Drewniany pojemnik do przechowywania to współczesne i eleganckie podejście do typowego trzymania produktów z naturalnym wykończeniem z drewna i geometrycznym kształtem, zbudowanym z impregnowanego drewna, wygiętym w zwężający się cylindryczny kształt.
Zdejmowana pokrywa działa zarówno jako stolik, jak i dodatkowego siedzenia, a zintegrowane uchwyty...
Garnek z serii Moneta Armonia wykonany z wysokiej jakości aluminium z nieprzywierającą powłoką Artech Ultra i stalowym uchwytem, ten produkt jest idealny do szybkiego i beztłuszczowego gotowania.
Pogrubione dno zapobiega przypalaniu się potraw, równomiernie rozprowadza ciepło i zapobiega jego przegrzewaniu, a ognioodporny uchwyt zapewnia bezpieczne...
Garnek z dwoma uchwytami do duszenia z pokrywką śr. 24 cm linii Mammola Moneta. Korpus wykonany z grubego aluminium z siatkowym dnem do indukcji, wewnętrzną wyściółką wzmocnioną Artech Plus, zewnętrzną powłoką z satynowej emalii porcelanowej, uchwyty z miękkiego w dotyku bakelitu.
Powłoka wewnętrzna ARTECH® ULTRA ma szorstką powierzchnię - dla doskonałej...
Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp.
• Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii.
• Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...
Czy przez cały rok masz ochotę na pyszne dania z grilla, takie jak soczyste steki, chrupiące kiełbaski lub kolorowe szaszłyki warzywne? Dzięki patelni WMF możesz wygodnie grillować w domu i przy każdej pogodzie. Patelnie grillowe szybko się nagrzewają, a ciepło równomiernie się rozprowadza. Dzięki temu nie musisz ciągle przepychać filetów wołowych, steków...
Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Ostrze noży wykonane jest z wysokowęglowej nierdzewnej stali VG-10 utwardzonej do poziomu C59-60 stopni Rockwella. Obie strony ostrza są zdobione tradycyjnym wykończeniem typowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej firmy KASUMI jest niepowtarzalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej. Wyposażony w bardzo wygodną rękojeść z twardego drewna pakka, fenomenalnie ostry jest wyjątkowym narzędziem, które możemy używać w naszej kuchni.
Noże KASUMI są produkowane w mieście SEKI położonym w środkowej Japonii słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Tradycja produkcji noży a wcześniej mieczy sięga XIII wieku kiedy to sławny mistrz Motoshige przeniósł się do Seki gdzie wytwarzał najwyższej jakości miecze pożądane w całej Japonii. Region ten był idealnym miejscem za sprawą odpowiedniej jakości ziemi do temperowania ostrzy, dostępu do węgla drzewnego, czystej wody i bliskości dwóch rzek. Unikalna metoda hartowania ostrza gwarantująca niezwykłą jakość i wysokie walory estetyczne sprawiały że miecze z Seki były ulubionymi mieczami samurajskimi. Przekazywany z pokolenia na pokolenie mistrzowski kunszt jest nadal kultywowany a noże KASUMI bez wątpienia mogą być nazywane specjalnością SEKI.
Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm - średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie mięsa świeżego i pieczonego.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali...
Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do krojenia, siekania, krojenia w kostkę i mielenia.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z 3-kolorową powłoką tytanową - materiał zapewniający...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Nóż do warzyw dł. 8 cm - jest mały z gładkim ostrzem krawędzi. Jest idealny do obierania warzyw i owoców lub innych skomplikowanych prac np de unerwieniem krewetki, usuwając nasiona z jalapeño.
Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Noże Kasumi Black Hammer Blue - o długości 15 cm. Nóż uniwersalny bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.
Rękojeść składa się z dwóch różnych...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Kasumi Tora Santoku 18 cm jest to narzędzie, które dzięki swojemu kształtowi jest łatwe w obsłudze i równie łatwe w ostrzeniu.
Jego nazwa oznacza trzy zalety, co w związku z tym wyraża zdolność do dobrego działania w przypadku trzech najważniejszych produktów spożywczych ( ryb, mięsa i innych) i wykonywania trzech różnych rodzajów cięć.
Nóż szefa kuchni dł. 20 cm to japoński nóż jest idealny do prac przy obróbce mięsa i warzyw.
Lekki i łatwy w obsłudze, pozwoli Ci to wykorzystać w każdych warunkach pracy, niezależnie od tego, czy jesteś praworęczny, czy leworęczny. Ostrze w rzeczywistości ma symetryczną krawędź, a rękojeść ma eliptyczny przekrój, co zapewnia optymalny chwyt obiema rękami.
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach.
Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...
Noże Kasumi Black Hammer Blue - Santoku 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.
Rękojeść składa się z dwóch...
Japoński nóż Kasumi do obierania warzyw i owoców z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...