Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra.
Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny.
Noże umieszczone...
- patelnia do grillowania z żebrowaną powierzchnią,- wykonana ze stali nierdzewnej Cromargan® 18/10 (korpus oraz rączki),- wewnątrz ceramiczna powłoka ,- odporna na temperatury do 400°C,- można używać w piekarniku – do temperatury 250°C,- posiada uniwersalne dno TransTherm – nadaje się do kuchenek ceramicznych, gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych –...
Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp.
• Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii.
• Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...
Ostrza ceramiczne nie rdzewieją i nie przejmują smaku ani zapachu krojonego produktu. Jony metali nie mogą przenosić się na cięty produkt. Produktyy takie jak tosty, pomidory i kanapki można starannie kroić. Żaden inny materiał nie pozostaje ostry tak długo jak ceramika.
Nóż ceramiczny Kyocera waży tylko połowę tego, co stalowy nóż tej samej wielkości....
Ceramiczny nóż mini Santoku to japoński typ noża kuchennego głównie do ziół i warzyw. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty i przenieść do naczynia.
Krótsze ostrze jest odpowiednie do krojenia owoców.
UWAGI: Należy przesiać orzechy, które wchodzą w skład masy na ciasteczka. Wtedy będą idealnie gładkie
Produkty Silikomartu posiadają certyfikaty wymagane w UE oraz rekomendacje amerykańskiego FDA. Dzięki temu masz gwarancje bezpieczeństwa.
Łatwe w użyciu, łatwe w myciu :) pozostałe zalety:
1. Formy silikonowe są uniwersalne, doskonale nadają się do niskich jak i wysokich temperatur. Standardowo formy wytrzymują temperaturę od -60 °C do + 230 °C
2. Można ich używać do piekarników, zamrażarek, lodówek, kuchenek mikrofalowych jak również myć w zmywarkach.
3. Formy silikonowe wytrzymują także gwałtowne zmiany temperatur, i tak po wyjęciu z zamrażalnika można włożyć formę od razu do piekarnika.
4. Dzięki elastyczności, formy zajmują mało miejsca, co równa się z oszczędnością miejsca w Twojej kuchni. Również wyjęcie produktów z formy nie sprawi kłopotów.
5. Silikon bardzo szybko stygnie, dzięki czemu już po upływie 2 min od wyjęcia z gorącego urządzenia, można bezpiecznie dotykać formę.
6. Potrawy nie przywierają, a co najważniejsze nie trzeba ich niczym smarować przed pieczeniem, co czyni Twoją kuchnię zdrowszą.
7. Formy bardzo łatwo umyć pod bieżącą wodą lub w zmywarce. Nie trzeba ich szorować, wystarczy przetrzeć miękkim zmywakiem.
Mikroperforowana mata silikonowa z rdzeniem z włókna szklanego jest idealna do pieczenia słodkich i pikantnych potraw. Ma wymiary 85,3 x 38,4 cm i może być używany z obu stron do tworzenia ciastek mini eklerów (strona A) i eklerów (strona B).
Elastyczna mata silikonowa nie zabiera dużo miejsca w szafce czy szufladzie.
Mata wykonana z wysokiej jakości...
Perforowana mata silikonowa De Buyer ma wiele zastosowań w kuchniach profesjonalnych i domowych. Służy do pieczenia makaroników, herbatników, a nawet chleba.
Powlekane silikonem włókno szklane ma mikroperforacje dla skutecznego rozprowadzania ciepła i kruche, dobrze ugotowane podstawy. Nieprzywierająca powierzchnia pozwala na łatwe przenoszenie żywności...
Perforowana mata silikonowa De Buyer ma wiele zastosowań w kuchniach profesjonalnych i domowych. Służy do pieczenia makaroników, herbatników, a nawet chleba.
Powlekane silikonem włókno szklane ma mikroperforacje dla skutecznego rozprowadzania ciepła i kruche, dobrze ugotowane podstawy. Nieprzywierająca powierzchnia pozwala na łatwe przenoszenie żywności...
Mata silikonowa do wypieków 53x32,5cm, wykonana z nieprzywierającego silikonu. Idealna w każdej kuchni sprawia, że pieczenie staje się łatwe i przyjemne. Potrawy nie przywierają do niej, nie trzeba natłuszczać, podsypywać mąką. Dania będą doskonale upieczone lub schłodzone.
Możesz używać w piekarniku, lodówce, zamrażarce. Bezpośrednio po wyjęciu z...
Makaroniki to słodkie ciastka przyrządzane z białek jaj, cukru pudru i mielonych migdałów lub innych dodatków.
Można je wykonać samemu w domu. Pomoże w tym silikonowa mata odporna na temperatury (-60 do 230C). Forma pozwala upiec jednocześnie 48 połówek na 24 pełne makaroniki. Mata ma zaznaczone serca o średnicy 3,5cm, które ulatwiają zachowanie...
Mata silikonowa, stolnica jest bardzo łatwa do mycia (pod bieżącą woda lub w zmywarce) i nie zabiera dużo miejsca w szafce czy szufladzie.
Zastosowanie:
- do krojenia makaronu (skrobkami), do wykrawania ciastek
- do pieczenia ciastek, tart
- do wałkowania ciasta np. na pierogi, do wygniatania ciasta na pizze
MATA FIBERGLASS jest sztywniejsza niż zwykła...
Nieprzywierająca mata do pieczenia macaron De Buyer Mata do ciasta jest oznaczona kółkami, dzięki czemu za każdym razem można ułożyć odpowiednią ilość mieszanki w celu uzyskania jednolitych muszli makaroników.
Małe kółko pokazuje, gdzie ustawić dyszę do rur - wystarczy wypełnić szablon mieszanką, aż osiągnie granicę dużego koła. Szablon jest również...
Amerykańskie ciasteczko whoopie pie to dwa ciasteczkowe krążki przełożone kremem.
Można je wykonać samemu w domu. Pomoże w tym silikonowa mata odporna na temperatury (-60 do 230C). Forma pozwala upiec jednocześnie 12 połówek na 6 pełnych whoppies. Mata ma zaznaczone kółka o średnicy 3,5cm, które ulatwiają zachowanie jednakowego kształtu dla wszystkich...
Mata silikonowa z mikroperforacją z rdzeniem z włókna szklanego jest idealna do wypieku eklerek, ciastek, ptysiów, ciasta kruchego, chleba i pizzy. Dzięki otworom ciepło rozchodzi się równomiernie po powierzchni maty, oraz szybciej odparowuje wilgoć gwarantując doskonałe wypieki zarówno na wierzchu, jak i u podstawy preparatów.
Ma wymiary 30 x 40 cm i...
Gruba mata do pieczenia wykonana z płótna pokrytego silikonem z włókna szklanego, może być używana do pracy na gorąco lub na zimno w celu zastąpienia jednorazowego papieru do pieczenia.
Wielofunkcyjny: stosowany jako podpora do pieczenia, chłodzenia, głębokiego mrożenia i zamrażania.
Doskonałe właściwości nieprzywierające: do łatwego usuwania ciasta....
Mata silikonowa z mikroperforacją z rdzeniem z włókna szklanego jest idealna do wypieku eklerek, ciastek, ptysiów, ciasta kruchego, chleba i pizzy. Dzięki otworom ciepło rozchodzi się równomiernie po powierzchni maty, oraz szybciej odparowuje wilgoć gwarantując doskonałe wypieki zarówno na wierzchu, jak i u podstawy preparatów.
Perforowane maty silikonowe...
Mata silikonowa, stolnica jest nietłukąca, elastyczna, łatwo utrzymasz ją w czystości i nie zabiera dużo miejsca w szafce czy szufladzie.
Mata na całej powierzchni jest perforowana, dzięki temu jest idealna do pieczenia ptysiów, kruchych ciastek czy pizzy. Perforacja równomiernie rozprowadza ciepło oraz szybciej odparowuje wilgoć, dzięki czemu gotowe...
Mata silikonowa z mikroperforacją z rdzeniem z włókna szklanego jest idealna do wypieku ciastek, ptysiów, ciasta kruchego, chleba i pizzy. Dzięki otworom ciepło rozchodzi się równomiernie po powierzchni maty, oraz szybciej odparowuje wilgoć gwarantując doskonałe wypieki zarówno na wierzchu, jak i u podstawy preparatów.
Ma wymiary 58,3x38,4 cm i może być...
Nieprzywierająca silikonowa mata do pieczenia. Gruba wykonana z włókna szklanego pokrytego silikonem. Może być stosowana do pracy na gorąco lub na zimno w celu zastąpienia jednorazowego papieru do pieczenia.
Wielofunkcyjny: stosowany do pieczenia, chłodzenia, głębokiego mrożenia i zamrażania.
Doskonałe właściwości nieprzywierające: do łatwego usuwania...
Mata silikonowa do makaroników z usztywniającym włóknem szklanym z zaznaczonymi okręgami w trzech rozmiarach 45-40-35 mm. Do pieczenia ciastek makaroników w ilości 40 szt. Arkusz ma rozmiar 595 x 395 mm. Ponieważ rozmiar standardowej blachy do pieczenia wynosi 600 x 400 mm, rozmiar maty jest o 5 mm mniejszy niż blachy do pieczenia z każdej strony z tego...
Silikonowa mata - stolnica z zaznaczonymi polami, które pokazują rozwinięte ciasto niezbędne do wykonania tart.
Średnica kółek: 12, 16, 20, 24, 28 i 32 cm.
Mocna i trwała: wytrzymuje temperatury od -60 ° C do + 260 ° C. Mata ma dwie strony o różnej strukturze. Nieprzywierający przód ułatwiający zdejmowanie; antypoślizgowy spód dla większej stabilności na...
Makaroniki to słodkie ciastka przyrządzane z białek jaj, cukru pudru i mielonych migdałów lub innych dodatków.
Można je wykonać samemu w domu. Pomoże w tym silikonowa mata odporna na temperatury (-60 do 230C). Forma pozwala upiec jednocześnie 48 połówek na 24 pełne makaroniki. Mata ma zaznaczone kółka o średnicy 7 cm, które ułatwiają zachowanie jednakowego kształtu dla wszystkich połówek.