Foremka zawiera 14 gniazd o śr 30 mm i wysokości 4 mm (ok 1 gr )
oraz 12 gniazd o średnicy 40 mm i wysokości 4 mm (ok 2 gr )
Wymiar formy: 275 x 175 mm
Wskazówki dotyczące używania form z serii Martellato 20-D
Temperatura form: przed użyciem formy te muszą być utrzymywane w normalnej temperaturze w kuchni ok 20 stopni Celsjusza.
Temperatura czekolady: użyj temperowanej. Wibruj formy przez 45 do 60 sekund po nalaniu czekolady, aby uniknąć pęcherzyków powietrza w czekoladzie, ponieważ nawet małe mogą powodować problemy.
Umieść formy w zamrażarce w temperaturze od 5 do 8 stopni C przez 15 do 20 minut. Otwórz zamrażarkę tak rzadko, jak to możliwe.
Wyjmij formy z zamrażarki i pozostaw je na 10 do 15 minut w normalnej temperaturze w kuchni, ok 20 stopni C.
Formy nie powinny być zbyt zimne ani zbyt mokre.
Wybij czekoladki z formy na ich podstawach. Jeśli kawałki czekolady nie wyjdą, poczekaj 5 minut i spróbuj ponownie.