

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Wyroby silikonowe włoskiej firmy Silikomart wyprodukowane zostały w 100% z płynnego silikonu PLATINUM przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Formy są bez zapachowe i wolne od toksycznych materiałów.
Produkty Silikomartu posiadają certyfikaty wymagane w UE oraz rekomendacje amerykańskiego FDA. Dzięki temu masz gwarancje bezpieczeństwa.
Łatwe w użyciu, łatwe w myciu :) pozostałe zalety:
1. Formy silikonowe są uniwersalne, doskonale nadają się do niskich jak i wysokich temperatur. Standardowo formy wytrzymują temperaturę od -60 °C do + 230 °C
2. Można ich używać do piekarników, zamrażarek, lodówek, kuchenek mikrofalowych jak również myć w zmywarkach.
3. Formy silikonowe wytrzymują także gwałtowne zmiany temperatur, i tak po wyjęciu z zamrażalnika można włożyć formę od razu do piekarnika.
4. Dzięki elastyczności, formy zajmują mało miejsca, co równa się z oszczędnością miejsca w Twojej kuchni. Również wyjęcie produktów z formy nie sprawi kłopotów.
5. Silikon bardzo szybko stygnie, dzięki czemu już po upływie 2 min od wyjęcia z gorącego urządzenia, można bezpiecznie dotykać formę.
6. Potrawy nie przywierają, a co najważniejsze nie trzeba ich niczym smarować przed pieczeniem, co czyni Twoją kuchnię zdrowszą.
7. Formy bardzo łatwo umyć pod bieżącą wodą lub w zmywarce. Nie trzeba ich szorować, wystarczy przetrzeć miękkim zmywakiem.
Mata silikonowa, stolnica jest nietłukąca, elastyczna, łatwo utrzymasz ją w czystości i nie zabiera dużo miejsca w szafce czy szufladzie. Mata na całej powierzchni jest perforowana, dzięki temu jest idealna do pieczenia ptysiów, kruchych ciastek czy pizzy. Perforacja równomiernie rozprowadza ciepło oraz szybciej odparowuje wilgoć, dzięki czemu gotowe...
Perforowana mata silikonowa De Buyer ma wiele zastosowań w kuchniach profesjonalnych i domowych. Służy do pieczenia makaroników, herbatników, a nawet chleba. Powlekane silikonem włókno szklane ma mikroperforacje dla skutecznego rozprowadzania ciepła i kruche, dobrze ugotowane podstawy. Nieprzywierająca powierzchnia pozwala na łatwe przenoszenie żywności...
Profesjonalna mata silikonowa o rozmiarach 60 na 40 cm do przygotowywania makaroników. Na jednej macie mieści się 70 gniazd o średnicy 40 mm i wysokości 1,5 mm. Mata ma zaznaczone kółka o średnicy 4cm, które ułatwiają zachowanie jednakowego kształtu dla wszystkich połówek. Elastyczność i elastyczność pozwalają na wygięcie formy w celu zaoszczędzenia...
Nieprzywierająca silikonowa mata do pieczenia. Gruba wykonana z włókna szklanego pokrytego silikonem. Może być stosowana do pracy na gorąco lub na zimno w celu zastąpienia jednorazowego papieru do pieczenia. Wielofunkcyjny: stosowany do pieczenia, chłodzenia, głębokiego mrożenia i zamrażania. Doskonałe właściwości nieprzywierające: do łatwego usuwania...
Silikonowa mata - stolnica z zaznaczonymi polami, które pokazują rozwinięte ciasto niezbędne do wykonania tart. Średnica kółek: 12, 16, 20, 24, 28 i 32 cm. Mocna i trwała: wytrzymuje temperatury od -60 ° C do + 260 ° C. Mata ma dwie strony o różnej strukturze. Nieprzywierający przód ułatwiający zdejmowanie; antypoślizgowy spód dla większej stabilności na...
Nieprzywierająca silikonowa mata do pieczenia. Gruba wykonana z włókna szklanego pokrytego silikonem. Może być stosowana do pracy na gorąco lub na zimno w celu zastąpienia jednorazowego papieru do pieczenia. Wielofunkcyjny: stosowany do pieczenia, chłodzenia, głębokiego mrożenia i zamrażania. Doskonałe właściwości nieprzywierające: do łatwego usuwania...
Mata silikonowa, stolnica jest bardzo łatwa do mycia (pod bieżącą woda lub w zmywarce) i nie zabiera dużo miejsca w szafce czy szufladzie. Zastosowanie: - do krojenia makaronu (skrobkami), do wykrawania ciastek - do pieczenia ciastek, tart - do wałkowania ciasta np. na pierogi, do wygniatania ciasta na pizze MATA FIBERGLASS jest sztywniejsza niż zwykła...
Mata silikonowa z mikroperforacją z rdzeniem z włókna szklanego jest idealna do wypieku ciastek, ptysiów, ciasta kruchego, chleba i pizzy. Dzięki otworom ciepło rozchodzi się równomiernie po powierzchni maty, oraz szybciej odparowuje wilgoć gwarantując doskonałe wypieki zarówno na wierzchu, jak i u podstawy preparatów. Ma wymiary 58,3x38,4 cm i może być...
Nieprzywierająca silikonowa mata do pieczenia i zamrażania każdego rodzaju żywności. Mata silikonowa o rozmiarze 395 mm x 595 mm.
Mikroperforowana mata silikonowa z rdzeniem z włókna szklanego jest idealna do pieczenia słodkich i pikantnych potraw. Ma wymiary 85,3 x 38,4 cm i może być używany z obu stron do tworzenia ciastek mini eklerów (strona A) i eklerów (strona B). Elastyczna mata silikonowa nie zabiera dużo miejsca w szafce czy szufladzie. Mata wykonana z wysokiej jakości...
Nieprzywierająca mata do pieczenia macaron De Buyer Mata do ciasta jest oznaczona kółkami, dzięki czemu za każdym razem można ułożyć odpowiednią ilość mieszanki w celu uzyskania jednolitych muszli makaroników. Małe kółko pokazuje, gdzie ustawić dyszę do rur - wystarczy wypełnić szablon mieszanką, aż osiągnie granicę dużego koła. Szablon jest również...
Mata silikonowa, stolnica jest bardzo łatwa do mycia (pod bieżącą woda lub w zmywarce) i nie zabiera dużo miejsca w szafce czy szufladzie. Zastosowanie: - do krojenia makaronu (skrobkami), do wykrawania ciastek - do pieczenia ciastek, tart - do wałkowania ciasta np. na pierogi, do wygniatania ciasta na pizze MATA FIBERGLASS jest sztywniejsza niż zwykła...
Mata silikonowa z mikroperforacją z rdzeniem z włókna szklanego jest idealna do wypieku eklerek, ciastek, ptysiów, ciasta kruchego, chleba i pizzy. Dzięki otworom ciepło rozchodzi się równomiernie po powierzchni maty, oraz szybciej odparowuje wilgoć gwarantując doskonałe wypieki zarówno na wierzchu, jak i u podstawy preparatów. Ma wymiary 30 x 40 cm i...
Perforowana mata silikonowa De Buyer ma wiele zastosowań w kuchniach profesjonalnych i domowych. Służy do pieczenia makaroników, herbatników, a nawet chleba. Powlekane silikonem włókno szklane ma mikroperforacje dla skutecznego rozprowadzania ciepła i kruche, dobrze ugotowane podstawy. Nieprzywierająca powierzchnia pozwala na łatwe przenoszenie żywności...
Nieprzywierająca silikonowa mata do pieczenia i zamrażania każdego rodzaju żywności. Zastępująca papier do pieczenia dodatkowo nadaje się do wyrabiania i wałkowania ciasta, krojenia ciastek itp. Doskonale przylega do powierzchni roboczej (połóż błyszczącą stronę na blacie), jest bardzo łatwa do czyszczenia i przechowywania, nie jest zbyt cienki, jest...
Mata silikonowa do wypieków 53x32,5cm, wykonana z nieprzywierającego silikonu. Idealna w każdej kuchni sprawia, że pieczenie staje się łatwe i przyjemne. Potrawy nie przywierają do niej, nie trzeba natłuszczać, podsypywać mąką. Dania będą doskonale upieczone lub schłodzone. Możesz używać w piekarniku, lodówce, zamrażarce. Bezpośrednio po wyjęciu z...
Mata silikonowa, stolnica jest nietłukąca, elastyczna, łatwo utrzymasz ją w czystości i nie zabiera dużo miejsca w szafce czy szufladzie.
Mata na całej powierzchni jest perforowana, dzięki temu jest idealna do pieczenia ptysiów, kruchych ciastek czy pizzy. Perforacja równomiernie rozprowadza ciepło oraz szybciej odparowuje wilgoć, dzięki czemu gotowe produkty są kruche.
Potrawy nie przywierają do niej, nie trzeba natłuszczać, podsypywać mąką. Potrawy będą doskonale upieczone lub schłodzone.
Możesz używać w piekarniku, lodówce, zamrażarce. Bezpośrednio po wyjęciu z lodówki, możesz wkładać matę Fiberglass do piekarnika, a kilka minut po wyjęcie z piekarnika mata jest znów chłodna.