Marki

Zestaw noży w bloku + ostrzałka 8 elementów WMF Clasic Line

Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...

Cena 509,40 zł Cena podstawowa 849,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Patelnia grillowa 28x28 cm WMF Durado

- patelnia do grillowania z żebrowaną powierzchnią,- wykonana ze stali nierdzewnej Cromargan® 18/10 (korpus oraz rączki),- wewnątrz ceramiczna powłoka ,- odporna na temperatury do 400°C,- można używać w piekarniku – do temperatury 250°C,- posiada uniwersalne dno TransTherm – nadaje się do kuchenek ceramicznych, gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych –...

Cena 463,20 zł Cena podstawowa 579,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Czajnik elektryczny 1,5l. matowy Ibis Bodum

Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp. • Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii. • Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...

Cena 319,20 zł Cena podstawowa 399,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Komplet nóż Santoku 14 cm + obieraczka Kyocera

Ostrza ceramiczne nie rdzewieją i nie przejmują smaku ani zapachu krojonego produktu. Jony metali nie mogą przenosić się na cięty produkt. Produktyy takie jak tosty, pomidory i kanapki można starannie kroić. Żaden inny materiał nie pozostaje ostry tak długo jak ceramika. Nóż ceramiczny Kyocera waży tylko połowę tego, co stalowy nóż tej samej wielkości....

Cena 279,30 zł Cena podstawowa 399,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Komplet nóż ceramicznych Santoku 14 cm Gen i obieraczka Kyocera

Ceramiczny nóż mini Santoku to japoński typ noża kuchennego głównie do ziół i warzyw. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty i przenieść do naczynia.  Krótsze ostrze jest odpowiednie do krojenia owoców. 

Cena 258,30 zł Cena podstawowa 369,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni
Wszystkie produkty w promocji
Nóż do warzyw Titanium dł. 8 cm, niebieski
  • Nóż do warzyw Titanium dł. 8 cm, niebieski

Nóż do warzyw dł. 8 cm Kasumi Titanium niebieski

K-22008-B
309,00 zł
Brutto
Ilość
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do warzyw dł. 8 cm -  jest mały z gładkim ostrzem krawędzi. Jest idealny do obierania warzyw i owoców lub innych skomplikowanych prac (np de unerwieniem krewetki, usuwając nasiona z jalapeño.

Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z 3-kolorową powłoką tytanową - materiał zapewniający najostrzejszą krawędź możliwą dzięki połączeniu stali i tytanu. Wyjątkowa krawędź ostrzy pokrytych tytanem Kasumi została osiągnięta dzięki połączeniu najlepszej zaawansowanej technologii z niezrównaną wiedzą i doświadczeniem rzemieślników. Wyprodukowano w Seki w Japonii.

Opis

Tytan jest nietoksyczny i nie wytwarza jonów żelazawych, zapobiega metalicznemu posmakowi potraw, pozwalając cieszyć się ich prawdziwym smakiem. Tytan jest wyjątkowo odporny na korozję i łatwy do czyszczenia i pielęgnacji w codziennym użytkowaniu. Tytan jest bardzo odporny na ścieranie i chroni mocną i ostrą krawędź ostrza ze stali molibdenowo-wanadowej. Połączenie tych materiałów zapewnia jak najdłuższą ostrość krawędzi.

Właściwości tytanu:

- wysoka odporność na korozję,

- nietoksyczny,

- chemio i kwasoodporny,

- wyższa odporność na ścieranie od stali,

- higieniczny,

- hypoalergiczny,

- bezwonny

Zasady użytkowania:

- należy używać na desce do krojenia,

- nie używać do siekania,

- nie należy używać do krojenia mięsa czy drobiu z kośćmi,

- nie używać do krojenia żywności zmrożonej,

- noże Titanium mogą być myte w zmywarce, lecz dla przedłużenia ich trwałości zaleca się mycie ręczne z użyciem delikatnych środków myjących

Szczegóły produktu
K-22008-B
10 Przedmioty

Specyficzne kody

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Nóż do chleba dł. 25 cm Kasumi Hammer Design

Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...

Cena 909,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do warzyw dł. 8 cm Kasumi Titanium

Nóż do warzyw dł. 8 cm -  jest mały z gładkim ostrzem krawędzi. Jest idealny do obierania warzyw i owoców lub innych skomplikowanych prac np de unerwieniem krewetki, usuwając nasiona z jalapeño. Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu...

Cena 309,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do mięsa pieczeni dł. 20 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 669,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do krojenia, siekania, krojenia w kostkę i mielenia. Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z 3-kolorową powłoką tytanową - materiał zapewniający...

Cena 359,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Sashimi dł. 21 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 1 169,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm Kasumi Tora

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm to japoński nóż jest idealny do prac przy obróbce mięsa i warzyw.  Lekki i łatwy w obsłudze, pozwoli Ci to wykorzystać w każdych warunkach pracy, niezależnie od tego, czy jesteś praworęczny, czy leworęczny. Ostrze w rzeczywistości ma symetryczną krawędź, a rękojeść ma eliptyczny przekrój, co zapewnia optymalny chwyt obiema rękami.

Cena 289,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż Santoku dł. 18 cm do ogólnego przeznaczenia. Z kuchni japońskiej słowo Santoku oznacza „trzy zalety” i odnosi się do trzech zadań obróbki: krojenia np. w kostkę, siekania i miażdżenia. Ostrze i uchwyt na Santoku są przeznaczone do harmonijnej pracy dopasowując szerokość / wagę ostrza do ciężaru trzpienia ostrza i rękojeści. Noże Kasumi Titanium...

Cena 509,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm Kasumi Titanium

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm to nóż uniwersalny. Jest zakrzywiony, aby kucharz mógł kołysać nożem po desce do krojenia, uzyskując bardziej precyzyjne cięcie. Szerokie i ciężkie ostrze służy również do siekania. Nóż szefa kuchni może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do siekania, krojenia w kostkę i mielenia. Noże TITANIUM to seria najwyższej...

Cena 529,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż uniwersalny krótki dł. 8 cm Kasumi

Japoński nóż Kasumi do obierania warzyw i owoców z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce...

Cena 799,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż Szefa kuchni dł. 24 cm Kasumi

Japoński nóż Szefa kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 1 229,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Zestaw 3 noży stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 2 019,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż szefa kuchni krótki dł. 13 cm Kasumi Titanium

Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do krojenia, siekania, krojenia w kostkę i mielenia. Noże TITANIUM to seria najwyższej jakości noży powlekanych tytanem japońskiej firmy KASUMI.Ostrze wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekane warstwą tytanu gwarantuje najwyższą ostrość. Tytan jest metalem...

Cena 359,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Nakiri dł. 16,5 cm Kasumi Tora

Nóż Nakiri dł. 16,5 cm jest idealny do prac przy obróbce mięsa i warzyw. Nakiri to tradycyjny japoński nóż do warzyw : służy w szczególności do przygotowania julienne, pokrojonego w kostkę lub nawet do siekania aromatycznych ziół, takich jak pietruszka i bazylia, do siekania czosnku i nadal otrzymywania bardzo cienkich plasterków ulubionego warzywa.

Cena 279,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Sashimi dł. 24 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 1 219,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do mięsa pieczeni dł. 20 cm Kasumi Hammer Design

Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...

Cena 829,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do filetowania kuty dł. 24 cm VG-10 KASUMI

Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...

Cena 809,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni