Zestaw garnków Accordo Moneta ze stali nierdzewnej, o klasycznym stylu. Niezastąpiony stal nierdzewna zajmuje czołowe miejsce pod względem niezawodności i trwałości, zwłaszcza jeśli chodzi o narzędzia kuchenne.
Ponadto, dzięki ultra wzmocnionej powłoce nieprzywierającej Artech z cząstkami mineralnymi, linia Accordo jest szczytem tej jakości marki....
Duży i wolnostojący, przyciągający wzrok kwietnik wnosi zieleń do wnętrz, jednocześnie nadając pomieszczeniu dekoracyjny akcent dzięki metalowej podstawie i zakrzywionym doniczkom.
Doniczki Floristand są zdejmowane w celu łatwego sadzenia i regulowane w celu stworzenia wielu konfiguracji, aby najlepiej pasowały do Twojej przestrzeni
Kwietnik, która...
- zestaw 5 noży umieszczonych w bloku bambusowym,- w komplecie: nóż do porcjowania, do pieczywa, nóż szefa, nóż santoku, nóż do warzyw,- ostrza noży wykonane z japońskiej stali nierdzewnej,- w konstrukcji zastosowano obciążnik w rączce i podpórkę, dzięki czemu ostrza są utrzymywane ponad blatem – mniejszy bałagan, większa higiena,- wąski blok łatwo...
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia okrągła do...
Zestaw 3 noży Revolution Kyocera w etui:- w komplecie krótki nóż do owoców i warzyw FK-075WH, nóż kuchenny o uniwersalnym zastosowaniu FK-125WH oraz nóż Santoku FK-160WH,- posiadają ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego,- mają wyjątkowo ostre ostrza wykonane z ceramiki cyrkonowej cięte ręcznie,- noże należy myć ręcznie.
Świetnie sprawdzają się jako składnik marynat i kiszonek. Dobrze komponują się także z daniami z dodatkiem grochu, soczewicy i fasoli. Wzbogacają smak pierników, a także szarlotki i ciasta marchewkowego. Korzenny aromat owoców znalazł również zastosowanie w przygotowywaniu kompotów i likierów. Ze względu na swoje walory zapachowe i smakowe dodawane są też do niektórych rodzajów piwa.
olendra do przyprawa, która kiedyś cieszyła się ogromną popularnością, podczas gdy dziś często zastępowana jest przez wszechobecny pieprz lub nieświadomie stosowana w mieszankach, w których stanowi jeden ze składników. To nierzadko właśnie jej dodatek sprawia, że danie nabiera wyrafinowanego smaku i wyjątkowego zapachu. Mówiąc o przyprawach świata, nie można pominąć tej wyjątkowej rośliny.
papryczki peperoni są bardzo ostre, znane i cenione papryczki chilli nawet w postaci suszonej są wyjątkowo ostre. Idealne dla zatwardziałych smakoszów kuchennych pikanterii. Znakomicie nadają się do ostrych sosów.
Bazylia ma silny orzeźwiający, kwaskowaty smak i korzenny zapach, używa się jej do wszystkich warzyw, dobrze komponuje się z sałatkami i potrawami z pomidorów, kapusty, twarogów, szpinaku, jaj. Tę przyprawę również lubią rośliny strączkowe – fasola czy groch. Ziele bazylii jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych czy do ryb, nadaje potrawom kwaskowaty...
Zielone płatki papryki w smaku są bardzo delikatne więc dodawane są do zup, sosów, sałatek oraz doskonale nadają się do wszelkich dań mięsnych i rybnych.
Pieprz biały Sarawak uprawia się w północnym stanie Sarawak na wyspie Borneo, która jest intensywnie porośnięta lasem równikowym. Po zbiorze ziarna pieprzu moczy się w wodzie przez kilka godzin, aby usunąć miąższ i pozostawić jedynie beżowe nasiona, które następnie suszy się. Pieprz ten ma odważny smak, który rozkwita w mieszających się nutach owoców,...
Kolendra stosowana jest chętnie do marynat ze względu na właściwości bakteriobójcze. Kolendra znajduje zastosowanie w postaci zmielonych lub całych nasion. Mielone nasiona dodaje się do pierników, kiełbas, sosów i jaj. Można nią nacierać mięso jagnięce, baraninę i dziczyznę. Jest także składnikiem marynat jarzynowych, kiszonek, past, marynowanych śledzi,...
Biały pieprz Sarawak jest uprawiany na północy wyspy Borneo, w stanie Sarawak, terytorium w dużej mierze porośniętym równikowym lasem deszczowym, które należy do wschodniej Malezji. Biały pieprz pochodzi z ziaren pieprzu zebranych w pełni dojrzałych (w kolorze czerwonym). Po zbiorach ziarenka pieprzu zanurza się na kilka godzin, aby miazga mogła zostać...
Kolendra stosowana jest chętnie do marynat ze względu na właściwości bakteriobójcze. Kolendra znajduje zastosowanie w postaci zmielonych lub całych nasion. Mielone nasiona dodaje się do pierników, kiełbas, sosów i jaj. Można nią nacierać mięso jagnięce, baraninę i dziczyznę. Jest także składnikiem marynat jarzynowych, kiszonek, past, marynowanych śledzi,...
Czarnuszka jest jednoroczną rośliną z rodziny jaskrowatych, pochodzącą z Europy Południowej i Azji Zachodniej. Owocem jest mieszek, zawierający czarne, pachnące nasiona. Roślina ta obecnie jest rozpowszechniona w całej Europie. Ojczyzną jej jest prawdopodobnie Azja Wschodnia.
Przyprawę stanowią nasiona mające swoisty zapach o charakterystycznym smaku,...
Natka pietruszki ma właściwości antyseptyczne, wpływa pozytywnie na proces trawienia i zapobiega infekcjom układu moczowego. Zawarta w natce pietruszki prowitamina A dobrze działa na wzrok, szczególnie o zmierzchu. Dzienne zapotrzebowanie na witaminę C zaspokaja jedna łyżka stołowa pietruszki. Dlatego warto dodawać ją do dań, szczególnie w okresach...
Kozieradkę stosuje się przede wszystkim do sałatek, sosów, zup oraz wszelkich dań kuchni wschodniej. Używana jest również jako dodatek do innych mieszanek ziołowych. Kozieradka poprawia apetyt oraz przyczynia się do podniesienia naturalnego poziomu testosteronu w organizmie oraz zwiększa libido. Zalecana jest do stosowania jako suplement diety w...
Gwiazdki anyżu mają charakterystyczny, intensywny i słodkawy zapach. Stosowane są do każdego rodzaju mięs pieczonych, ryb i warzyw. Służą do aromatyzowania kompotów, likierów i syropów. Są dodatkiem do ciast, budyni i słodkich potraw z ryżu. Gwiazdki anyżu dodane w niewielkiej ilości do potrawy uszlachetniają i podnoszą jej smak. Te ośmioramienne gwiazdki...
Na czym polega przewaga soli himalajskiej nad solą kuchenną? Przede wszystkim jest ona wolna od zanieczyszczeń i zawiera 84 substancje mineralne, elektrolity i pierwiastki – jest to oszałamiająca liczba, biorąc pod uwagę fakt, że nauce znanych jest jedynie 118 pierwiastków. Nie jest w żaden sposób przetwarzana chemicznie. Niezmieniona przez tysiące lat...
Owoce jałowca nadają się do przyprawiania ciężkostrawnych i tłustych dań, sosów, zup, ryb, pieczeni wieprzowej, dziczyzny, baraniny. Jałowiec stosuje się do marynat z dziczyzny, jak również przy kiszeniu kapusty, do produkcji octu ziołowego oraz wódek jałowcowych.
stragon jest podstawowym składnikiem różnych mieszanek smakowych, np. ziół prowansalskich czy bouquet garni. Jeśli dodajemy przyprawę podczas gotowania dania, należy wsypać ją pod koniec gotowania, bowiem wysoka temperatura i zbyt długie gotowanie zabija jej smak. Estragon to przyprawa stosowana do licznych dań i dodatków, takich jak: omlety, sosy...
Pieprz Kajeński otrzymywany jest z owoców papryki krzewiastej “Cayenne”. Ta najostrzejsza odmiana papryki po osuszeniu i zmieleniu stanowi bardzo pikantną przyprawę.
Używa się jej do przyprawiania ostrych sosów, dań z drobiu i ryb, potraw z jaj i makaronu, serów oraz do sałatek warzywnych. Przyprawa charakterystyczna jest dla kuchni hiszpańskiej i...
Gałka muszkatołowa jest owocem muszkatołowca, zielonego drzewa pochodzącego z Moluków. Obecnie uprawiany jest w Malezji i na Karaibach. Muszkatołowiec jest gatunkiem wyjątkowym wśród roślin przyprawowych, gdyż dostarcza jednocześnie aż dwu przypraw gałki muszkatołowej i tak zwanego kwiatu muszkatołowego.
Gałka odznacza się odświeżającym, korzennym...