Daj się ukołysać tym światowym smakom z kwiatowymi, drzewnymi i korzennymi nutami, odkrywając to pudełko z 12 organicznymi herbatami.
Te orzeźwiające mieszanki są zebrane w kolekcjonerskim pudełku, aby zabrać Twoje kubki smakowe w podróż po wyjątkowych horyzontach smakowych.
Białe herbaty o wielkiej kwiatowej delikatności z nowych i ekskluzywnych ekologicznych ogrodów w Birmie, Kolumbii, Sri Lance, Indiach, Chinach i Japonii. Niesamowity smak o wyjątkowym charakterze, który zabierze Cię w podróż jednym łykiem.
Chai Masala organiczna biała herbata o smaku - Indie ● 35g
Organiczna biała herbata o smaku gruszki i liczi - Chiny ●...
Zaprojektowane z obciążonymi uchwytami i zintegrowanymi podpórkami na narzędzia, nasze przybory Elevate™ minimalizują bałagan w kuchni, utrzymując główkę naczynia uniesioną do góry po odłożeniu.
Organizer zawiera solidną łyżkę, łyżkę cedzakową, łopatkę cedzakową, elastyczną obracarkę i chochlę, wszystkie z nylonowymi końcówkami narzędziowymi i...
Ceramiczne pojemniki do przechowywania żywności wykonane są z wysokiej jakości kamionki.
Dodatkowo posiadają wieczko z silikonową uszczelką, która zapewnia szczelność. Pojemniki zostały zaprojektowane z formowaną pokrywką, aby umożliwić układanie w stosy, sprytnie zaprojektowane tak, aby zaoszczędzić miejsce.
Wykończony glazurą na wysoki połysk mają...
Ceramiczne pojemniki do przechowywania żywności wykonane są z wysokiej jakości kamionki.
Dodatkowo posiadają wieczko z silikonową uszczelką, która zapewnia szczelność. Pojemniki zostały zaprojektowane z formowaną pokrywką, aby umożliwić układanie w stosy, sprytnie zaprojektowane tak, aby zaoszczędzić miejsce.
Wykończony glazurą na wysoki połysk mają...
Marka Kasumi od przeszło 800 lat specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości noży kuchennych, produkowanych w Seki – mieście z długą tradycją wykuwania mieczy. Ich fenomenalna ostrość, odporność na korozję, idealne wyważenie oraz wygodna rękojeść sprawiają, że każdy może poczuć się w domowym zaciszu jak mistrz kuchni.
Właściwości tytanu:
- wysoka odporność na korozję, - nietoksyczny, - chemio i kwasoodporny, - wyższa odporność na ścieranie od stali, - higieniczny, - hypoalergiczny, - bezwonny Zasady użytkowania: - należy używać na desce do krojenia, - nie używać do siekania, - nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi, - nie używać do krojenia żywności zmrożonej, - noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.
Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm - średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie mięsa świeżego i pieczonego.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali...
Japoński nóż do chleba Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Noże Kasumi Black Hammer Blue - o długości 15 cm. Nóż uniwersalny bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.
Rękojeść składa się z dwóch różnych...
Nóż Santoku dł. 18 cm do ogólnego przeznaczenia. Z kuchni japońskiej słowo Santoku oznacza „trzy zalety” i odnosi się do trzech zadań obróbki: krojenia np. w kostkę, siekania i miażdżenia. Ostrze i uchwyt na Santoku są przeznaczone do harmonijnej pracy dopasowując szerokość / wagę ostrza do ciężaru trzpienia ostrza i rękojeści. Japoński Santoku to dobrze...
Nóż Deba Kasumi Tora to produkt z ciężkim ostrzem, przez co wygląda jak mały tasak. Waga ostrza służy kilku celom i ułatwia cięcia tam, gdzie potrzebny jest pewien nacisk na żywność.
To narzędzie ma ostrość Shobu, tj. tylko z jednej strony i ma grube i mocne ostrze. Jednak grubość zmniejsza się, gdy schodzisz w kierunku drutu, który staje się bardzo...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach.
Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...
Japoński nóż do trybowania Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Japoński nóż do Szefa kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm - średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie mięsa świeżego i pieczonego.
Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane...
Japoński nóż Nakiri Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na utlenianie,...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Noże Kasumi Black Hammer Blue - Santoku 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.
Rękojeść składa się z dwóch...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do krojenia, siekania, krojenia w kostkę i mielenia.
Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI. Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Tytan jest metalem nietoksycznym a dzięki właściwości nie generowania jonów żelaza na powierzchni, krojona żywność pozbawiona jest metalicznego posmaku. Tytan jest odporny na korozję, i na ścieranie dzięki czemu noże Titanium są niezastąpionymi narzędziami w profesjonalnej kuchni.