- -25%

Żeliwny wok CALIDO umożliwia zdrowe i energooszczędne przygotowywanie chrupiących warzyw, gulaszów, mięsa i ryb dzięki doskonałemu utrzymywaniu i równomiernemu rozprowadzaniu ciepła, zachowując jednocześnie składniki odżywcze. Ciężki wok osiąga wysokie temperatury nawet przy niskim natężeniu ciepła - idealny do szybkiego smażenia i delikatnego gotowania....
- w zestawie młynki do soli i pieprzu (wypełnione przyprawami) oraz pusty młynek do innych przypraw, - łatwa identyfikacja – plakietki z nazwą przyprawy (sól i pieprz), - wyposażone w ceramiczny mechanizm mielący – 10 lat gwarancji producenta, - regulacja stopnia zmielenia,
Niezależnie od tego, czy jest to Boże Narodzenie, Sylwester, urodziny itp Fondue to coś więcej niż tylko pyszne danie. To idealna okazja, aby spędzić godziny siedząc razem z rodziną i przyjaciółmi, rozmawiając i ucztując. Oprócz mięsnego fondue, zestaw nadaje się również do ryb i warzyw. Olej lub bulion można wygodnie i szybko podgrzać. Garnek ze stali...
Ręczny przecierak do warzyw, z 3 wkładami: bardzo drobny, drobny i gruby. (2 mm – do żywności dla niemowląt, 3 mm – do zup, musów, 5 mm – do warzyw), Odpowiedni do garnków od ø 19 cm. Nadaje się do odcedzania zup warzywnych, musu jabłkowego i owoców.
Uniwersalny garnek z kolekcji Moneta Melodia o śr. 24 cm: - korpus jest wykonany z aluminium pochodzącego z recyklingu puszek po żywności, - powłoka FineGres - 100% naturalna powłoka nieprzywieralna, wolna od PFAS, PTFE, PFOA, BPA, niklu i metali ciężkich, odporna na porysowanie, - dno Net Induction ze specjalną stalową siatką jest odpowiednie do...
Wok żeliwny 4 l Calido Kela:
- wykonany z żeliwa - dobrze rozprowadza ciepło,
- emaliowany w środku i na zewnątrz,
- nadaje się na wszystkie kuchenki,
- w komplecie szklana pokrywka z uchwytem ze stali nierdzewnej,
- max. temperatura użytkowania w piekarniku - do 300°C - korpus, 220°C - z pokrywką,
- należy myć go ręcznie (po wystudzeniu).
Bezpieczeństwo użytkowania:
- uważać na ryzyko poparzenia gorącym naczyniem,
- używać podkładek pod gorące naczynia i rękawic do przenoszenia,
- nie zostawiać gorącego naczynia bez nadzoru oraz w zasięgu dzieci,
- podczas smażenia na głębokim tłuszczu napełnić do ok. 1/3 wysokości ścianek, używać przykrywki.
Wymiary: 36 x 10 cm (wok: śr. x wys.) / 45 cm (szer. z uchwytami) / 17 cm (wys. x pokrywką)
Materiał: żeliwo, szkło
Kolor: czerwony
Kolekcja: Calido
Głęboka patelnia wok 40 cm de Buyer Mineral B Element wykonana jest ze stali węglowej. Ten rodzaj stali nie jest nierdzewny. Może się to wydawać wadą, ale przy ostrożnym użytkowaniu to zaleta. Nie ma nieprzywierającej powłoki, ale tworzy się ona automatycznie podczas używania patelni, - im ciemniejsza, tym mniej przywiera jedzenia. Ponieważ patelnie nie...
Żeliwny wok umożliwia zdrowe i energooszczędne przygotowywanie chrupiących warzyw, gulaszów, mięsa i ryb dzięki doskonałemu utrzymywaniu i równomiernemu rozprowadzaniu ciepła, zachowując jednocześnie składniki odżywcze. Ciężki wok osiąga wysokie temperatury nawet przy niskim natężeniu ciepła - idealny do szybkiego smażenia i delikatnego gotowania. Powłoka...
- idealny do duszenia mięs i warzyw, - w zestawie wok, szklana pokrywka, kratka i wkład do gotowania na parze - odpowiedni do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym do indukcji - wyposażony w uchwyty ułatwiające przenoszenie - łatwy w pielęgnacji
Patelnia głęboka wok HENDI równomiernie rozprowadza i zatrzymuje ciepło i ma odporność na wysokie temperatury. To sprawia, że wok jest idealny do technik gotowania wymagających zastosowania intensywnego ciepła, pozwalającego uzyskać charakterystyczny smak potraw. Wyjątkowe rozprowadzanie i utrzymanie ciepła dzięki stali węglowej. Jest wytrzymała i trwała....
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Wok żeliwny z drewnianą rączką z orzecha włoskiego (kolekcja WALNUT)
Patelnia głęboka wok HENDI równomiernie rozprowadza i zatrzymuje ciepło i ma odporność na wysokie temperatury. To sprawia, że wok jest idealny do technik gotowania wymagających zastosowania intensywnego ciepła, pozwalającego uzyskać charakterystyczny smak potraw. Wyjątkowe rozprowadzanie i utrzymanie ciepła dzięki stali węglowej. Jest wytrzymała i trwała....
Żeliwny wok CALIDO umożliwia zdrowe i energooszczędne przygotowywanie chrupiących warzyw, gulaszów, mięsa i ryb dzięki doskonałemu utrzymywaniu i równomiernemu rozprowadzaniu ciepła, zachowując jednocześnie składniki odżywcze. Ciężki wok osiąga wysokie temperatury nawet przy niskim natężeniu ciepła - idealny do szybkiego smażenia i delikatnego gotowania....
W woku Kela możesz przygotować warzywa, ryby lub mięso w prostym i przyjaznym dla składników odżywczych procesie. Wok przewodzi wysokie ciepło, a temperatura idzie od środka patelni do górnej krawędzi. Składniki, które są już przygotowane, są po prostu wypychane do góry. Wypukła pokrywa służy do duszenia, gotowania na parze i utrzymywania potraw w cieple....
Wok Carbon Plus wyprodukowana przez francuską markę De Buyer, będzie trwać przez całe życie, odpowiednio pielęgnowana. Idealnie półkulisty, zaprojektowany do płyt indukcyjnych, ze specjalnym pustym kształtem woka. Wykonany ze stali węglowej. To wydaje się być wadą, ale nie jest! Patelnie są solidne i ciężkie i nie mają nieprzywierającej powłoki. Przy...
Wok do zdrowego i szybkiego gotowania potraw, idealny do kuchni naturalnej i dietetycznej z niewielkim zużyciem tłuszczu. Wykonany z blachy stalowej z nitowany uchwytem linia Mineral B. Stal węglowa osiąga wysokie temperatury i karmelizuje soki, dlatego jest idealnym materiałem do tworzenia pysznych chrupiących na zewnątrz i miękkich w środku omletów lub...
Patelnia wok 3-PLY czyli wykonana z trójwarstwowego materiału: - powłoka zewnętrzna stal 18/0 (0,5mm), - środkowa warstwa - topione aluminium (1,5mm), - ścianki wewnętrzne stal nierdzewna 18/8 (0,4mm) Szybko się nagrzewa, doskonale rozprowadza ciepło Wysoka odporność na ścieranie Długi uchwyt ze stali nierdzewnej
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Wok z drewnianą rączką
Czy lubisz klasyczną kuchnię azjatycką? Gotowanie w woku ma wiele zalet: gdy wszystkie składniki są już przygotowane i pokrojone, gotowanie przebiega szybko, a składniki odżywcze i warzywa pozostają nienaruszone. Duża patelnia wok wykonana ze stali nierdzewnej 18/10 nadaje się do wszystkich typów kuchenek. Uderzającym detalem jest uchwyt połączony z...
Kosz do smażenia przeznaczony do użytku z zaokrąglonymi wokami de Buyer (ref. 5050). Cynowany kosz druciany używany do smażenia potraw. Ciasno tkane, aby zapewnić, że do okrągłej frytkownicy nie dostanie się żadnych produktów spożywczych, zwłaszcza frytek. Posiada 2 uchwyty, które można oprzeć na uchwytach frytkownicy, aby umożliwić idealne odprowadzanie...
Patelnia wok z odlewanego aluminium ATURA umożliwia zdrowe i energooszczędne przygotowywanie chrupiących warzyw, soczystego mięsa lub aromatycznych sosów dzięki doskonałemu magazynowaniu ciepła i równomiernemu rozprowadzaniu ciepła Dzięki dwuwarstwowej powłoce ceramicznej (bez PFOA i PTFE) użycie oleju i tłuszczu do smażenia w woku można znacznie...
Stalowy wok osiąga wyjątkowo wysokie temperatury, zapewniając idealne karmelizowanie i dokładne ogrzewanie Solidna konstrukcja jest nieodkształcalna dla prawie niezrównanej trwałości Wyposażony w dwa przyspawane uchwyty dla łatwej obsługi. Optymalna funkcjonalność, a jednocześnie klasyczna i elegancka konstrukcja, która utrzyma nowoczesność każdej kuchni.
Żeliwny wok CALIDO umożliwia zdrowe i energooszczędne przygotowywanie chrupiących warzyw, gulaszów, mięsa i ryb dzięki doskonałemu utrzymywaniu i równomiernemu rozprowadzaniu ciepła, zachowując jednocześnie składniki odżywcze.
Ciężki wok osiąga wysokie temperatury nawet przy niskim natężeniu ciepła - idealny do szybkiego smażenia i delikatnego gotowania. Powłoka emaliowana sprzyja rozwojowi smaków smażenia i zapobiega przypalaniu. Potrawy z woka są różnorodne i zdrowe, ponieważ wystarczy niewielka ilość oleju, który można ograniczyć dzięki powłoce emaliowanej.
Nadaje się do wszystkich typów kuchenek (gazowej, ceramicznej, elektrycznej i indukcyjnej). Duże uchwyty ułatwiające obsługę.
Ponadto wok jest wysoce odporny na zarysowania i ścieranie. Emaliowany na zewnątrz w kolorze czerwonym.