- ręczny spieniacz do mleka o pojemności 250 ml,
- dzbanek z rączką wykonany ze szkła borokrzemowego,
- pokrywka ze stali nierdzewnej,
- można myć w zmywarce.
Wymiary: 15,7 x 21,4 x 10,5 cm (szer. x wys. x gł.)
Pojemność: 0,25 l
Materiał: stal nierdzewna, szkło borokrzemowe, tworzywo sztuczne
Kolor: srebrny, przezroczysty
Kolekcja: Chambord
Instrukcja:
1) Napełnij spieniacz zimnym mlekiem (chudym lub zwykłym) do linii (około 250 ml).
2) Umieść dzbanek na płaskiej powierzchni.
3) Umieść pokrywkę z ubijakiem na dzbanku. Zamknij otwór do nalewania.
4) Ubij mleko, poruszając tłokiem spieniacza w górę i w dół. Powtórz ten ruch około 60-90 razy (poczujesz, że mleko gęstnieje). - Pozostaw mleko na około 1 minutę. Przez ten czas pianka wyraźnie zgęstnieje. Jeśli chcesz, aby pianka była ciepła, podgrzej ją w mikrofalówce przez 30-50 sekund w wysokiej temperaturze. (Pamiętaj o wyjęciu mechanizmu tłoka przed umieszczeniem dzbanka w mikrofalówce).
5) Korzystając z łyżki, nałóż mleczną piankę ze spieniacza na kawę. Smacznego!