Zestaw do serwowania składającemu się z dwóch sprytnych, niezbędnych w kuchni akcesoriów. Zawiera Uno™, dużą kamienną misę do sałatek z dwoma serwerami ze stali nierdzewnej, które można przechowywać na krawędzi miski, oraz Milltop™, młynki do soli i pieprzu o odwróconej konstrukcji, która zapobiega rozsypywaniu się nadmiaru fusów na stół.
Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp.
• Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii.
• Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...
Zaprojektowana dla profesjonalistów, silikonowa forma jest narzędziem do tworzenia smakowitych kąsków, zarówno słodkich, jak i pikantnych. Forma ma 24 gniazd w kształcie 4 połączonych ze sobą cylindrów. Deser będzie nowoczesny i elegancki.
Rozmiar tej formy pozwala optymalnie wykorzystać powierzchnię w urządzeniach, skracając czas przygotowania, wykonując...
Zestaw 2 słoików Kilner do przygotowania napojów mlecznych sprawia, że niezwykle proste jest tworzenie napojów z orzechów, owsa, kokosa lub soi.
Ten prosty, łatwy w użyciu zestaw zapewnia całkowitą kontrolę nad tym, co jest dodawane do napojów, pozwalając zaspokoić indywidualne gusta.
Dwa słoiki w zestawie dają możliwość namoczenia drugiej partii.
- patelnia grillowa z kolekcji Gres&Wood idealna do zdrowego przygotowania potraw,- korpus, wykonany z aluminium, doskonale rozprowadza ciepło,- wewnętrzna powierzchnia pokryta nieprzywieralną powłoką FINEGRES® wolną od PTFE, PFOA i niklu, przyjazną dla środowiska, certyfikowaną przez SGS,- wyposażona w innowacyjny uchwyt – wykonany z przyjemnego w...
Herbata Bancha zaskakuje ciekawym bukietem i łagodnym, lekko słodkim – orzechowym posmakiem. Zawierają stosunkowo niewielką ilość kofeiny i taniny, dzięki czemu naparem można się delektować swobodnie przez cały dzień. Z tego powodu może być również spożywana przez dzieci oraz chorych, którzy muszą unikać nadmiaru tychże substancji. Herbata ma jednak świeży i ożywczy aromat oraz posiada dużo cennego wapnia i żelaza. Dobra do picia podczas posiłków i na wieczór.
Metoda parzenia:
1. Zagotuj wodę i ostudź do temperatury ok 80°C UWAGA: Jeśli temperatura wody jest zbyt gorąca, zielona herbata będzie zbyt gorzka i wiele z jej delikatnego aromatu zostanie utracone, gdy temperatura wody jest zbyt niska, pełnia smaku zawarta w liściach nie zostanie wyodrębniona. 2. Rozgrzej czajniczek i filiżanki. 3. Użyj 2-3g herbaty (1 łyżeczka) na każde 200 ml wody. ( 12-15g /1l ) 4. Zalej liście. Nie należy wlewać wody do czajnika z wysokiej pozycji, bo to niszczy liście herbaty, więc parzona herbata ma gorzki smak 5. Zaparz herbatę na 2-3 minut, a następnie wylej całkowicie napar do filiżanek. 6. Herbata może być parzona co najmniej 2-3 razy, woda powinna mieć wyższą temperaturę, a czas parzenia powinien być krótszy.
Przechowywanie:przechowywać w suchym i bez bezpośredniego nasłonecznienia w szczelnym pojemniku.
Pudełko 6 smacznych organicznych herbat liściastych z całego świata, w tym białą piwonię, czarną herbatę, zieloną i bezkofeinową rooibos. Wszystkie herbaty pochodzą z różnych kultur i ujawniają wysokiej jakości herbaty organiczne o bogatych i autentycznych smakach.
Możesz się cieszyć z rodziną lub przyjaciółmi o każdej porze dnia, zgodnie z Twoimi...
Wysokiej klasy czarna herbata z chińskiej prowincji Yunnan. Po utlenieniu te piękne pąki liści mają złotawy kolor niż czarny w wyniku tego mają bogaty ale jednocześnie łagodny smak.
Duże, mięsiste liście, które po zaparzeniu znacznie zwiększają rozmiary. Napar z herbaty Yunnan jest mocny, lekko cierpki posmak, które produkuje ciężkie słodowe nuty,...
Kiedy herbata spotyka się ze smakami pięknych francuskich regionów! Daj się ponieść „Tour de France” z owocowymi nutami! Cytryna z Mentony, Mirabelle z Lotaryngii, Klementynka z Korsyki, Truskawka z Lot et Garonne... Wykwintne i Soczyste smaki, które są skojarzone z recepturami herbat dla owocowych i bogatych kombinacji pełnych radości! Mirabelka z...
Herbata Earl Grey to delikatny i orzeźwiający napar o owocowych i pikantnych aromatach bergamotki, połączonych z subtelnymi płatkami kwiatów. Mieszanka przepojona elegancją, którą można delektować się od porannej do popołudniowej herbaty.
Jak sama nazwa wskazuje, herbata Earl Grey jest blisko spokrewniona z hrabią Grayem (po angielsku Earl Grey) i...
Yuzu, owoc o smaku pomiędzy Ichang papeda, limonką i dziką mandarynką, jest popularny w Korei Południowej od dziesięcioleci. Wysoce żyzna gleba wulkaniczna i niesamowita różnorodność biologiczna wyspy Jeju w Korei Południowej nadają tej zielonej herbacie piękny delikatny, miękki i łagodny trunek.
Dzięki aromatycznemu i bardzo egzotycznemu smakowi olejku...
Piękna zielona herbata o delikatnym smaku brzoskwiniowym. W środku znajduje się kwiat chryzantemy i ciąg kilku kwiatów jaśminu.
Doskonałe połączenie jako relaks po posiłku i wsparcie dla trawienia i ogólnego zdrowia.
Przed zaparzeniem herbata ma kształt niepozornej kulki, która umieszczona w gorącej wodzie przekształca się w piękny rozłożysty kwiat....
Organiczne czerwone rooibos z naturalnie orzeźwiającą miętą pieprzową zmieszaną z cytrynową werbeną. Kojący i orzeźwiający napój.
Napój o świeżym i delikatnym smaku.
Nazywana czarną perłą Burgundii, czarna porzecza o intensywnym smaku dojrzałych, pikantnych owoców doskonale łączy się ze słodką goryczką zielonej herbaty.
W 100% naturalny aromat tej herbaty pochodzi z czarnej porzeczki Burgundii.
Organiczna zielona herbata o jedwabistym aromacie, w doskonałej harmonii z pikantnym i owocowym smakiem maliny i liczi. Niebiański wyśmienity napój na ciepło lub z lodem.
Herbata Genmaicha to tradycyjny japoński specjał, składający się z zielonej herbaty Bancha z prażonym ryżem. Jest to świetny napój dla każdego, kto lubi herbaty pikantne, z lekko orzechową nutą. Z wyraźnym orzechowym smakiem ryżu, herbata Genmaicha jest doskonałym wprowadzeniem do krainy zielonej herbaty, o zdecydowanie słabszym „trawiastym” smaku niż...
Tradycyjna japońska receptura zielonej herbaty Sencha zmieszanej z prażonymi i dmuchanymi ziarnami ryżu. Ta bardzo popularna herbata doskonale gasi pragnienie i jest pita na gorąco lub z lodem w całej Japonii o każdej porze dnia. Świeże, roślinne nuty herbaty Bancha dobrze komponują się ze słodowymi nutami prażonych zbóż i dają zmysłową herbatę o...
Poświęć trochę czasu na pielęgnację ciała i umysłu dzięki tej pysznej zielonej herbacie z organicznymi olejkami eterycznymi, zmieszanej z mniszkiem lekarskim i ziarnem kakaowca... Idealna, aby pomóc spalić tłuszcz i kontrolować wagę.
Kurkuma i zielona herbata działają razem, aby utrzymać zdrową florę jelitową i pomóc w trawieniu, tawuła pomaga opróżnić...
Zielona herbata Sencha o zadziwiającym i radosnym połączeniu smaków... gdzie lekko słodko-kwaśne nuty jagód i czerwonych owoców łączą się z delikatną goryczką herbaty.
Herbaty marki Terre d'Oc,- w komplecie elegancka łyżeczka filtrująca do herbaty,- 4 rodzaje herbat na każdą porę dnia,- herbata czarna, o smaku cytrusów doskonała na początek dnia,- zielona herbata o smaku mięty, która pobudza trawienie i orzeźwia,- rooibos z RPA o smaku waniliowym, słodki i perfekcyjny do śniadania,- biała herbata Fujian, która jest...
Mieszanka z płatkami hibiskusa i słodkiego ananasa wzbogacona wyraźnym, mocnym aromatem rumu. Herbaty z hibiskusa pite codzienne - obniżają ciśnienie krwi, poziom cholesterolu i wzmacniają naszą odporność. To także idealna herbatka na zmniejszenie otyłości brzusznej, zespól metaboliczny i niealkoholowe stłuszczenie wątroby.
Herbatka wiśnie w rumie jest...
Bancha to gatunek niezwykle głęboko zakorzeniony w kulturze picia herbaty w Japonii.
Od wieków napar z jej listków towarzyszy mieszkańcom kraju kwitnącej wiśni. Spełnia rolę tak zwanej herbaty codziennej. Zdobyła sobie popularność i uznanie również w Chinach i Tajlandii, a w ostatnim czasie coraz częściej gości również na europejskich stołach. Głównie za sprawą bardzo dobrego stosunku ceny do jakości.
Bancha to zielona herbata z dolnych pędów rośliny herbaty. Jej liście czerwonawo brązowe sprawiają, że trudno uwierzyć, że to zielona herbata. Liście są grube i twarde, co nadaje herbacie charakterystyczny wygląd. Kolor uwydatnia się podczas zaparzania.