

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Sitko ze stali nierdzewnej do odcedzania, płukania składników i wszystkich innych prac, które może wykonać dobrze wykonane sito o drobnych oczkach. Wygodne i szerokie oparcie na naczynie zapewnia stabilność przy odcedzaniu. Natomiast szeroki rant gwarantuje zachowanie kształtu. Sitko nie wygina się po kilkukrotnym użyciu.
Sito do przesiewania bułki tartej wykonane ze stali nierdzewnej. Sitko posiada zawieszkę.
- sitko do przesiewania mąki, cukru pudru - z uchwytem do zawieszenia na haczyku,- solidna konstrukcja z trwałych materiałów,
Sitko wykonane ze stali nierdzewnej z drucianym uchwytem. Lekkie, ale mocne, łatwe do uchwycenia. Siatka jest gęsta, twarda i zachowuje swoją formę podczas odcedzania. Łatwe w utrzymaniu uchwyty pętelkowe - zapobiegają ślizganiu się sitka, tak aby nie rozlać jedzenia. Uchwyt może być również używany do zawieszania sitka na hakach, gdy nie jest używane.
Unikalny stożkowy kształt działa jak lejek do odcedzania, przecierania, zaparzania, filtrowania itp. Idealny do przygotowywania herbaty, kaparów, kapusty czy czereśni. Skutecznie oddziela nasiona i pestki od świeżych soków lub domowych produktów dla niemowląt. Stożkowy kształt sitka umożliwia umieszczenie go w naczyniach różnej wielkości. Sitko stożkowe...
Charakterystyczne sitko z podwójną siatką wykonaną ze stali ocynkowanej. Posiada wspornik wzmacniający sito. Dzięki wytrzymałej i wzmocnionej konstrukcji, może wytrzymać nawet w najtrudniejszych warunkach w kuchni. Ze względu na ciężar przesiewanych lub płukanych artykułów, uchwyt jest drewniany, aby zapewnić dobre wsparcie dla sita. Niestety przez ten...
Sitko ze stali nierdzewnej do odcedzania, płukania składników i wszystkich innych prac, które może wykonać dobrze wykonane sito o drobnych oczkach. Wygodne i szerokie oparcie na naczynie zapewnia stabilność przy odcedzaniu. Natomiast szeroki rant gwarantuje zachowanie kształtu. Sitko nie wygina się po kilkukrotnym użyciu.
Sito stożkowe wykonane ze stali nierdzewnej 18/10, satynowana - otwory 1,5 mm, na końcówce 2 mm
Sitko ze stali nierdzewnej do odcedzania, płukania składników i wszystkich innych prac, które może wykonać dobrze wykonane sito o drobnych oczkach. Wygodne i szerokie oparcie na naczynie zapewnia stabilność przy odcedzaniu. Natomiast szeroki rant gwarantuje zachowanie kształtu. Sitko nie wygina się po kilkukrotnym użyciu.
Sito chińskie wykonane ze stali nierdzewnej 18/10 jest idealne do odcedzania żywności lub uzyskania sosu bez grudek i kawałków. Dzięki dziurkowanej rączce, to siatkowe chińskie sitko będzie łatwe w użyciu i do czyszczenia. Bardzo drobna siatka do przesiewania, przesiewania lub przecierania. Haczyk i uchwyt do oparcia na patelni lub misach.
Bardzo drobne sitko do równomiernego rozprowadzenia mąki lub cukru pudru. Wygodna obsługa jedną ręką. Pojemność 350 g do przesiewania większych ilości. Skala na zewnątrz umożliwia łatwe i precyzyjne odmierzanie składników. Wysokiej jakości wykonanie ze stali nierdzewnej. Można myć w zmywarce.
Sito do przesiewania mąki, średnica 350x(H)100 mm, dziurki 0,5 x 0,5 mm
Sitko ze stali ocynkowanej z drucianym uchwytem. Wygodne dwa zaczepy do zawieszenia na naczyniu np. misce, garnku. Łatwe w utrzymaniu uchwyty pętelkowe - zapobiegają ślizganiu się sitka, TAK aby nie rozlać jedzenia. Uchwyt może być również używany do zawieszania sitka na hakach, gdy nie jest używane.
Sito stożkowe wykonane ze stali nierdzewnej 18/10, satynowana - otwory 1,5 mm, na końcówce 2 mm
Sito do przesiewania mąki na chleb