

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
- praktyczna łopatka do podważania i nakładania, - do ciast, ciastek oraz potraw smażonych (nie używać w naczyniach z delikatnymi powłokami), - solidna konstrukcja z trwałych materiałów,
Łopatka do przewracania smażonych potraw – otwory pozwalają na usunięcie nadmiaru tłuszczu. Na końcu rączki znajdują się wypustki, które pozwalają wysunąć blachę bez konieczności ubierania rękawic,- łyżka wykonana z drewna bukowego,- sprytne rozwiązanie do każdej kuchni,- narzędzie należy myć ręcznie.
Łopatka do steków wykonana ze stali nierdzewnej 18/10 - wysoko polerowana Ma uchwyt drewniany.
Łopatka do ciasta lub tortu wykonana ze stali nierdzewnej 18/10 Ma uchwyt drewniany.
Łopatka perforowana do przekładania ryb z poliamidu i włókna szklanego. Odporna do temp. 220°C do stosowania na powierzchniach typu non-stick. Łopatka z długą szpachelką do przekładania ryb, steków lub placków.
Zaokrąglona łopatka wykonana z drewna bukowego zebranego z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony. Naturalna i zabezpieczona woskiem pszczelim.
Łopatka do steków lub hamburgerów. Wykonana ze stali nierdzewnej, uchwyt z polipropylenu z pierścieniem.
Szpatułka z plastikową rękojeścią. Część robocza wykonana z miękkiego silikonu o długości 14,2 cm, dzięki czemu jest wytrzymała i nie rysuje kuwet. To doskonałe rozwiązanie i pomoc przy różnorodnych wypiekach. Dzięki swoim właściwością ułatwiają wymieszanie składników, rozprowadzenie kremu na torcie oraz wyciąganie masy lodowej z kuwet. Przeznaczona do...
Łopatka do steków wykonana ze stali nierdzewnej 18/10, wysoko polerowanej. Uchwyt drewniany
Łopatka ze skośną krawędzią wykonana z drewna bukowego pochodzącego z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony. Minimalny ślad ekologiczny. Drewno bukowe impregnowane woskiem pszczelim.
- uchwyt ze stali nierdzewnej 18/10 - doskonała do patelni typu non-stick - sprężysta, nylonowa szpatuła z zaokrąglonymi brzegami - odporna na temp. do +220° C - można myć w zmywarce
Łopatka pełna do przekładania ryb z poliamidu i włókna szklanego. Odporna do temp. 220°C do stosowania na powierzchniach typu non-stick. Łopatka z długą szpachelką do przekładania np. kotletów lub placków.
Zaokrąglona łopatka wykonana z drewna bukowego zebranego z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony. Naturalna i zabezpieczona woskiem pszczelim.
Łopatka do steków wykonana ze stali nierdzewnej 18/10 wysoko polerowana Ma uchwyt drewniany.
Ta szpatułka służy potrójnemu działaniu jako szpachelka, skrobak do miski i łopatka w jednym. Większa silikonowa głowica łopatki idealnie nadaje się do mieszania składników i przygotowywania ciasta. Bez wysiłku można skrobać miski i patelnie, możesz z łatwością manewrować w ciasnych rogach i zeskrobać każdą miskę lub krem z miski. Mniejsza szpatułka jest...
Zestaw 2 szpatułek do formowania masła, przydadzą się podczas odlewania maślanki, do nadania kształtu masłu, a także do jego podawania. Żłobienia przytrzymują masło na powierzchni szpatułek. Szpatułki można również wykorzystać np. do serwowania serów.
Wykonane z drewna bukowego, wyposażone w uchwyt z otworem do zawieszenia.