Marki

Blok z 3 nożami - ostrzałką i nożyczkami WMF

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej,  uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...

Cena 974,25 zł Cena podstawowa 1 299,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Zestaw noży w bloku KINEO  6 szt WMF

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym szefem kuchni, wegetarianinem czy miłośnikiem mięsa, czy masz dużo czy mało miejsca w kuchni - blok na noże będzie dla Ciebie najlepszym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem do przechowywania noży. Noże będą zawsze pod ręką, a ich maksymalna ostrość zostanie zachowana. Blok wyposażony jest w nóż...

Cena 749,26 zł Cena podstawowa 999,01 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Zestaw 2 Noży Tasaków Spitzenklasse WMF

Ostre ostrza, rękojeści, które sprawiają wrażenie stworzonych specjalnie dla Twojej dłoni, oraz różnorodność noży, która nie ma sobie równych: kolekcja Spitzenklasse Plus to klasyk wśród noży WMF. Ich zaktualizowana wersja ma zaokrąglone krawędzie rękojeści, dzięki czemu noże jeszcze lepiej trzymają się w dłoni. Bezproblemowa obróbka uchwytów i kute...

Cena 599,25 zł Cena podstawowa 799,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Garnek z pokrywką śr. 16 cm poj. 1,9 l Gourmet Plus WMF

- wykonany z matowej stali nierdzewnej Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali, odporny na uszkodzenia i zadrapania, - nienagrzewające się rączki (puste wewnątrz), - technologia TransTherm® - grube dno, które pozwala na korzystanie z garnka na wszystkich typach kuchenek, także indukcyjnych, - skala wewnątrz garnków, - profilowana krawędź ułatwia...

Cena 524,25 zł Cena podstawowa 699,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Zestaw noży w bloku + ostrzałka 8 elementów WMF Clasic Line

Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...

Cena 509,40 zł Cena podstawowa 849,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni
Wszystkie produkty w promocji

Nóż uniwersalny dł. 15 cm Kasumi Black Hammer

K-KSA-500
1 229,00 zł
Brutto
Ilość
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Noże Kasumi Black Hammer Blue - duży nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni, ma uniwersalne zastosowanie, bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.

Rękojeść składa się z dwóch różnych kolorów, wykonanych w kształcie ośmiokąta, starego tradycyjnego kształtu rękojeści w Japonii i ma trwałe, a jednocześnie luksusowe wykończenie.

Opis

Pielęgnacja, ostrzenie i przechowywanie

Jak każdego dobrego noża, proszę nie wkładać noży z serii Kasumi do zmywarki. Zawsze tnij na drewnianej lub plastikowej desce, nigdy na szkle lub kamieniu. Najlepiej trzymać nóż w bloku noża lub na pasku magnetycznym, aby nie uszkodzić ostrej krawędzi noża. Nie ciąć kości ani mrożonek. Cięcie porusza się tam iz powrotem, siekanie jest odgórne. Po każdym użyciu wyczyść nóż ręcznie, a następnie wysusz. Osełką można łatwo przeszlifować - polecamy osełkę z kolekcji KASUMI, np. K-12 lub K-11. Nigdy nie pozwól, aby Twój nóż stał się całkowicie tępy - naostrz go, jeśli nóż nie przejdzie na przykład testu pomidora.

Proszę zwrócić uwagę na następujące informacje dotyczące nierdzewnych noży Black Hammer Blue:

Nóż może szybko matowieć pod wpływem wilgoci, tworząc naturalną patynę na ostrzu. Ta patyna NIE wpływa na działanie noża KASUMI Black Hammer Blue, tylko na wygląd. Jeśli ten naturalny proces nie jest pożądany, przebarwienia można łatwo i szybko usunąć pod bieżącą wodą za pomocą gumki polerskiej KC90.

Aby zapobiec matowieniu ostrza, wysuszyć nóż Black Hammer Blue natychmiast po użyciu - po dokładniejszym wyczyszczeniu zawsze zalecamy pielęgnację ostrza be zkwasowym olejem do ostrzy.

Szczegóły produktu
K-KSA-500
4 Przedmioty

Specyficzne kody

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuty nóż Szefa kuchni dł. 24 cm Kasumi

Japoński nóż Szefa kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 1 229,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do warzyw dł. 9 cm Kasumi Tora

Nóż do warzyw dł. 9 cm to japoński nóż idealny do drobnych prac przy owocach i warzywach. Ten rodzaj noża jest często niedoceniany przez wielu kucharzy, ze względu na jego mały rozmiar i łatwość w jego zgubieniu. Będąc jednym z najważniejszych narzędzi w kuchni, powinien być dobrze wykonany, ponieważ jego ostrze często styka się z dłońmi i jest często...

Cena 189,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Santoku dł. 16,5 cm Kasumi Black Hammer

Noże Kasumi Black Hammer Blue - Santoku 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna. Rękojeść składa się z dwóch...

Cena 1 079,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż do warzyw dł. 8 cm Kasumi Titanium

Nóż do warzyw dł. 8 cm -  jest mały z gładkim ostrzem krawędzi. Jest idealny do obierania warzyw i owoców lub innych skomplikowanych prac np de unerwieniem krewetki, usuwając nasiona z jalapeño. Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu...

Cena 309,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do mięsa pieczeni dł. 20 cm Kasumi Hammer Design

Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...

Cena 829,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm  - średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie mięsa świeżego i pieczonego.  Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali...

Cena 489,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż Szefa kuchni dł. 27 cm Kasumi

Japoński nóż do Szefa kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 1 309,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż Santoku dł. 18 cm do ogólnego przeznaczenia. Z kuchni japońskiej słowo Santoku oznacza „trzy zalety” i odnosi się do trzech zadań obróbki: krojenia np. w kostkę, siekania i miażdżenia. Ostrze i uchwyt na Santoku są przeznaczone do harmonijnej pracy dopasowując szerokość / wagę ostrza do ciężaru trzpienia ostrza i rękojeści. Noże Kasumi Titanium...

Cena 509,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm Kasumi

Japoński nóż do mięsa i pieczeni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 1 079,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do warzyw owoców dł. 8 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 399,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm Kasumi Tora

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm to japoński nóż jest idealny do prac przy obróbce mięsa i warzyw.  Lekki i łatwy w obsłudze, pozwoli Ci to wykorzystać w każdych warunkach pracy, niezależnie od tego, czy jesteś praworęczny, czy leworęczny. Ostrze w rzeczywistości ma symetryczną krawędź, a rękojeść ma eliptyczny przekrój, co zapewnia optymalny chwyt obiema rękami.

Cena 289,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż Nakiri dł. 16,5 cm Kasumi Tora

Nóż Nakiri dł. 16,5 cm jest idealny do prac przy obróbce mięsa i warzyw. Nakiri to tradycyjny japoński nóż do warzyw : służy w szczególności do przygotowania julienne, pokrojonego w kostkę lub nawet do siekania aromatycznych ziół, takich jak pietruszka i bazylia, do siekania czosnku i nadal otrzymywania bardzo cienkich plasterków ulubionego warzywa.

Cena 279,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż uniwersalny dł. 12 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż uniwersalny dł. 12 cm o średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie i szatkowanie warzyw i owoców. Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej...

Cena 349,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż Szefa Kuchni dł. 14 cm Kasumi

Mały japoński nóż szefa kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 919,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż do warzyw dł 7 cm Kasumi

Japoński nóż do obierania Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 799,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Szefa kuchni dł. 21 cm Kasumi Black Hammer

Noże Kasumi Black Hammer Blue - Duży nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni, ma uniwersalne zastosowanie, bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal...

Cena 1 289,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie