Zestaw garnków Accordo Moneta ze stali nierdzewnej, o klasycznym stylu. Niezastąpiony stal nierdzewna zajmuje czołowe miejsce pod względem niezawodności i trwałości, zwłaszcza jeśli chodzi o narzędzia kuchenne.
Ponadto, dzięki ultra wzmocnionej powłoce nieprzywierającej Artech z cząstkami mineralnymi, linia Accordo jest szczytem tej jakości marki....
Duży i wolnostojący, przyciągający wzrok kwietnik wnosi zieleń do wnętrz, jednocześnie nadając pomieszczeniu dekoracyjny akcent dzięki metalowej podstawie i zakrzywionym doniczkom.
Doniczki Floristand są zdejmowane w celu łatwego sadzenia i regulowane w celu stworzenia wielu konfiguracji, aby najlepiej pasowały do Twojej przestrzeni
Kwietnik, która...
- zestaw 5 noży umieszczonych w bloku bambusowym,- w komplecie: nóż do porcjowania, do pieczywa, nóż szefa, nóż santoku, nóż do warzyw,- ostrza noży wykonane z japońskiej stali nierdzewnej,- w konstrukcji zastosowano obciążnik w rączce i podpórkę, dzięki czemu ostrza są utrzymywane ponad blatem – mniejszy bałagan, większa higiena,- wąski blok łatwo...
Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia okrągła do...
Zestaw 3 noży Revolution Kyocera w etui:- w komplecie krótki nóż do owoców i warzyw FK-075WH, nóż kuchenny o uniwersalnym zastosowaniu FK-125WH oraz nóż Santoku FK-160WH,- posiadają ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego,- mają wyjątkowo ostre ostrza wykonane z ceramiki cyrkonowej cięte ręcznie,- noże należy myć ręcznie.
Ostrze noży Kasumi TORA wykonane jest z litej stali węglowej honyaki DSR1K6 o twardości 56-58 HRC., molibdenu, wanadu, popularnej japońskiej stali o doskonałych właściwościach cięcia, odporności na utlenianie i łatwości ostrzenia.
Rękojeść wykonana z drewna magnolii z czarną powłoką epoksydową aby był wodoodporny i odporny na pot i ciepło. Zapewnia to wygodę i długą żywotność, jest lekka i dobrze wyważona. W tej wersji ma kształt kasztanowca i został stworzony z myślą o praworęcznych, dlatego nie nadaje się dla osób używających lewej ręki.
Seria noży Kasumi Tora jest polecana początkującym użytkownikom noży japońskich ze względu na niezawodną jakość i łatwość konserwacji, ale w przystępnych cenach. Nóż jest starannie wykańczany kawałek po kawałku podczas całego procesu przez doświadczonych rzemieślników.
Bunka jest kontynuacją kształtu nożna santoku, ma zaznaczoną końcówkę znaną jako K-Tip. Przyczynia się to do większej dokładności użytkowania i zwiększania obszarów użytkowania.
Uchwyty z japońskiego drewna wiśniowego, pochodzące z gór wokół miasta Seki.
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach.
Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach.
Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...
Noże Kasumi Black Hammer Blue - Nakiri 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.
Rękojeść składa się z dwóch...
Kasumi Tora Santoku 18 cm jest to narzędzie, które dzięki swojemu kształtowi jest łatwe w obsłudze i równie łatwe w ostrzeniu.
Jego nazwa oznacza trzy zalety, co w związku z tym wyraża zdolność do dobrego działania w przypadku trzech najważniejszych produktów spożywczych ( ryb, mięsa i innych) i wykonywania trzech różnych rodzajów cięć.
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Nóż uniwersalny Kasane Kasumi 12,5 cm to eleganckie i idealne narzędzie do cięcia ryb, mięsa, owoców, warzyw i obierania. Jest również przydatny i praktyczny jako nóż stołowy na małej desce do krojenia.
Uchwyty z japońskiego drewna wiśniowego, pochodzące z gór wokół miasta Seki.
Japoński nóż Nakiri Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na utlenianie,...
Japoński nóż do obierania Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Japoński nóż do chleba Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Nóż Santoku dł. 18 cm do ogólnego przeznaczenia. Z kuchni japońskiej słowo Santoku oznacza „trzy zalety” i odnosi się do trzech zadań obróbki: krojenia np. w kostkę, siekania i miażdżenia. Ostrze i uchwyt na Santoku są przeznaczone do harmonijnej pracy dopasowując szerokość / wagę ostrza do ciężaru trzpienia ostrza i rękojeści.
Noże Kasumi Titanium...
Nóż Sashimi dł. 24 cm służy do przyrządzania potraw na bazie ryb i charakteryzuje się ostrzem z ostrzem dłutowym, czyli asymetrycznym.
Sposób użycia tego produktu zmienia się w zależności od rodzaju krojonej żywności. Należy go pchać do przodu i mocno, jeśli produkt jest twardszy, zamiast tego delikatnie do tyłu, jeśli tniemy coś miękkiego, co nie wymaga...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Japoński nóż do Szefa kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...