Maszynka do mielenia mięsa od Kenwood wyposażona została w trzy sitka, każde o różnej wielkości oczek (8mm, 4,5mm, 3mm), pozwalające przyrządzić różnorodne dania.
Sitko 3 mm - dzięki niemu zmielisz na drobno kawałki mięsa, ryb i warzyw, które można wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju farszów, pasztetów oraz innych potraw, cechujących się jednolitą i dość zwartą konsystencją.
Sitko 4,5 mm – jest idealne do mielenia wołowiny na burgery, pulpety, chili con carne oraz pieczeń rzymską. Sprawdzi się także przy mieleniu warzyw, twardego sera i orzechów.
Sitko 8 mm - pozwoli uzyskać masę o wyrazistej strukturze, którą możesz wykorzystać do wyrobu kiełbas oraz innych staropolskich specjałów. Będzie również doskonałe do przygotowania mięsa, podrobów i cebuli na
Cechy produktu:
– Przeznaczona do małej gastronomii
– Wydajność chwilowa: 180 kg/h
– Obudowa z satynowanego aluminium
– Kołek dociskowy wykonany z twardego tworzywa
– 3 sitka w zestawie o średnicy 69mm z otworami o średnicach 3 mm, 4,5 mm, 8 mm
– 2 końcówki do wyrobu kiełbas o średnicach 12 i 21 mm
– Końcówka do wyrobu kebbe
– Ilość obrotów ślimaka:
– poz. 1 – 150 obr./min.
– poz. 2 – 210 obr./min.
– rewers – 100 obr./min.
– Nie jest przeznaczona do pracy ciągłej
– Waga: 7,3 kg
wymiary w mm 385x200x(H)380
Moc: 850 W