Marki

Zestaw noży w bloku + ostrzałka 8 elementów WMF Clasic Line

Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...

Cena 849,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Patelnia grillowa 28x28 cm WMF Durado

- patelnia do grillowania z żebrowaną powierzchnią,- wykonana ze stali nierdzewnej Cromargan® 18/10 (korpus oraz rączki),- wewnątrz ceramiczna powłoka ,- odporna na temperatury do 400°C,- można używać w piekarniku – do temperatury 250°C,- posiada uniwersalne dno TransTherm – nadaje się do kuchenek ceramicznych, gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych –...

Cena 579,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Czajnik elektryczny 1,5l. matowy Ibis Bodum

Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp. • Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii. • Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...

Cena 399,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Komplet nóż Santoku 14 cm + obieraczka Kyocera

Ostrza ceramiczne nie rdzewieją i nie przejmują smaku ani zapachu krojonego produktu. Jony metali nie mogą przenosić się na cięty produkt. Produktyy takie jak tosty, pomidory i kanapki można starannie kroić. Żaden inny materiał nie pozostaje ostry tak długo jak ceramika. Nóż ceramiczny Kyocera waży tylko połowę tego, co stalowy nóż tej samej wielkości....

Cena 399,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Komplet nóż ceramicznych Santoku 14 cm Gen i obieraczka Kyocera

Ceramiczny nóż mini Santoku to japoński typ noża kuchennego głównie do ziół i warzyw. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty i przenieść do naczynia.  Krótsze ostrze jest odpowiednie do krojenia owoców. 

Cena 369,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni
Wszystkie produkty w promocji

Nóż uniwersalny dł. 15 cm Kasumi Black Hammer

K-KSA-500
1 229,00 zł
Brutto
Ilość
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Noże Kasumi Black Hammer Blue - duży nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni, ma uniwersalne zastosowanie, bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.

Rękojeść składa się z dwóch różnych kolorów, wykonanych w kształcie ośmiokąta, starego tradycyjnego kształtu rękojeści w Japonii i ma trwałe, a jednocześnie luksusowe wykończenie.

Opis

Pielęgnacja, ostrzenie i przechowywanie

Jak każdego dobrego noża, proszę nie wkładać noży z serii Kasumi do zmywarki. Zawsze tnij na drewnianej lub plastikowej desce, nigdy na szkle lub kamieniu. Najlepiej trzymać nóż w bloku noża lub na pasku magnetycznym, aby nie uszkodzić ostrej krawędzi noża. Nie ciąć kości ani mrożonek. Cięcie porusza się tam iz powrotem, siekanie jest odgórne. Po każdym użyciu wyczyść nóż ręcznie, a następnie wysusz. Osełką można łatwo przeszlifować - polecamy osełkę z kolekcji KASUMI, np. K-12 lub K-11. Nigdy nie pozwól, aby Twój nóż stał się całkowicie tępy - naostrz go, jeśli nóż nie przejdzie na przykład testu pomidora.

Proszę zwrócić uwagę na następujące informacje dotyczące nierdzewnych noży Black Hammer Blue:

Nóż może szybko matowieć pod wpływem wilgoci, tworząc naturalną patynę na ostrzu. Ta patyna NIE wpływa na działanie noża KASUMI Black Hammer Blue, tylko na wygląd. Jeśli ten naturalny proces nie jest pożądany, przebarwienia można łatwo i szybko usunąć pod bieżącą wodą za pomocą gumki polerskiej KC90.

Aby zapobiec matowieniu ostrza, wysuszyć nóż Black Hammer Blue natychmiast po użyciu - po dokładniejszym wyczyszczeniu zawsze zalecamy pielęgnację ostrza be zkwasowym olejem do ostrzy.

Szczegóły produktu
K-KSA-500
4 Przedmioty

Specyficzne kody

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Nóż Sashimi dł. 24 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 1 219,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi

Japoński nóż Santoku Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na utlenianie,...

Cena 1 129,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż Nakiri dł. 16,5 cm Kasumi Black Hammer

Noże Kasumi Black Hammer Blue - Nakiri 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna. Rękojeść składa się z dwóch...

Cena 1 419,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do pieczeni mięsa dł. 20 cm Kasumi Titanium

Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm  - średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie mięsa świeżego i pieczonego. Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane...

Cena 489,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do filetowania kuty dł. 18 cm VG10 KASUMI

Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...

Cena 809,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Kuty nóż Szefa Kuchni dł. 20 cm Kasumi

Japoński nóż Szefa Kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 1 139,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż uniwersalny dł. 12 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż uniwersalny dł. 12 cm o średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie i szatkowanie warzyw i owoców. Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej...

Cena 349,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Santoku dł. 16,5 cm Kasumi Black Hammer

Noże Kasumi Black Hammer Blue - Santoku 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna. Rękojeść składa się z dwóch...

Cena 1 079,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż Deba dł. 16,5 cm Kasumi Tora

Nóż Deba Kasumi Tora to produkt z ciężkim ostrzem, przez co wygląda jak mały tasak. Waga ostrza służy kilku celom i ułatwia cięcia tam, gdzie potrzebny jest pewien nacisk na żywność.   To narzędzie ma ostrość Shobu, tj. tylko z jednej strony i ma grube i mocne ostrze. Jednak grubość zmniejsza się, gdy schodzisz w kierunku drutu, który staje się bardzo...

Cena 359,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż Szefa kuchni dł. 27 cm Kasumi

Japoński nóż do Szefa kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 1 309,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do warzyw owoców dł. 9 cm Kasumi Hammer Design

Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...

Cena 609,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż szefa kuchni dł. 21 cm Kasumi Black Hammer

Noże Kasumi Black Hammer Blue - szefa kuchni 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna. Rękojeść składa się z...

Cena 1 639,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Zestaw 3 noży stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 2 019,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż Slicer do potraw rybnych dł. 24 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 729,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż do warzyw dł 7 cm Kasumi

Japoński nóż do obierania Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 799,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do warzyw owoców dł. 8 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 399,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni