

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Wyjątkowa, ergonomiczna rękojeść wykonana z tworzywa Santoprene z domieszką polipropylenu posiada ona właściwości antypoślizgowe i umożliwiają bezpieczne trzymanie bez poślizgu. Jest dużo bezpieczniejsza w użyciu od klasycznych rękojeści.
WYMIARY
– Można myć w zmywarce i dezynfekować
– Zielony kolor sprawia, że nóż jest dobrze widoczny na blacie roboczym
Nóż do gastronomii w kolorze białym, przeznaczonym do pieczywa, nabiału i delikatesów. Model krótki o długości ostrza 9cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują...
Nóż Szefa Kuchni posiada na końcu wymienny element z oznaczeniem koloru zgodnie z normą HACCP. Jeżeli dany kształt noża odpowiada nam do innych celów, można wymienić klips na inny kolor. ( klipsy można nabyć osobno) Nóż kuchenny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości od 54 do 56 HRC. Dzięki temu procesowi...
Nóż Szefa Kuchni wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 55 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Ergonomiczny chwyt wykonany z tworzywa ABS + nity aluminiowe, zapewnia...
Nóż do trybowania mięsa z ręcznie ostrzonym ostrzem. Z rączką antypoślizgową, rdzeń uchwytu wykonany jest z kopolimeru PPC z plastyczną powierzchnią z TPE. Nadaje się do stosowania w wilgotnym otoczeniu. Nóż kuchenny ma mocną konstrukcję, wykonany jest ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu...
Nóż do gastronomii w kolorze czarnym, uniwersalny. Model z ząbkowanym ostrzem np. do chleba, biszkoptów o długości ostrza 30cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które...
Nóż do gastronomii w kolorze brązowym, przeznaczonym do krojenia wędlin i gotowanych mięs. Model np. do szynki,kebaba, łososia o długości ostrza 35cm. Nóż ma szlif kulowy, krojenie bez przywierania. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. Jednym z elementów wspomagających zachowanie czystej i...
Podstawowy nóż kucharza. Żadna kuchnia nie powinna być bez tego noża. Odpowiedni do krojenia, siekania czy rozdrabniania ząbków czosnku, ćwiartowanie ananasa i dowolnych innych prac. Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to...
Tasak idealny do siekania, krojenia mięsa, lekkich kości, warzyw, kokosa, całych kurczaków i wielu innych produktów. Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i...
Nóż Nakiri. Tradycyjne noże japońskie z drewnianą rączką Specjalny stop stali chirurgicznej chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 gwarantuje: -doskonałe właściwości tnące-bardzo ostre i trwałe ostrze-łatwe ostrzenie-odporność na zabrudzenia.Proces produkcyjny noży składa się z 50 etapów. Precyzyjne wykonanie noża, szlifowanie i polerowanie zapewnia...
Nóż do gastronomii w kolorze czarnym, uniwersalny. Model tzw. rzeźniczy z szerszym końcem o długości ostrza 20cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż do obierania z wygiętym ostrzem Green Line Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również zachowanie lepszej ostrości....
Nóż przeznaczony do trybowania i filetowania mięsa - Długość ostrza wynosi 150 mm - Wykonany z wytrzymałej stali chromowo-molibdenowo-wanadowej – Uchwyt z polipropylenu PP bez nitów
Nóż do gastronomii w kolorze fioletowym, przeznaczonym do krojenia żywności dla alergików. Nóż rzeźniczy o dł. 15 cm Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub...
Nóż do chleba z ząbkowanym ostrzem o długości 41,5cm z linii Green Line Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również...
Tasak z rączką antypoślizgową, rdzeń uchwytu wykonany jest z kopolimeru PPC z plastyczną powierzchnią z TPE. Nadaje się do stosowania w wilgotnym otoczeniu. Nóż kuchenny ma mocną konstrukcję, wykonany jest ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości,...
Nóż Szefa Kuchni posiada na końcu wymienny element z oznaczeniem koloru zgodnie z normą HACCP. Jeżeli dany kształt noża odpowiada nam do innych celów, można wymienić klips na inny kolor. ( klipsy można nabyć osobno) Nóż kuchenny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości od 54 do 56 HRC. Dzięki temu procesowi...
Nóż kuchenny uniwersalny o długości ostrza 20cm z linii Green Line
Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również zachowanie lepszej ostrości.
Ostrze noża posiada wklęsły szlif dla lepszego wyważenia, poprawia to komfort pracy i jej efektywność. Nóż zapewnia perfekcyjną równowagę i w ten sposób podnoszą poziom bezpieczeństwa.
Jednorodna krawędź tnąca o kącie (<35°), testowana jest przy pomocy urządzeń laserowych, noże charakteryzują się długą żywotnością ostrza i bardzo łatwym ostrzeniem.
Ergonomiczna rękojeść z tworzywa ma właściwości antypoślizgowe.