Marki

Pojemnik do przechowywania - stolik czarny/orzech WOODROW UMBRA

Drewniany pojemnik do przechowywania to współczesne i eleganckie podejście do typowego trzymania produktów z naturalnym wykończeniem z drewna i geometrycznym kształtem, zbudowanym z impregnowanego drewna, wygiętym w zwężający się cylindryczny kształt. Zdejmowana pokrywa działa zarówno jako stolik, jak i dodatkowego siedzenia, a zintegrowane uchwyty...

Cena 674,24 zł Cena podstawowa 898,99 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Garnek z pokrywką szklaną śr. 24 cm Armonia MONETA indukcja

Garnek z serii Moneta Armonia wykonany z wysokiej jakości aluminium z nieprzywierającą powłoką Artech Ultra i stalowym uchwytem, ten produkt jest idealny do szybkiego i beztłuszczowego gotowania. Pogrubione dno zapobiega przypalaniu się potraw, równomiernie rozprowadza ciepło i zapobiega jego przegrzewaniu, a ognioodporny uchwyt zapewnia bezpieczne...

Cena 399,20 zł Cena podstawowa 499,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Garnek niski z pokrywką śr. 24 cm Mammola Moneta

Garnek z dwoma uchwytami do duszenia z pokrywką śr. 24 cm linii Mammola Moneta. Korpus wykonany z grubego aluminium z siatkowym dnem do indukcji, wewnętrzną wyściółką wzmocnioną Artech Plus, zewnętrzną powłoką z satynowej emalii porcelanowej, uchwyty z miękkiego w dotyku bakelitu. Powłoka wewnętrzna ARTECH® ULTRA ma szorstką powierzchnię - dla doskonałej...

Cena 335,30 zł Cena podstawowa 479,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Czajnik elektryczny 1,5l. matowy Ibis Bodum

Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp. • Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii. • Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...

Cena 299,25 zł Cena podstawowa 399,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Patelnia kwadratowa grillowa 27 x 27cm Party WMF

Czy przez cały rok masz ochotę na pyszne dania z grilla, takie jak soczyste steki, chrupiące kiełbaski lub kolorowe szaszłyki warzywne? Dzięki patelni WMF możesz wygodnie grillować w domu i przy każdej pogodzie. Patelnie grillowe szybko się nagrzewają, a ciepło równomiernie się rozprowadza. Dzięki temu nie musisz ciągle przepychać filetów wołowych, steków...

Cena 252,85 zł Cena podstawowa 389,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie
Wszystkie produkty w promocji

Nóż Nakiri dł. 16,5 cm Kasumi Black Hammer

K-KSA-200
1 419,00 zł
Brutto
Ilość
Brak produktu na stanie

Noże Kasumi Black Hammer Blue - Nakiri 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.

Rękojeść składa się z dwóch różnych kolorów, wykonanych w kształcie ośmiokąta, starego tradycyjnego kształtu rękojeści w Japonii i ma trwałe, a jednocześnie luksusowe wykończenie.

Opis

Pielęgnacja, ostrzenie i przechowywanie

Jak każdego dobrego noża, proszę nie wkładać noży z serii Kasumi do zmywarki. Zawsze tnij na drewnianej lub plastikowej desce, nigdy na szkle lub kamieniu. Najlepiej trzymać nóż w bloku noża lub na pasku magnetycznym, aby nie uszkodzić ostrej krawędzi noża. Nie ciąć kości ani mrożonek. Cięcie porusza się tam iz powrotem, siekanie jest odgórne. Po każdym użyciu wyczyść nóż ręcznie, a następnie wysusz. Osełką można łatwo przeszlifować - polecamy osełkę z kolekcji KASUMI, np. K-12 lub K-11. Nigdy nie pozwól, aby Twój nóż stał się całkowicie tępy - naostrz go, jeśli nóż nie przejdzie na przykład testu pomidora.

Proszę zwrócić uwagę na następujące informacje dotyczące nierdzewnych noży Black Hammer Blue:

Nóż może szybko matowieć pod wpływem wilgoci, tworząc naturalną patynę na ostrzu. Ta patyna NIE wpływa na działanie noża KASUMI Black Hammer Blue, tylko na wygląd. Jeśli ten naturalny proces nie jest pożądany, przebarwienia można łatwo i szybko usunąć pod bieżącą wodą za pomocą gumki polerskiej KC90.

Aby zapobiec matowieniu ostrza, wysuszyć nóż Black Hammer Blue natychmiast po użyciu - po dokładniejszym wyczyszczeniu zawsze zalecamy pielęgnację ostrza be zkwasowym olejem do ostrzy.

Szczegóły produktu
K-KSA-200

Specyficzne kody

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Nóż do warzyw dł. 8 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż do warzyw dł. 8 cm -  jest mały z gładkim ostrzem krawędzi. Jest idealny do obierania warzyw i owoców lub innych skomplikowanych prac (np de unerwieniem krewetki, usuwając nasiona z jalapeño. Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z...

Cena 309,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do chleba dł. 25 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 799,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż do warzyw owoców dł. 8 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 399,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi Titanium

Nóż Santoku dł. 18 cm do ogólnego przeznaczenia. Z kuchni japońskiej słowo Santoku oznacza „trzy zalety” i odnosi się do trzech zadań obróbki: krojenia np. w kostkę, siekania i miażdżenia. Ostrze i uchwyt na Santoku są przeznaczone do harmonijnej pracy dopasowując szerokość / wagę ostrza do ciężaru trzpienia ostrza i rękojeści. Japoński Santoku to dobrze...

Cena 509,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Santoku dł. 16,5 cm Kasumi Tora

Kasumi Tora Santoku 18 cm jest to narzędzie, które dzięki swojemu kształtowi jest łatwe w obsłudze i równie łatwe w ostrzeniu.  Jego nazwa oznacza trzy zalety, co w związku z tym wyraża zdolność do dobrego działania w przypadku trzech najważniejszych produktów spożywczych ( ryb, mięsa i innych) i wykonywania trzech różnych rodzajów cięć.

Cena 279,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi

Japoński nóż Santoku Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na utlenianie,...

Cena 1 129,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie

Nóż Szefa kuchni dł. 24 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 959,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm Kasumi Titanium

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm to nóż uniwersalny. Jest zakrzywiony, aby kucharz mógł kołysać nożem po desce do krojenia, uzyskując bardziej precyzyjne cięcie. Szerokie i ciężkie ostrze służy również do siekania. Nóż szefa kuchni może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do siekania, krojenia w kostkę i mielenia. Noże TITANIUM to seria najwyższej...

Cena 529,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż uniwersalny krótki dł. 8 cm Kasumi

Japoński nóż Kasumi do obierania warzyw i owoców z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce...

Cena 799,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Santoku dł. 18 cm Kasumi Hammer Design

Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...

Cena 899,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Zestaw 3 noży stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 1 959,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż Sashimi dł. 21 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 1 169,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż szefa kuchni dł. 20 cm Kasumi Titanium niebieski

Nóż szefa kuchni 20 cm to nóż uniwersalny. Jest zakrzywiony, aby kucharz mógł kołysać nożem po desce do krojenia, uzyskując bardziej precyzyjne cięcie. Szerokie i ciężkie ostrze służy również do siekania. Nóż szefa kuchni może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do siekania, krojenia w kostkę i mielenia. Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową...

Cena 529,00 zł
Więcej
Brak produktu na stanie

Nóż do mięsa pieczeni dł. 20 cm Kasumi Hammer Design

Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...

Cena 829,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Kuty nóż Szefa Kuchni dł. 20 cm Kasumi

Japoński nóż Szefa Kuchni Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.  Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...

Cena 1 139,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni

Nóż uniwersalny dł. 14 cm stal damasceńska Kasumi

Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże. Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...

Cena 519,00 zł
Więcej
Produkt zostanie wysłany w ciągu 3 dni