Forma tworzy dokładne krawędzie i szczegółowe wzory danej czekoladki. Przy zastosowaniu czekolady temperowanej tworzy lustrzane powierzchnie na czekoladkach. Charakterystyczną cechą poliwęglanu jest to, że w ogóle nie przylega do czekolad.
Wykonana z grubego, przezroczystego poliwęglanu z gładkim wykończeniem dla łatwego czyszczenia. Poliwęglanowa foremka do prali nie będzie się łamać ani odkształcać, forma ta zawsze zachowuje swój rozmiar i wygląd, dzięki czemu uzyskuje się idealnie gładkie praliny czekoladowe.
Poliwęglan jest materiałem stałym o dużej wytrzymałości i w przeciwieństwie do innych form, które pod wpływem ciepła lekko odkształcają się i pozostawiają kawałki czekolady o nieregularnym kształcie, ta forma zawsze zachowuje swój rozmiar i wygląd, dzięki czemu uzyskujemy idealnie gładkie czekoladki.
Wymiar formy: 175 x 275 mm.
Jedna forma pozwala nam na wykonanie 24 pysznych czekoladek o wymiarach ø 31 h 21 mm każda.
Waga gotowego produktu: 10 gr
Wykonana w Europie
Formy Martellato są odporne na szok termiczny od -24 stopni do 230 stopni do zamrażania i używania wrzącego karmelu.
Formy można myć w zmywarce.