojenia,

- nie używać do siekania,

- nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi,

- nie używać do krojenia żywności zmrożonej,

- noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących

Szczegóły produktu
K-20020-B
8 Przedmioty

Specyficzne kody

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Nóż Nakiri dł. 17 cm Kasumi Hammer Design

Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...

Cena 919,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do krojenia, siekania, krojenia w kostkę i mielenia. Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z 3-kolorową powłoką tytanową - materiał zapewniający...

Cena 359,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Nóż do filetowania kuty dł. 18 cm VG10 KASUMI

Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...

Cena 809,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Zestaw 3 noży stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 2 019,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Nóż do filetowania mięsa dł. 16 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 519,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż uniwersalny dł. 15 cm Kasumi Black Hammer

Noże Kasumi Black Hammer Blue - o długości 15 cm. Nóż uniwersalny bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna. Rękojeść składa się z dwóch różnych...

Cena 959,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż Santoku dł. 18 cm do ogólnego przeznaczenia. Z kuchni japońskiej słowo Santoku oznacza „trzy zalety” i odnosi się do trzech zadań obróbki: krojenia np. w kostkę, siekania i miażdżenia. Ostrze i uchwyt na Santoku są przeznaczone do harmonijnej pracy dopasowując szerokość / wagę ostrza do ciężaru trzpienia ostrza i rękojeści. Noże Kasumi Titanium...

Cena 509,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż uniwersalny dł. 12 cm Kasumi

Uniwersalny japoński nóż do skrobania i obierania Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest...

Cena 859,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Deba dł. 16,5 cm Kasumi Tora

Nóż Deba Kasumi Tora to produkt z ciężkim ostrzem, przez co wygląda jak mały tasak. Waga ostrza służy kilku celom i ułatwia cięcia tam, gdzie potrzebny jest pewien nacisk na żywność.   To narzędzie ma ostrość Shobu, tj. tylko z jednej strony i ma grube i mocne ostrze. Jednak grubość zmniejsza się, gdy schodzisz w kierunku drutu, który staje się bardzo...

Cena 359,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Santoku dł. 18 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 709,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż uniwerslany Bunka dł. 16,5 cm Kasumi Kasane

Bunka jest kontynuacją kształtu nożna santoku, ma zaznaczoną końcówkę znaną jako K-Tip. Przyczynia się to do większej dokładności użytkowania i zwiększania obszarów użytkowania. Uchwyty z japońskiego drewna wiśniowego, pochodzące z gór wokół miasta Seki.

Cena 719,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do warzyw dł. 9 cm Kasumi Tora

Nóż do warzyw dł. 9 cm to japoński nóż idealny do drobnych prac przy owocach i warzywach. Ten rodzaj noża jest często niedoceniany przez wielu kucharzy, ze względu na jego mały rozmiar i łatwość w jego zgubieniu. Będąc jednym z najważniejszych narzędzi w kuchni, powinien być dobrze wykonany, ponieważ jego ostrze często styka się z dłońmi i jest często...

Cena 189,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi

Japoński nóż Santoku Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na utlenianie,...

Cena 1 129,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Kuty nóż Szefa kuchni dł. 27 cm Kasumi

Japoński nóż do Szefa kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 1 309,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż Sashimi dł. 24 cm Kasumi Tora

Nóż Sashimi dł. 24 cm służy do przyrządzania potraw na bazie ryb i charakteryzuje się ostrzem z ostrzem dłutowym, czyli asymetrycznym. Sposób użycia tego produktu zmienia się w zależności od rodzaju krojonej żywności. Należy go pchać do przodu i mocno, jeśli produkt jest twardszy, zamiast tego delikatnie do tyłu, jeśli tniemy coś miękkiego, co nie wymaga...

Cena 359,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż do warzyw dł 7 cm Kasumi

Japoński nóż do obierania Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 799,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni