Marki

Zestaw garnków 6 elementów Accordo Moneta

Zestaw garnków Accordo Moneta ze stali nierdzewnej, o klasycznym stylu. Niezastąpiony stal nierdzewna zajmuje czołowe miejsce pod względem niezawodności i trwałości, zwłaszcza jeśli chodzi o narzędzia kuchenne.   Ponadto, dzięki ultra wzmocnionej powłoce nieprzywierającej Artech z cząstkami mineralnymi, linia Accordo jest szczytem tej jakości marki....

Cena 805,00 zł Cena podstawowa 1 150,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Kwietnik stojący 3 doniczki wys. 139 cm UMBRA FLORIDT

Duży i wolnostojący, przyciągający wzrok kwietnik wnosi zieleń do wnętrz, jednocześnie nadając pomieszczeniu dekoracyjny akcent dzięki metalowej podstawie i zakrzywionym doniczkom. Doniczki Floristand są zdejmowane w celu łatwego sadzenia i regulowane w celu stworzenia wielu konfiguracji, aby najlepiej pasowały do ​​Twojej przestrzeni Kwietnik, która...

Cena 639,20 zł Cena podstawowa 799,00 zł
Więcej
Produkt na zamówienie

Blok bambusowy z nożami 6 elementów Elevate Joseph Joseph

- zestaw 5 noży umieszczonych w bloku bambusowym,- w komplecie: nóż do porcjowania, do pieczywa, nóż szefa, nóż santoku, nóż do warzyw,- ostrza noży wykonane z japońskiej stali nierdzewnej,- w konstrukcji zastosowano obciążnik w rączce i podpórkę, dzięki czemu ostrza są utrzymywane ponad blatem – mniejszy bałagan, większa higiena,- wąski blok łatwo...

Cena 620,86 zł Cena podstawowa 839,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Patelnia żeliwna grillowa śr. 28 cm SKEPPSHULT

Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia okrągła do...

Cena 587,30 zł Cena podstawowa 839,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Noże ceramiczne 3 szt. 7,5 cm 12,5 cm i 16cm GEN KYOCERA

Zestaw 3 noży Revolution Kyocera w etui:- w komplecie krótki nóż do owoców i warzyw FK-075WH,   nóż kuchenny o uniwersalnym zastosowaniu FK-125WH oraz nóż Santoku FK-160WH,- posiadają ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego,- mają wyjątkowo ostre ostrza wykonane z ceramiki cyrkonowej cięte ręcznie,- noże należy myć ręcznie.

Cena 411,75 zł Cena podstawowa 549,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni
Wszystkie produkty w promocji

Nóż uniwersalny dł. 15 cm Kasumi Black Hammer

K-KSA-500
1 229,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Noże Kasumi Black Hammer Blue - duży nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni, ma uniwersalne zastosowanie, bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.

Rękojeść składa się z dwóch różnych kolorów, wykonanych w kształcie ośmiokąta, starego tradycyjnego kształtu rękojeści w Japonii i ma trwałe, a jednocześnie luksusowe wykończenie.

Opis

Pielęgnacja, ostrzenie i przechowywanie

Jak każdego dobrego noża, proszę nie wkładać noży z serii Kasumi do zmywarki. Zawsze tnij na drewnianej lub plastikowej desce, nigdy na szkle lub kamieniu. Najlepiej trzymać nóż w bloku noża lub na pasku magnetycznym, aby nie uszkodzić ostrej krawędzi noża. Nie ciąć kości ani mrożonek. Cięcie porusza się tam iz powrotem, siekanie jest odgórne. Po każdym użyciu wyczyść nóż ręcznie, a następnie wysusz. Osełką można łatwo przeszlifować - polecamy osełkę z kolekcji KASUMI, np. K-12 lub K-11. Nigdy nie pozwól, aby Twój nóż stał się całkowicie tępy - naostrz go, jeśli nóż nie przejdzie na przykład testu pomidora.

Proszę zwrócić uwagę na następujące informacje dotyczące nierdzewnych noży Black Hammer Blue:

Nóż może szybko matowieć pod wpływem wilgoci, tworząc naturalną patynę na ostrzu. Ta patyna NIE wpływa na działanie noża KASUMI Black Hammer Blue, tylko na wygląd. Jeśli ten naturalny proces nie jest pożądany, przebarwienia można łatwo i szybko usunąć pod bieżącą wodą za pomocą gumki polerskiej KC90.

Aby zapobiec matowieniu ostrza, wysuszyć nóż Black Hammer Blue natychmiast po użyciu - po dokładniejszym wyczyszczeniu zawsze zalecamy pielęgnację ostrza be zkwasowym olejem do ostrzy.

Szczegóły produktu
K-KSA-500
1 Przedmiot

Specyficzne kody

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Nóż szefa kuchni krótki dł. 13 cm Kasumi Titanium

Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do krojenia, siekania, krojenia w kostkę i mielenia. Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Tytan jest metalem...

Cena 359,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do warzyw dł. 9 cm Kasumi Tora

Nóż do warzyw dł. 9 cm to japoński nóż idealny do drobnych prac przy owocach i warzywach. Ten rodzaj noża jest często niedoceniany przez wielu kucharzy, ze względu na jego mały rozmiar i łatwość w jego zgubieniu. Będąc jednym z najważniejszych narzędzi w kuchni, powinien być dobrze wykonany, ponieważ jego ostrze często styka się z dłońmi i jest często...

Cena 189,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż Szefa kuchni dł. 24 cm Kasumi

Japoński nóż Szefa kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 1 229,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Nóż do mięsa pieczeni dł. 14 cm Kasumi Hammer Design

Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...

Cena 679,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Kuty nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm Kasumi

Japoński nóż do mięsa i pieczeni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 1 079,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Santoku dł. 18 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 709,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Szefa kuchni dł. 20 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 869,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Sashimi dł. 21 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 1 169,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do krojenia, siekania, krojenia w kostkę i mielenia. Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z 3-kolorową powłoką tytanową - materiał zapewniający...

Cena 359,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż Santoku dł. 18 cm do ogólnego przeznaczenia. Z kuchni japońskiej słowo Santoku oznacza „trzy zalety” i odnosi się do trzech zadań obróbki: krojenia np. w kostkę, siekania i miażdżenia. Ostrze i uchwyt na Santoku są przeznaczone do harmonijnej pracy dopasowując szerokość / wagę ostrza do ciężaru trzpienia ostrza i rękojeści. Noże Kasumi Titanium...

Cena 509,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Sashimi dł. 24 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 1 219,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż Santoku krótki dł. 13 cm Kasumi

Mały japoński nóż Santoku Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 909,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Szefa kuchni dł. 21 cm Kasumi Black Hammer

Noże Kasumi Black Hammer Blue - Duży nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni, ma uniwersalne zastosowanie, bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal...

Cena 1 289,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż do filetowania mięsa dł. 16 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 519,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do filetowania kuty dł. 24 cm VG-10 KASUMI

Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...

Cena 809,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Zestaw 3 noży stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 1 959,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie