Zestaw garnków Accordo Moneta ze stali nierdzewnej, o klasycznym stylu. Niezastąpiony stal nierdzewna zajmuje czołowe miejsce pod względem niezawodności i trwałości, zwłaszcza jeśli chodzi o narzędzia kuchenne.
Ponadto, dzięki ultra wzmocnionej powłoce nieprzywierającej Artech z cząstkami mineralnymi, linia Accordo jest szczytem tej jakości marki....
Duży i wolnostojący, przyciągający wzrok kwietnik wnosi zieleń do wnętrz, jednocześnie nadając pomieszczeniu dekoracyjny akcent dzięki metalowej podstawie i zakrzywionym doniczkom.
Doniczki Floristand są zdejmowane w celu łatwego sadzenia i regulowane w celu stworzenia wielu konfiguracji, aby najlepiej pasowały do Twojej przestrzeni
Kwietnik, która...
- zestaw 5 noży umieszczonych w bloku bambusowym,- w komplecie: nóż do porcjowania, do pieczywa, nóż szefa, nóż santoku, nóż do warzyw,- ostrza noży wykonane z japońskiej stali nierdzewnej,- w konstrukcji zastosowano obciążnik w rączce i podpórkę, dzięki czemu ostrza są utrzymywane ponad blatem – mniejszy bałagan, większa higiena,- wąski blok łatwo...
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia okrągła do...
Zestaw 3 noży Revolution Kyocera w etui:- w komplecie krótki nóż do owoców i warzyw FK-075WH, nóż kuchenny o uniwersalnym zastosowaniu FK-125WH oraz nóż Santoku FK-160WH,- posiadają ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego,- mają wyjątkowo ostre ostrza wykonane z ceramiki cyrkonowej cięte ręcznie,- noże należy myć ręcznie.
Świetnie sprawdzają się jako składnik marynat i kiszonek. Dobrze komponują się także z daniami z dodatkiem grochu, soczewicy i fasoli. Wzbogacają smak pierników, a także szarlotki i ciasta marchewkowego. Korzenny aromat owoców znalazł również zastosowanie w przygotowywaniu kompotów i likierów. Ze względu na swoje walory zapachowe i smakowe dodawane są też do niektórych rodzajów piwa.
olendra do przyprawa, która kiedyś cieszyła się ogromną popularnością, podczas gdy dziś często zastępowana jest przez wszechobecny pieprz lub nieświadomie stosowana w mieszankach, w których stanowi jeden ze składników. To nierzadko właśnie jej dodatek sprawia, że danie nabiera wyrafinowanego smaku i wyjątkowego zapachu. Mówiąc o przyprawach świata, nie można pominąć tej wyjątkowej rośliny.
Region Kampot w południowo-zachodniej Kambodży graniczy z morzem i został uznany za obszar objęty oznaczeniem ChOG (chronione oznaczenie geograficzne). Ten czarny pieprz Kampot jest uprawiany na tradycyjnym gospodarstwie posiadającym certyfikat ekologiczny i sprawiedliwy handel i zapewnia zaskakująco świeży smak, słodkie nuty kwiatowe. Stanowi doskonały...
Utworzona 100 milionów lat temu niebieska sól perska to sól kopalna z gór Ergourz w Iranie. Wyjątkowy niebieskawy odcień pochodzi z potasu, jednego z najważniejszych minerałów dla ludzkiego organizmu. Jego intensywny smak soli i mocny profil nadadzą pikantny i lekko cytrusowy smak rybom, warzywom i sałatkom.
Pieprz zielony to niedojrzałe owoce pieprzu czarnego.
Cechuje go wyrazisty i odświeżający smak i jest nieco mniej ostry niż czarny. jest też chętnie stosowany do dekoracji. Można dodawać całe ziarna, lub w postaci zmielonej.
Czosnek jest bardzo lubianą i cenioną przyprawą w krajach śródziemnomorskich. Czosnek ma ostry, charakterystyczny zapach oraz palący, słodkawy smak. Tę niezastąpioną przyprawę używa się do tłustych mięs, wieprzowiny, baraniny jak również do łagodnego drobiu, ryb, zup i sosów.
Jest doskonałym dodatkiem do surówek i sałatek warzywnych, grzybów, do marynat i...
Cząber pochodzi najprawdopodobniej ze wschodnich regionów obszaru śródziemnomorskiego i rejonu czarnomorskiego, natomiast do Europy Środkowej roślina przywędrowała dopiero pod koniec IX wieku.
Papryka czerwona ostra ma zastosowanie w kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, węgierskiej oraz indyjskiej. Stosuje się ją do wszelkiego rodzaju gulaszów, zup, warzyw, ostrych sosów oraz sałatek.
Gorczyca jest rośliną pochodzącą z terenów Europy oraz Azji, jest właściwie bez zapachu, na początku smak słodkawo-mdły później się zaostrza, lekko palący.
Nasiona tej przyprawy służą do przyprawiania wędlin, mięsa wołowego i wieprzowego, potraw rybnych, maseł ziołowych, różnego rodzaju marynat, kwaszonych ogórków czy kiszonej kapusty. Stanowi podstawowy...
Czosnek jest bardzo lubianą i cenioną przyprawą w krajach śródziemnomorskich. Czosnek ma ostry, charakterystyczny zapach oraz palący, słodkawy smak. Tę niezastąpioną przyprawę używa się do tłustych mięs, wieprzowiny, baraniny jak również do łagodnego drobiu, ryb, zup i sosów.
Jest doskonałym dodatkiem do surówek i sałatek warzywnych, grzybów, do marynat i...
Mieszanka peklująca służy do rozmiękczania, peklowania mięs. Soli peklowej nie powinno się bezpośrednio spożywać, należy natrzeć nią mięso i pozostawić na noc w lodówce. Później dokładnie spłukać wodą. Tak przygotowane mięso jest delikatne i kruche. Mieszanka peklująca idealnie nadaje się do dziczyzny.
Na czym polega przewaga soli himalajskiej nad solą kuchenną? Przede wszystkim jest ona wolna od zanieczyszczeń i zawiera 84 substancje mineralne, elektrolity i pierwiastki – jest to oszałamiająca liczba, biorąc pod uwagę fakt, że nauce znanych jest jedynie 118 pierwiastków. Nie jest w żaden sposób przetwarzana chemicznie. Niezmieniona przez tysiące lat...
Jedna z najstarszych a przy tym jedna z najdroższych przypraw świata. Kardamon był jednym ze składników perfum, ceniono także jego cechy odświeżające i ułatwiające trawienie.
Przyprawa silnie aromatyczna, co za tym idzie, należy ją stosować w umiarkowanych ilościach, zgodnie z indywidualnymi upodobaniami. Mielone nasiona wchodzą w skład proszku curry,...
Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można niemal do wszystkich potraw. Posiada intensywny zapach i smak, podnosi walory smakowe wszelkich dań. Pieprz cały używa się do zup, bulionów i marynat, natomiast pieprz mielony ma nieograniczone zastosowanie.
Pieprz czarny jest najbardziej ostrym ze wszystkich rodzajów pieprzu, dlatego należy stosować go...
Pieprz Kajeński otrzymywany jest z owoców papryki krzewiastej “Cayenne”. Ta najostrzejsza odmiana papryki po osuszeniu i zmieleniu stanowi bardzo pikantną przyprawę.
Używa się jej do przyprawiania ostrych sosów, dań z drobiu i ryb, potraw z jaj i makaronu, serów oraz do sałatek warzywnych. Przyprawa charakterystyczna jest dla kuchni hiszpańskiej i...
Kampot Bio Bio Kambodżański Czarny Pieprz, 65g jest uprawiany na certyfikowanej farmie sprawiedliwego handlu w Kambodży i zapewnia rozkoszny owocowy smak z zaskakująco świeżą nutą mięty. Jest idealnym dodatkiem do czerwonego mięsa, tłustych ryb, warzyw (czerwona kapusta, pomidory), roślin strączkowych (soczewica i ciecierzyca), niektórych owoców...
Pieprz czarny jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można niemal do wszystkich potraw. Posiada intensywny zapach i smak, podnosi walory smakowe wszelkich dań. Pieprz cały używa się do zup, bulionów i marynat, natomiast pieprz mielony ma nieograniczone zastosowanie. Pieprz czarny jest najbardziej ostrym ze wszystkich rodzajów pieprzu, dlatego należy...