Wymiary formy: szerokość – 17,5 cm długość – 30 cm
Wymiar 1 gniazda: 135 mm x 28 mm x 37 mm
pojemność 1 gniazda 120 ml
Wraz z 8-komorową formą silikonową Éclair 120 (120 odnoszącą się do objętości każdej wnęki w mililitrach) znajduje się jeden czerwony plastikowy nóż z dwoma stronami tnącymi: jedna węższa strona tnąca do wycięcia podłużnego kawałka służącego jako wewnętrzna warstwa żywności produkt i jedną szerszą stronę tnącą do wycięcia podłużnego kawałka, który ma służyć jako spód deseru. W zestawie znajduje się również dwanaście czarnych tacek wykonanych z lekkiego plastiku, w których można podawać i wystawiać produkt spożywczy na stołach lub w witrynach
Podobnie jak wszystkie silikonowe formy do pieczenia i zamrażania Silikomart, ta biała forma z eleganckim wnętrzem jest wykonana z płynnego silikonu utwardzanego platyną - materiału o wysokiej czystości, w 100% bezpiecznego dla żywności, odpornego na ekstremalne temperatury i zimno. Ciekły silikon jest wytwarzany w procesie zwanym formowaniem wtryskowym (w porównaniu do metody tłoczenia kruszarek); formowanie wtryskowe daje gotowy produkt silikonowy o idealnej giętkości / elastyczności, trwałości i szczegółowości
Nieprzywierająca powierzchnia silikonowych form Silikomart pozwala na łatwe uwalnianie z nich ciasta i ułatwia odrywanie formy z zamrożonej żywności. Dodatkowo oznacza to także wygodne i szybkie czyszczenie foremek. Silikon, z którego wykonane są te formy, jest zgodny z przepisami FDA i CE; jest nietoksyczny, bezwonny i bez smaku. Silikon nie zawiera wypełniaczy (rozcieńczalników); nie dodaje żadnego smaku do jedzenia ani nie bierze żadnego smaku z jedzenia.
Produkty Silikomart są wytwarzane we Włoszech od początku do końca; formy są bezpieczne w zmywarce do naczyń, bezpieczne w kuchence mikrofalowej, bezpieczne w zamrażarce -60 ° C do + 230 ° C Silikomart gwarantuje trwałość swoich form do 3000 zastosowań; połączenie jakości, bezpieczeństwa i wydajności oraz unikalnych wzorów sprawia, że Silikomart jest wiodącym specjalistą w dziedzinie silikonów kulinarnych wśród profesjonalnych cukierników.