

Niezależnie od tego, czy jesteś amatorem, czy profesjonalnym kucharzem, czy wegetarianinem, czy miłośnikiem mięsa: blok z nożami to najlepsze i najbezpieczniejsze miejsce do przechowywania noży kuchennych. Blok wyposażony jest w: tasak do kuchni chińskiej, uniwersalny nóż santoku i mały nóż do obierania i krojenia. Idealny dodatek do zestawu, ostrzałka,...
Noże kuchenne firmy WMF, ostrza Classic Line Edition są wykonane z hartowanej specjalnej stali ostrza, która jest niezwykle ostra. Uchwyty wykonane z wysokiej jakości tworzywa są ozdobione nitami ze stali nierdzewnej i pewnie leżą w dłoni. Dzięki bezproblemowej obróbce są łatwe w czyszczeniu, a tym samym zapewniają wysoki poziom higieny. Noże umieszczone...
Patelnia ekologiczna ma korpus wykonany z aluminium spożywczego w 100% pochodzącego z recyklingu z puszek: patelnia o średnicy 20 cm jest wykonana z recyklingu 24 puszek. Podstawowa powłoka ochronna wewnętrzna, chroniąca przed przywieraniem: większa antyadhezja, lepsza ochrona przed ścieraniem, łatwiejsze czyszczenie, dłuższa żywotność naczynia. Powłoka...
- wysokiej jakości ostrzałka do noży,- kuta stal nierdzewna Cromargan® 18/10 (CrMoV15) - ergonomiczny, dobrze wyważony uchwyt wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan® zapewnia higieniczne użycie,- Cromargan® - opatentowany przez WMF stop metali tworzący stal nierdzewną,
Mały nóż do obierania owoców, warzyw i innych drobnych prac w kuchni. Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to niezwykła siła, równowaga, bezpieczeństwo i komfortu użytkowania. Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści...
Nóż kuchenny uniwersalny o długości ostrza 20cm z linii Green Line Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również zachowanie...
Nóż do filetowania ma elastyczne, wąskie ostrze, które specjalizuje się w filetowaniu ryb i mięsa. Nóż do filetowania jest wykonany z jednego kawałka wysokiej jakości niemieckiej stali, co zapewnia mocne zrównoważone oraz elastyczne ostrze. Płynne przejście od grzbietu do uchwytu sprawia że noże są wygodne przez długie okresy użytkowania. Higieniczna,...
Nóż Sashimi. Tradycyjne noże japońskie z drewnianą rączką Specjalny stop stali chirurgicznej chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 gwarantuje: -doskonałe właściwości tnące-bardzo ostre i trwałe ostrze-łatwe ostrzenie-odporność na zabrudzenia.Proces produkcyjny noży składa się z 50 etapów. Precyzyjne wykonanie noża, szlifowanie i polerowanie zapewnia...
Nóż do gastronomii w kolorze żółtym, przeznaczonym do krojenia surowego drobiu. Model tzw. kucharski o długości ostrza 24cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują...
Nóż do trybowania mięsa z ręcznie ostrzonym ostrzem. Z rączką antypoślizgową, rdzeń uchwytu wykonany jest z kopolimeru PPC z plastyczną powierzchnią z TPE. Nadaje się do stosowania w wilgotnym otoczeniu. Nóż kuchenny ma mocną konstrukcję, wykonany jest ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu...
Mały nóż do obierania owoców, warzyw i innych drobnych prac w kuchni. Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to niezwykła siła, równowaga, bezpieczeństwo i komfortu użytkowania. Higieniczna, zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści...
Nóż do gastronomii w kolorze czerwonym, przeznaczonym do krojenia surowego mięsa. Model np. do szynki,kebaba, łososia o długości ostrza 35cm. Nóż ma szlif kulowy, krojenie bez przywierania. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. Jednym z elementów wspomagających zachowanie czystej i...
Nóż szefa kuchni o długości 40cm z linii Green Line Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również zachowanie lepszej...
Nóż Szefa Kuchni wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 55 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Ergonomiczny chwyt wykonany z tworzywa ABS + nity aluminiowe, zapewnia...
Nóż Szefa Kuchni wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 55 HRC. Dzięki temu procesowi uzyskuje się optymalną kombinację twardości, zachowania ostrości, możliwości ostrzenia i odporności na odpryskiwanie (odłamywanie kawałków stali). Ergonomiczny chwyt wykonany z tworzywa ABS + nity aluminiowe, zapewnia...
Nóż kuchenny o długości 41,5cm do szynki i łososia z linii Green Line Ostrze nożna wykonane jest z jednego kawałka martenzytycznej stali nierdzewnej o specyficznej strukturze (AISI 420) z domieszką węglowo-molibdenowo-wanadową. Taki skład gwarantuje odporność na korozję krawędzi tnących, o dużej twardości i odpowiedniej elastyczności. Jak również...
Nóż do gastronomii w kolorze czarnym, uniwersalny. Model ząbkowany o długości ostrza 10cm. Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP. HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (z języka angielskiego Hazard Analysis and Critical Control Points). Od 1 stycznia 2006 roku...
Nóż do krojenia mięsa z ręcznie ostrzonym ostrzem. Z rączką antypoślizgową, rdzeń uchwytu wykonany jest z kopolimeru PPC z plastyczną powierzchnią z TPE. Nadaje się do stosowania w wilgotnym otoczeniu. Nóż kuchenny ma mocną konstrukcję, wykonany jest ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej. Stal ta jest hartowana do twardości 56 HRC. Dzięki temu procesowi...
Tasak idealny do siekania, krojenia mięsa, lekkich kości, warzyw, kokosa, całych kurczaków i wielu innych produktów. Wykonane z jednego kawałka bardzo twardej, kutej stali chromowo-molibdenowej. Cały nóż jest wykonany jako harmonijna całość, płynne przejście od grzbietu do uchwytu to niezwykła siła, równowaga, bezpieczeństwo i komfortu użytkowania....
Nóż do mięsa posiada na końcu wymienny element z oznaczeniem koloru zgodnie z normą HACCP. Jeżeli dany kształt noża odpowiada nam do innych celów, można wymienić klips na inny kolor. ( klipsy można nabyć osobno) Nóż kuchenny wykonany ze stali chromowo-molibdenowo-wanadowej ze szlifem kulowym. Stal ta jest hartowana do twardości od 54 do 56 HRC. Dzięki...
Nóż do gastronomii w kolorze zielonym, przeznaczonym do warzyw i owoców. Nóż szefa kuchni o dł. 18cm
Nóż ze stali nierdzewnej dla gastronomii. Uchwyt wykonany z polipropylenu, zgodnie z normami HACCP.
HACCP jest to system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli. Od 1 stycznia 2006 roku wszystkie podmioty, które produkują i/lub wprowadzają żywność do obrotu mają obowiązek stosowania się do zasad w/w systemu.
Jednym z elementów wspomagających zachowanie czystej i higienicznej kuchni oraz zapobieganie krzyżowaniu się dróg "czystych" i "brudnych", jest stosowanie odpowiedniej kolorystyki desek oraz noży do krojenia. Odpowiedni kolor odpowiada produktom, do których może zostać zastosowany. Jest 6 zdefiniowanych kolorów.