

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Kuchenny pędzelek silikonowy służy np. do nakładania roztrzepanego jajka na ciasto francuskiego. Można nim uszczelnić krawędzie uszkami i pierogami. Jest odpowiedni do nakładania glazury lub marynaty na mięso. Silikonowy pędzel do ciasta jest trwalszy niż pędzel z włosia i można go myć w zmywarce. Prosty, metalowy uchwyt bardzo ułatwia czyszczenie.
Ostryga to rodzaj małży o nieregularnej, masywnej muszli obejmujący około stu gatunków, mierzą 7-10 cm długości, nieliczne dochodzą aż do 40 cm, żyją około 30 lat. Tworzą ławice na przybrzeżnych skałach ciepłych umiarkowanych mórz, ale dzisiaj ostrygi są już właściwie zwierzętami hodowlanymi. Na godzinę przed podaniem należy otworzyć skorupki. Podaje się...
Pędzelek cukierniczy druciany z drewnianą rączką. – Nie można myć w zmywarkach – Włosie ze stali nierdzewnej – Odporny na wysoką temperaturę
- rękojeść wykonana z tworzywa najwyższej jakości HDPE - długość ostrza 23 cm - nie kruszy się, nie łamie, nie pozostawia drzazg, nie wypacza się podczas wyparzania
Nóż do pizzy firmy WMF nadaje się do krojenia pizzy, ciast owocowych itp. deserów. Duży krążek z ostrą krawędzią umożliwia przecinanie dodatków i chrupiącego spodu łatwo i szybko. Blacha przy tym nie ulega uszkodzeniu, ponieważ koło zapobiega rysowaniu.
Pędzelek cukierniczy druciany z drewnianą rączką. – Nie można myć w zmywarkach – Włosie ze stali nierdzewnej – Odporny na wysoką temperaturę
- uchwyt drewniany z otworem do zawieszenia - wybielana, pozbawiona naftaliny szczecina - odporny na działanie środków spożywczych
Pędzelek do ciasta zakończony widelczykiem. Pędzelek pozwoli pokryć ciasto białkiem lub mięso marynatą, widelczyk posłuży do rozmieszania jajek, nakłucia ciasta lub do zawinięcia brzegu ciasta. Wykonany z drewna bukowego, sprytne rozwiązanie do każdej kuchni.
Pędzelek kuchenny ma uchwyt drewniany z otworem do zawieszenia.- wybielana, pozbawiona naftaliny szczecina - odporny na działanie środków spożywczych
Mały pędzelek cukierniczy do smarowania dań np. olejem, masłem. W przypadku wypieku pieczywa, ciast pędzelek służy do robienia glazury lub rozprowadzenia białka na powierzchni. W pieczeniu mięs, pędzelki mogą być użyte do polewania sosem powierzchni mięsa aby nadać kruchość skórce. Posiada drewniany uchwyt Nie można myć w zmywarkach
- pozwala uzyskać cienkie plastry nawet z twardego sera- z uchwytem do zawieszenia na haczyku,- solidna konstrukcja z trwałych materiałów,
- uchwyt drewniany z otworem do zawieszenia - wybielana, pozbawiona naftaliny szczecina - odporny na działanie środków spożywczych
Tarka do serów, do krojenia w cienkie paseczki. Świetnie nadaje się zarówno do profesjonalnej kuchni, jak i do użytku domowego. Cechy produktów: – Ostrze wykonane ze stali nierdzewnej – Rączka wykonana z polipropylenu
Eleganckie przybory z serii PROFI LINE przeznaczone do stylowego serwowania potraw. Podstawka pod przybory bufetowe PROFI LINE -śr. 120 mm wykonana jest ze stali nierdzewnej, można ją myć w zmywarkach.
Ostryga to rodzaj małży o nieregularnej, masywnej muszli obejmujący około stu gatunków, mierzą 7-10 cm długości, nieliczne dochodzą aż do 40 cm, żyją około 30 lat. Tworzą ławice na przybrzeżnych skałach ciepłych umiarkowanych mórz, ale dzisiaj ostrygi są już właściwie zwierzętami hodowlanymi.
Na godzinę przed podaniem należy otworzyć skorupki. Podaje się je się na dużym półmisku, otoczone lodem, najlepiej w otwartych muszlach. Na stole powinny się także znaleźć: chleb, masło i ćwiartki cytryny. Można skropić ostrygę sokiem z cytryny. Są dwa sposoby spożywania ostryg – pierwszy wymaga jednak pewnej wprawy: należy wciągnąć ją wraz z płynem znajdującym się w muszli.
Nóż do ostryg przyda się do spożycia tych wykwintnych frutti di mare.