- -30%

Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
- patelnia do grillowania z żebrowaną powierzchnią,- wykonana ze stali nierdzewnej Cromargan® 18/10 (korpus oraz rączki),- wewnątrz ceramiczna powłoka ,- odporna na temperatury do 400°C,- można używać w piekarniku – do temperatury 250°C,- posiada uniwersalne dno TransTherm – nadaje się do kuchenek ceramicznych, gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych –...
Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp. • Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii. • Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...
Ostrza ceramiczne nie rdzewieją i nie przejmują smaku ani zapachu krojonego produktu. Jony metali nie mogą przenosić się na cięty produkt. Produktyy takie jak tosty, pomidory i kanapki można starannie kroić. Żaden inny materiał nie pozostaje ostry tak długo jak ceramika. Nóż ceramiczny Kyocera waży tylko połowę tego, co stalowy nóż tej samej wielkości....
Ceramiczny nóż mini Santoku to japoński typ noża kuchennego głównie do ziół i warzyw. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty i przenieść do naczynia. Krótsze ostrze jest odpowiednie do krojenia owoców.
- w zestawie: nóż do santoku 14 cm oraz obieraczka do warzyw,
- nóż posiada ergonomiczną rękojeść z czarnego tworzywa sztucznego ABS i ostrze wykonane z ceramiki cyrkonowej (Z206), cięte ręcznie,
- obieraczka wykonana z tworzywa ABS w czarnym kolorze, posiada ostrze ceramiczne dł. 4 cm,
- UWAGA noże ceramiczne nie powinny być używane do krojenia mięs z kośćmi, żywności zamrożonej, twardych serów, warzyw i owoców, gdyż może to skutkować uszkodzeniem klingi,
- należy myć ręcznie,
- opakowane w plastikowe pudełko.
Wymiary: 14 cm (dł. ostrza noża), 4 cm (dł. ostrza obieraczki)
Materiał: ceramika, tworzywo sztuczne ABS,
Kolor: biały, czarny
Kolekcja: Gen
Osłonka na ostrze noża ceramicznego o dł. max. 7,5 cm, wykonana z czarnego plastiku.
Ceramiczny nóż mini Santoku to japoński typ noża kuchennego głównie do ziół i warzyw. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty i przenieść do naczynia. Krótsze ostrze jest odpowiednie do krojenia owoców.
Ceramiczny nóż do obierania z czarną rączką i czarnym ostrzem. Nóż idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Czy jadłeś gorzką mizerię spod stalowego noża ? A może trafiły Ci się gorzkie rzodkiewki ? Feta nigdy nie da się...
Nowa generacja wysokiej jakości noży ceramicznych. Materiał jest o 20% bardziej odporny niż poprzednie modele - poprawia doskonałe właściwości tnące noży Kyocera. Noże ceramiczne nie rdzewieją i nie przyjmują smaku lub zapachu ciętego produktu. Jonów metali nie można przenosić do ciętego produktu. Żaden inny materiał nie pozostaje ostry tak długo, jak...
Seria Shin Black zawiera niezwykle trwałe ceramiczne ostrze Z212, które dzięki innowacyjnej nowej metodzie produkcji pozostaje ostre przez dwa razy dłużej niż inne ceramiczne ostrza Kyocera. Noże z serii Shin posiadają również ergonomiczny uchwyt, który umożliwia jeszcze wygodniejszy chwyt oraz większą kontrolę. Dyskretny i zajmujący mało miejsca: to...
Ceramiczne ostrze wykonane biała ceramika cyrkonowa (Z206), ręcznie ostrzona, więc nóż nie rdzewieje i nie utlenia się. Zapewnia niezrównaną i trwałą krawędź. Materiał zapobiega przenoszeniu smaku i zapachu, jednocześnie zachowując jakość potraw. Ergonomicznie ukształtowane czarne uchwyty wykonane są z organicznego tworzywa otrzymywanego w 80% z trzciny...
Ostrza ceramiczne nie rdzewieją i nie przejmują smaku ani zapachu krojonego produktu. Jony metali nie mogą przenosić się na cięty produkt. Produktyy takie jak tosty, pomidory i kanapki można starannie kroić. Żaden inny materiał nie pozostaje ostry tak długo jak ceramika. Nóż ceramiczny Kyocera waży tylko połowę tego, co stalowy nóż tej samej wielkości....
Najlepszy zestaw: ceramiczny zestaw noży Kyocera składający się z 11 cm uniwersalnego ostrza noża, 14 cm ostrza noża Santoku i okrągłego bloku na 8 noży. Doskonale nadają się do krojenia owoców i warzyw oraz mięsa bez kości. Dzięki ergonomicznie ukształtowanej rękojeści nóż wygodnie i wygodnie leży w dłoni. Dyskretny i zajmujący mało miejsca blok do noży....
- bambusowy blok na 4 noże (dł. max. ostrza to 20 cm),- można go przechowywać na blacie, ścianie lub w szufladzie,
Ceramiczny nóż do obierania z czarną rączką i białym ostrzem. Poręczny, jedenasto centymetrowy nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małych takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale sprawdza się podczas krojenia marchewki "w kostkę", oliwek, fety lub ciepłego pieczywa. Czy jadłeś gorzką mizerię spod stalowego noża ? A może trafiły Ci się...
Nowa generacja wysokiej jakości noży ceramicznych. Materiał jest o 20% bardziej odporny niż poprzednie modele - poprawia doskonałe właściwości tnące noży Kyocera. Noże ceramiczne nie rdzewieją i nie przyjmują smaku lub zapachu ciętego produktu. Jonów metali nie można przenosić do ciętego produktu. Żaden inny materiał nie pozostaje ostry tak długo, jak...
Nóż ceramiczny szefa kuchni o długości ostrza 18 cm. Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny. Używany do cięcia, krojenia i szatkowania. Wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże rzeczy i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać go w obydwie strony.
Ceramiczny nóż typu Santoku to japoński typ noża kuchennego głównie do ziół i warzyw. Cechą charakterystyczną dla tego modelu jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty i przenieść do naczynia. Szersze ostrze jest odpowiednie do krojenia owoców np. ananasów.
Ostrza ceramiczne nie rdzewieją i nie przejmują smaku ani zapachu krojonego produktu. Jony metali nie mogą przenosić się na cięty produkt. Produktyy takie jak tosty, pomidory i kanapki można starannie kroić. Żaden inny materiał nie pozostaje ostry tak długo jak ceramika.
Nóż ceramiczny Kyocera waży tylko połowę tego, co stalowy nóż tej samej wielkości. Zmniejsza to objawy zmęczenia podczas długiego cięcia.
Ostrza ceramiczne pozostają ostre przez około dziesięć razy dłużej niż ostrza stalowe.