

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Zakrzywiona drewniana łopata B z naturalnego buku z De Buyer z francuskich lasów pozwoli Ci podnosić wszelkiego rodzaju żywność i drapać krawędzie patelni bez ich uszkadzania. Pokryta woskiem pszczelim, została zaprojektowana tak, aby trwała i była odporna na korozję.
Łopatka do tłuszczu wykonana z drewna bukowego idealna do powierzchni teflonowych. Pomocna w każdej kuchni
Łopatka kątowa wykonana z tworzywa PA odporna na temperaturę do 200 st C, można myć w zmywarce.
- do jajecznicy, omletów, jajek sadzonych i w koszulkach,- wielofunkcyjna: do mieszania, oczyszczania patelni, podważania, przewracania i przenoszenia,- elastyczna główka wykonana z silikonu odpornego na temperatury do 270°C,- zintegrowana podpórka unosząca główkę nad powierzchnią blatów i zapobiegającą powstawaniu bałaganu,- otwór w rączce do zawieszenia,
Łopatka ze skośną krawędzią wykonana z drewna bukowego pochodzącego z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony. Minimalny ślad ekologiczny. Drewno bukowe impregnowane woskiem pszczelim.
- do nakładania porcji lasagne – kształt ułatwia przeniesienie porcji w całości,- solidna konstrukcja z trwałych materiałów,
- łopatka do obracania naleśników,- może również służyć do rozprowadzania ciasta,- odporność temperaturowa do 270°C,- z uchwytem do zawieszenia na haczyku.
Łopatka jest łatwa i wygodna w podawaniu kawałków ciasta, tortów, quiche, kawałków pizzy itp. Końcówka wykonana ze stali nierdzewnej zapewnia, że łyżka wytrzyma wysokie temperatury i jednocześnie nadaje jej klasyczny wygląd. Natomiast rękojeść wykonana z drewna bukowego zapewnia pewny uchwyt, który pozostaje chłodny w dotyku. Elegancki wygląd oznacza,...
Łopatka do tłuszczu wykonana z drewna bukowego idealna do powierzchni teflonowych. Pomocna w każdej kuchni
Końcówka wykonana ze stali nierdzewnej zapewnia, że łyżka wytrzyma wysokie temperatury i jednocześnie nadaje jej klasyczny wygląd. Natomiast rękojeść wykonana z drewna bukowego zapewnia pewny uchwyt, który pozostaje chłodny w dotyku. Elegancki wygląd oznacza, że możesz wykorzystać przybory kuchenne de Buyer do gotowania ulubionego posiłku w kuchni, a...
Łopatka do steków wykonana ze stali nierdzewnej 18/10 - wysoko polerowana Ma uchwyt drewniany.
Łopatka perforowana wykonana z tworzywa Exoglass, odporna na temperaturę do 200 st C, można myć w zmywarce.
Łopatka perforowana do przekładania ryb z poliamidu i włókna szklanego. Odporna do temp. 220°C do stosowania na powierzchniach typu non-stick. Łopatka z długą szpachelką do przekładania ryb, steków lub placków.
Łopatka do steków wykonana ze stali nierdzewnej 18/10. Uchwyt z wysokiej jakości polipropylenu.
Zestaw 2 szpatułek do formowania masła, przydadzą się podczas odlewania maślanki, do nadania kształtu masłu, a także do jego podawania. Żłobienia przytrzymują masło na powierzchni szpatułek. Szpatułki można również wykorzystać np. do serwowania serów. Wykonane z drewna bukowego, wyposażone w uchwyt z otworem do zawieszenia.
Zaokrąglona łopatka wykonana z drewna bukowego zebranego z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony. Naturalna i zabezpieczona woskiem pszczelim.
- łopatka do przewracania mięs, ryb, naleśników itp.,
- główka z tworzywa sztucznego nie rysuje delikatnych powierzchni,
- otwory do odsączania nadmiaru tłuszczu,
- z uchwytem do zawieszenia na haczyku,
- solidna konstrukcja z trwałych materiałów,