

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Patelnia jest wykonana z odlewanego ciśnieniowo aluminium, zapewniającego równomierną i kontrolowaną dystrybucję ciepła. Gruby korpus i spód zapobiega odkształcaniu się naczynia z powodu nadmiernego ciepła, zapewnia odporność na szok termiczny i wytrzymałość na uderzenia. Kształt patelni sauté daje kucharzowi pełną kontrolę nad temperaturą, dzięki czemu potrawa się nie przypala.
Powierzchnia patelni została pokryta trwałą powłoką nieprzywierającą, która jest przyjazna dla środowiska, wykonana bez PFOA. Pozwala smażyć z bardzo małą ilością tłuszczu.
Zewnętrzna podstawa patelni jest wyposażona w ferromagnetyczną tarczę ze stali nierdzewnej, dzięki czemu można używać tego naczynia do gotowania na wszystkich płytach grzewczych, w tym indukcyjnych.
Wyprodukowano we Francji
Bardzo łatwy do czyszczenia za pomocą gorącej wody, płynu do mycia naczyń i miękkiej gąbki.
Wymiary:
Średnica wewnętrzna 32 cm
Grubość ścianki 4 mm
Wysokość 7,5 cm
Waga 2,16 kg
Patelnia Lyon de Buyer to tradycyjna patelnia do smażenia. Stal niebieska nadaje się do źródeł ciepła o niskiej intensywności. Szybko się nagrzewa, doskonale karmelizuje soki. Ten kształt patelni ma wysoki, rozkloszowany i zaokrąglony bok, bez żadnych ostrych kątów, umożliwiając łatwe przesuwanie się żywności z patelni na talerz lub talerz. Długi uchwyt...
Mała patelnia o średnicy 14 cm z niskimi ściankami do smażenia jajka sadzonego, zasmażek, lub opiekania np. migdałów. Jest wykonana z bardzo grubego aluminium 4 mm, szybko się nagrzewa. Naczynie ma rozkloszowane, zaokrąglone ścianki i zapewnia równomierną dystrybucję ciepła, zarówno na dnie jak i po bokach, zapewniając bezproblemowe smażenie i obracanie....
Miedziana patelnia szybko się nagrzewa dzięki czemu jest idealna do smażenia lub opiekania żywności. Miedź jest bardzo dobrym przewodnikiem ciepła, szczególnie odpowiednim do blanszowania i redukcji sosów. Materiał ten zapewnia szybkie i jednorodne gotowanie na całej patelni: nie tylko na dnie, ale także z boku, aby uzyskać odpowiednie rozprowadzanie...
Ponieważ patelnia o średnicy 28 cm jest wykonana z bardzo grubego aluminium 4 mm, szybko się nagrzewa. Naczynie ma rozkloszowane, zaokrąglone ścianki i zapewnia równomierną dystrybucję ciepła, zarówno na dnie jak i po bokach, zapewniając bezproblemowe smażenie i obracanie. Duża grubość patelni, chroni ją przed odkształceniem a powłokę przed przegrzaniem....
Patelnia Buyer Choc Intense ze względu na nieprzywierającą powłokę jest idealna do przyrządzania ziemniaków, jajek lub smacznego kawałka mięsa lub ryby. Idealny również do podgrzewania gotowych potraw lub zagęszczania sosów bez zmiany smaków, kolorów i aromatów. Niezwykle grube i kute aluminium równomiernie rozprowadza ciepło, natomiast dno jest wykonane...
Mała patelnia o średnicy 12 cm z niskimi ściankami do smażenia jajka sadzonego, zasmażek, lub opiekania np. migdałów. Jest wykonana z bardzo grubego aluminium 3,3 mm, szybko się nagrzewa. Naczynie ma rozkloszowane, zaokrąglone ścianki i zapewnia równomierną dystrybucję ciepła, zarówno na dnie jak i po bokach, zapewniając bezproblemowe smażenie i...
Kolekcja naczyń kuchennych Blue Steel De Buyer's Outdoor to idealny sposób na doskonałe obsmażanie, smażenie i rumienienie mięsa, ryb, jajek warzywnych i nie tylko. Niebieska stal szybko się nagrzewa i zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, zapewniając optymalne wrażenia podczas gotowania. Ma specjalny naturalny niebieski odcień dzięki obróbce...
Patelnia z blachy stalowej z nitowany uchwytem linia Mineral B. Stal węglowa osiąga wysokie temperatury i karmelizuje soki, dlatego jest idealnym materiałem do tworzenia pysznych chrupiących na zewnątrz i miękkich w środku omletów lub steków. Wyjątkowo mocna patelnia zapewnia równomierny rozkład ciepła i nadaje się do intensywnych źródeł ciepła, w tym...
Kolekcja naczyń kuchennych Blue Steel De Buyer's Outdoor to idealny sposób na doskonałe obsmażanie, smażenie i rumienienie mięsa, ryb, jajek warzywnych i nie tylko. Niebieska stal szybko się nagrzewa i zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, zapewniając optymalne wrażenia podczas gotowania. Ma specjalny naturalny niebieski odcień dzięki obróbce...
Ponieważ patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z bardzo grubego aluminium 4 mm, szybko się nagrzewa. Naczynie ma rozkloszowane, zaokrąglone ścianki i zapewnia równomierną dystrybucję ciepła, zarówno na dnie jak i po bokach, zapewniając bezproblemowe smażenie i obracanie. Duża grubość patelni, chroni ją przed odkształceniem a powłokę przed przegrzaniem....
Patelnia nieprzywierająca de Buyer z linii CHOC EXTREME 20 cm jest idealna do duszenia, podgrzewania i gotowania delikatnych potraw np. ryb. Patelnia jest wykonana z odlewanego ciśnieniowo aluminium, zapewniającego równomierną i kontrolowaną dystrybucję ciepła. 3 mm korpus i gruby spód (7 mm) zapobiega odkształcaniu się naczynia z powodu nadmiernego...
Patelnia de Buyer z linii Twisty wykonana ze stali nierdzewnej, z magnetyczną podstawą do przenoszenia ciepła, która równomiernie rozprowadza ciepło po całej podstawie pojemnika. Korpus patelni ma 2 uchwyty i dość wysoką krawędź: w związku z tym może być używany jako patelnia do smażenia z długim wyjmowanym uchwytem lub jako patelnia z 2 silikonowymi...
Patelnia Carbon Plus wyprodukowana przez francuską markę De Buyer, będzie trwać przez całe życie, odpowiednio pielęgnowana. Wykonana ze stali węglowej, która nie jest nierdzewna. To wydaje się być wadą, ale nie jest! Patelnie są solidne i ciężkie i nie mają nieprzywierającej powłoki. Przy regularnym stosowaniu patelnia ciemnieje i tworzy naturalną...
Miedziana patelnia szybko się nagrzewa dzięki czemu jest idealna do smażenia lub opiekania żywności. Miedź jest bardzo dobrym przewodnikiem ciepła, szczególnie odpowiednim do blanszowania i redukcji sosów. Materiał ten zapewnia szybkie i jednorodne gotowanie na całej patelni: nie tylko na dnie, ale także z boku, aby uzyskać odpowiednie rozprowadzanie...
Patelnia nieprzywierająca o średnicy 28 cm marki de Buyer bez długiego uchwytu - linia Twisty. Praktyczne przechowywanie. Patelnia jest wykonana z odlewanego ciśnieniowo aluminium, zapewniającego równomierną i kontrolowaną dystrybucję ciepła. 3 mm korpus i gruby spód (7 mm) zapobiega odkształcaniu się naczynia z powodu nadmiernego ciepła, zapewnia...
Patelnia z linii Milady jest wykonana w całości ze stali nierdzewnej o grubości 0,8 mm idealna do smażenia i duszenia. Szerokie i grube dno magnetyczne odpowiednie dla wszystkich płyt kuchennych, w tym indukcyjnych. Idealne rozprowadzenie ciepła po dnie pojemnika. Szeroka obręcz wygodna do wylewania płynów. Nitowany ergonomiczny długi uchwyt z odlewanej...
Patelnia sauté o średnicy 32 cm marki de Buyer Extreme, kształtem przypomina miskę. W przeciwieństwie do garnków lub rondli ma zaokrąglone boki, aby uniknąć kondensacji i przyspieszyć parowanie - służy do szybkiego gotowania potraw. Wyjątkowa nieprzywierająca powłoka pozwala gotować z bardzo małą ilością tłuszczu techniką sauté (od której wzięły swoją nazwę). Można szybko obsmażać mięso, lub warzywa, dzięki czemu ich kawałki z każdej strony są doskonale zarumienione. Patelnia może też służyć do smażenie niedużych kawałków mięsa w głębokim tłuszczu. Wysokie ścianki zapobiegają rozpryśnięciu tłuszczu.
Patelnia sauté można być wykorzystywana do przyrządzania sosów, ubijania piany z białek, topienia czekolady i gotowania bulionów lub przyrządzania serowego fondue.