

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Szpatułka do ciasta naleśnikowego wykonane z drewna bukowego. Naturalny i chroniony woskiem pszczelim.
- pozwala uzyskać cienkie plastry nawet z twardego sera- z uchwytem do zawieszenia na haczyku,- solidna konstrukcja z trwałych materiałów,
Mały pędzelek cukierniczy do smarowania dań np. olejem, masłem. W przypadku wypieku pieczywa, ciast pędzelek służy do robienia glazury lub rozprowadzenia białka na powierzchni. W pieczeniu mięs, pędzelki mogą być użyte do polewania sosem powierzchni mięsa aby nadać kruchość skórce. Posiada drewniany uchwyt Nie można myć w zmywarkach
Mały pędzelek cukierniczy do smarowania potraw np. marynatami, sosem. W pieczeniu mięs, pędzelki mogą być użyte do polewania sosem powierzchni mięsa aby nadać kruchość skórce. Posiada uchwyt wykonany z polipropylenu.
Kuchenny pędzelek silikonowy służy np. do nakładania roztrzepanego jajka na ciasto francuskiego. Można nim uszczelnić krawędzie uszkami i pierogami. Jest odpowiedni do nakładania glazury lub marynaty na mięso. Silikonowy pędzel do ciasta jest trwalszy niż pędzel z włosia i można go myć w zmywarce. Prosty, metalowy uchwyt bardzo ułatwia czyszczenie.
- wielofunkcyjny: do smarowania wypieków lukrem, do rozprowadzania marynaty itp., - wyjmowana końcówka z silikonowym włosiem – nie wypada, jest higieniczne, nie przejmuje zapachów, nie odbarwia się, - solidna konstrukcja z trwałych materiałów, - nadaje się do mycia w zmywarce.
Ostryga to rodzaj małży o nieregularnej, masywnej muszli obejmujący około stu gatunków, mierzą 7-10 cm długości, nieliczne dochodzą aż do 40 cm, żyją około 30 lat. Tworzą ławice na przybrzeżnych skałach ciepłych umiarkowanych mórz, ale dzisiaj ostrygi są już właściwie zwierzętami hodowlanymi. Na godzinę przed podaniem należy otworzyć skorupki. Podaje się...
Nóż drewniany do masła, smalcu itp. produktów. Duża powierzchnia nożyka ułatwia równomierne rozsmarowanie masła, twarożków lub kremowych serów. Nóż nie posiada ostrej krawędzi, bezpieczny dla dzieci. Wykonany z drewna bukowego, wykonany z jednej bryły bez sklejek.
- uchwyt drewniany z otworem do zawieszenia - wybielana, pozbawiona naftaliny szczecina - odporny na działanie środków spożywczych
Tarka do serów, do krojenia w cienkie paski. Świetnie nadaje się zarówno do profesjonalnej kuchni, jak i do użytku domowego.
- szybkie i łatwe krojenie pizzy, - nóż z silikonową osłonką na ostrze, - wyjmowane ostrze – łatwe czyszczenie,
Pędzelek do ciasta zakończony widelczykiem. Pędzelek pozwoli pokryć ciasto białkiem lub mięso marynatą, widelczyk posłuży do rozmieszania jajek, nakłucia ciasta lub do zawinięcia brzegu ciasta. Wykonany z drewna bukowego, sprytne rozwiązanie do każdej kuchni.
Mały pędzelek cukierniczy do smarowania potraw np. marynatami, sosem. W pieczeniu mięs, pędzelki mogą być użyte do polewania sosem powierzchni mięsa aby nadać kruchość skórce. Posiada uchwyt wykonany z polipropylenu.
Eleganckie przybory z serii PROFI LINE przeznaczone do stylowego serwowania potraw. Podstawka pod przybory bufetowe PROFI LINE -śr. 120 mm wykonana jest ze stali nierdzewnej, można ją myć w zmywarkach.