Zestaw do serwowania składającemu się z dwóch sprytnych, niezbędnych w kuchni akcesoriów. Zawiera Uno™, dużą kamienną misę do sałatek z dwoma serwerami ze stali nierdzewnej, które można przechowywać na krawędzi miski, oraz Milltop™, młynki do soli i pieprzu o odwróconej konstrukcji, która zapobiega rozsypywaniu się nadmiaru fusów na stół.
Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp.
• Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii.
• Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...
Zaprojektowana dla profesjonalistów, silikonowa forma jest narzędziem do tworzenia smakowitych kąsków, zarówno słodkich, jak i pikantnych. Forma ma 24 gniazd w kształcie 4 połączonych ze sobą cylindrów. Deser będzie nowoczesny i elegancki.
Rozmiar tej formy pozwala optymalnie wykorzystać powierzchnię w urządzeniach, skracając czas przygotowania, wykonując...
Zestaw 2 słoików Kilner do przygotowania napojów mlecznych sprawia, że niezwykle proste jest tworzenie napojów z orzechów, owsa, kokosa lub soi.
Ten prosty, łatwy w użyciu zestaw zapewnia całkowitą kontrolę nad tym, co jest dodawane do napojów, pozwalając zaspokoić indywidualne gusta.
Dwa słoiki w zestawie dają możliwość namoczenia drugiej partii.
- patelnia grillowa z kolekcji Gres&Wood idealna do zdrowego przygotowania potraw,- korpus, wykonany z aluminium, doskonale rozprowadza ciepło,- wewnętrzna powierzchnia pokryta nieprzywieralną powłoką FINEGRES® wolną od PTFE, PFOA i niklu, przyjazną dla środowiska, certyfikowaną przez SGS,- wyposażona w innowacyjny uchwyt – wykonany z przyjemnego w...
Tytan jest nietoksyczny i nie wytwarza jonów żelazawych, zapobiega metalicznemu posmakowi potraw, pozwalając cieszyć się ich prawdziwym smakiem. Tytan jest wyjątkowo odporny na korozję i łatwy do czyszczenia i pielęgnacji w codziennym użytkowaniu. Tytan jest bardzo odporny na ścieranie i chroni mocną i ostrą krawędź ostrza ze stali molibdenowo-wanadowej. Połączenie tych materiałów zapewnia jak najdłuższą ostrość krawędzi.
Właściwości tytanu:
- wysoka odporność na korozję,
- nietoksyczny,
- chemio i kwasoodporny,
- wyższa odporność na ścieranie od stali,
- higieniczny,
- hypoalergiczny,
- bezwonny
Zasady użytkowania:
- należy używać na desce do krojenia,
- nie używać do siekania,
- nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi,
- nie używać do krojenia żywności zmrożonej,
- noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Nóż Sashimi dł. 24 cm służy do przyrządzania potraw na bazie ryb i charakteryzuje się ostrzem z ostrzem dłutowym, czyli asymetrycznym.
Sposób użycia tego produktu zmienia się w zależności od rodzaju krojonej żywności. Należy go pchać do przodu i mocno, jeśli produkt jest twardszy, zamiast tego delikatnie do tyłu, jeśli tniemy coś miękkiego, co nie wymaga...
Mały japoński nóż szefa kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Kasumi Tora Santoku 18 cm jest to narzędzie, które dzięki swojemu kształtowi jest łatwe w obsłudze i równie łatwe w ostrzeniu.
Jego nazwa oznacza trzy zalety, co w związku z tym wyraża zdolność do dobrego działania w przypadku trzech najważniejszych produktów spożywczych ( ryb, mięsa i innych) i wykonywania trzech różnych rodzajów cięć.
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Japoński nóż do chleba Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Noże Kasumi Black Hammer Blue - duży nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni, ma uniwersalne zastosowanie, bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal...
Nóż uniwersalny dł. 12 cm o średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie i szatkowanie warzyw i owoców.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej...
Japoński nóż Santoku Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na utlenianie,...
Mały japoński nóż Santoku Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do krojenia, siekania, krojenia w kostkę i mielenia.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z 3-kolorową powłoką tytanową - materiał zapewniający najostrzejszą krawędź możliwą dzięki połączeniu stali i tytanu. Wyjątkowa krawędź ostrzy pokrytych tytanem Kasumi została osiągnięta dzięki połączeniu najlepszej zaawansowanej technologii z niezrównaną wiedzą i doświadczeniem rzemieślników. Wyprodukowano w Seki w Japonii.