Wymiary formy: 11,6 x 15 cm
Wymiary pisanki: 5,8 x 11,6 x wys. 15 cm
Masa gotowego produktu 500 g
Jak korzystać z foremek:
1- Wypełnij foremki temperowaną czekoladą, a następnie odwróć formę do góry nogami na kratce. Powtarzaj proces, aż uzyskasz zamierzoną grubość.
2- Pozostaw formę do góry nogami na ruszcie, aż czekolada całkowicie się skrystalizuje (około 4 godzin).
3- Gdy czekolada stwardnieje, wyjmij ją z formy, delikatnie uderzając foremką o powierzchnię roboczą, składniki czekolady łatwo odejdą. Jeśli tak się nie stanie, lekko dociśnij formę, wypychając kształt czekolady na zewnątrz.
4- Sklej składniki roztopioną czekoladą lub podgrzej brzegi szybkim przejściem na gorącą blachę do pieczenia.
Formy termoformowane są odpowiednim materiałem do tworzenia czekoladek i czekoladek. Korzyści jest wiele, oto one:
- łatwe wyciąganie gotowego produktu
- przezroczysty i błyszczący plastik
- połysk powierzchni produktu czekoladowego
- długa żywotność (przy odpowiedniej pielęgnacji)