Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra.
Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny.
Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek.
Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia.
Powłoka...
Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp.
• Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii.
• Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Wymiary: średnica ok. 23,3 cm (7 kółek o średnicy ok 7 cm)
Średnica dna (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 21 cm Wysokość: ok. 1,2 cm Waga: ok. 2,65 kg Nie może być używana w piekarniku Nie można myć w zmywarce Patelnie marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania. Ponadto patelnie marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu: -po pierwsze, powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład; -po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni. Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych. Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji.
Patelnia do naleśników z blachy stalowej z nitowany uchwytem linia Mineral B. Stal węglowa osiąga wysokie temperatury i karmelizuje soki, dlatego jest idealnym materiałem do tworzenia pysznych chrupiących na zewnątrz i miękkich w środku naleśników lub placków. Wyjątkowo mocna patelnia zapewnia równomierny rozkład ciepła i nadaje się do intensywnych...
Profesjonalna patelnia o średnicy 26 cm z niskimi ściankami do robienia naleśników i ich łatwego obracania dzięki właściwościom nieprzywierającym.
Ponieważ patelnia jest wykonana z bardzo grubego aluminium 4 mm, bardzo szybko się nagrzewa i oddaje ciepło, zarówno na dnie jak i po bokach. Jednocześnie chroniąc powłokę przez przegrzaniem. Idealna do...
Patelnia do naleśników o średnicy 30 cm z niskimi ściankami do smażenia naleśników, jajek sadzonych, lub opiekania np. migdałów. Jest wykonana z bardzo grubego aluminium 3,3 mm, szybko się nagrzewa. Naczynie ma rozkloszowane, zaokrąglone ścianki i zapewnia równomierną dystrybucję ciepła, zarówno na dnie jak i po bokach, zapewniając bezproblemowe smażenie...
Patelnia do naleśników, płytka o średnicy 32cm, wykonana z twardego odlewu aluminium o właściwościach energooszczędnych. Szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło, dzięki czemu patelnia jest gotowa do użytku w krótkim czasie. Odpowiednia do wszystkich typu kuchni. Rączka jest z epoksydowanej stali - dlatego patelnię można wkładać nawet do...
Patenie wykonane wykonane ze stali węglowej są solidne i ciężkie i nie mają nieprzywierającej powłoki. Im częściej patelnia jest używana, tym bardziej tworzy powłokę. Możesz również swobodnie używać stalowych przyborów, nie martwiąc się o uszkodzenie nieprzywierającej powłoki.
Patelnie Mineral B Element z cienką warstwą wosku pszczelego na obszarze...
Patelnia do naleśników, płytka o średnicy 24cm, wykonana z twardego odlewu aluminium o właściwościach energooszczędnych. Szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło, dzięki czemu patelnia jest gotowa do użytku w krótkim czasie. Odpowiednia do wszystkich typu kuchni. Rączka jest z epoksydowanej stali - dlatego patelnię można wkładać nawet do...
Niski spód patelni umożliwia łatwe odwracanie i obracanie naleśników, co jest idealne do gotowania tradycyjnych, chrupiących i puszystych naleśników. Jego niewielka głębokość i rozkloszowane boki umożliwiają bezproblemowe obracanie i nakładanie delikatnych potraw bez ich rozpadania, od naleśników po jajka sadzone.
Wyprodukowa na we Francji z niebieskiej...
Patelnia do naleśników o średnicy 26 cm z niskimi ściankami do smażenia naleśników, jajek sadzonych, lub opiekania np. migdałów. Jest wykonana z bardzo grubego aluminium 3,3 mm, szybko się nagrzewa. Naczynie ma rozkloszowane, zaokrąglone ścianki i zapewnia równomierną dystrybucję ciepła, zarówno na dnie jak i po bokach, zapewniając bezproblemowe smażenie...
Profesjonalna patelnia o średnicy 30 cm z niskimi ściankami do robienia naleśników i ich łatwego obracania dzięki właściwościom nieprzywierającym.
Ponieważ patelnia jest wykonana z bardzo grubego aluminium 4 mm, bardzo szybko się nagrzewa i oddaje ciepło, zarówno na dnie jak i po bokach. Jednocześnie chroniąc powłokę przez przegrzaniem. Idealna do...
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia do naleśników z...
Niski spód patelni umożliwia łatwe odwracanie i obracanie naleśników, co jest idealne do gotowania tradycyjnych, chrupiących i puszystych naleśników. Jego niewielka głębokość i rozkloszowane boki umożliwiają bezproblemowe obracanie i nakładanie delikatnych potraw bez ich rozpadania, od naleśników po jajka sadzone.
Wyprodukowa na we Francji z niebieskiej...
Patelnia z blachy stalowej z nitowany uchwytem linia Mineral B. Stal węglowa osiąga wysokie temperatury i karmelizuje soki, dlatego jest idealnym materiałem do tworzenia pysznych chrupiących na zewnątrz i miękkich w środku omletów lub steków. Wyjątkowo mocna patelnia zapewnia równomierny rozkład ciepła i nadaje się do intensywnych źródeł ciepła, w tym...
Patelnia do naleśników o średnicy 22 cm z niskimi ściankami do smażenia naleśników, jajek sadzonych, lub opiekania np. migdałów. Jest wykonana z bardzo grubego aluminium 3 mm, szybko się nagrzewa. Naczynie ma rozkloszowane, zaokrąglone ścianki i zapewnia równomierną dystrybucję ciepła, zarówno na dnie jak i po bokach, zapewniając bezproblemowe smażenie i...
Niski spód patelni umożliwia łatwe odwracanie i obracanie naleśników, idealne do gotowania tradycyjnych, chrupiących i puszystych naleśników.
Patelnia wykonana ze stali węglowej, która nie jest nierdzewna. Patelnie są solidne i ciężkie i nie mają nieprzywierającej powłoki. Przy regularnym stosowaniu patelnia ciemnieje i tworzy naturalną nieprzywierającą...
Tradycyjna patelnia o śr. 23 cm, bez żadnych powłok, wykonana ze stali walcowanej - takie naczynia są uwielbiane przez mistrzów kuchni. Patelnia dla osób, które doceniają naczynia z materiałów naturalnych a nie syntetycznych.
Patelnia utrzymuje wysokie temperatury, dzięki temu produkty szybko zamykają się, zatrzymując witaminy i składniki odżywcze w...
Profesjonalna patelnia do naleśników, wykonana z twardego odlewu aluminium, odpowiednia do wszystkich typów kuchni z wyjątkiem indukcyjnych, można używać ją nawet w piecach (do +250°C)
Aluminiowy korpus ma doskonałe przewodnictwo ciepła, zapewnia jego szybkie i równomierne rozprowadzanie, patelnie bardzo szybko rozgrzewają się – można w ten sposób...
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia do naleśników SZKOCKA z drewnianym uchwytem.