Maszynka do mielenia mięsa od Kenwood wyposażona została w trzy sitka, każde o różnej wielkości oczek (8mm, 4,5mm, 3mm), pozwalające przyrządzić różnorodne dania.
Sitko 3 mm - dzięki niemu zmielisz na drobno kawałki mięsa, ryb i warzyw, które można wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju farszów, pasztetów oraz innych potraw, cechujących się jednolitą i dość zwartą konsystencją.
Sitko 4,5 mm – jest idealne do mielenia wołowiny na burgery, pulpety, chili con carne oraz pieczeń rzymską. Sprawdzi się także przy mieleniu warzyw, twardego sera i orzechów.
Sitko 8 mm - pozwoli uzyskać masę o wyrazistej strukturze, którą możesz wykorzystać do wyrobu kiełbas oraz innych staropolskich specjałów. Będzie również doskonałe do przygotowania mięsa, podrobów i cebuli na grubo-mielony pasztet.
Cechy produktu:
– Przeznaczona do małej gastronomii
– Wydajność chwilowa: 120 kg/h
– Korpus, śruba podająca, nóż oraz sitka wykonane z metalu
– Metalowa obudowa
– Metalowy podajnik
– Dodatkowy bieg wsteczny
– Kołek dociskowy wykonany z twardego tworzywa
– 3 sitka w zestawie z otworami ø 3 mm, ø 4,5 mm, ø 8 mm
– 2 nakładki do kiełbas i 1 nasadka do kebbe
– Pokrywa podajnika do wykorzystania jako tacka na
zmielone mięso
– Kluczyk ułatwiający montaż i demontaż
– Nie jest przeznaczona do pracy ciągłej
– Waga: 5,3 kg
Parametry:
wymiary w mm 265x210x(H)345
Moc: 450 W