Zestaw do serwowania składającemu się z dwóch sprytnych, niezbędnych w kuchni akcesoriów. Zawiera Uno™, dużą kamienną misę do sałatek z dwoma serwerami ze stali nierdzewnej, które można przechowywać na krawędzi miski, oraz Milltop™, młynki do soli i pieprzu o odwróconej konstrukcji, która zapobiega rozsypywaniu się nadmiaru fusów na stół.
Zaprojektowany, by szybko i energooszczędnie zagotować wodę, czajnik elektryczny Ibis Bodum jest idealny do gotowania wody na kawę, herbatę, do błyskawicznej zupki itp.
• Czytelny wskaźnik poziomu wody chroni przed marnotrawieniem wody i energii.
• Ręczny przełącznik On/Off (włącz/wyłącz) plus czujnik pary do automatycznego odłączenia i jako dodatkowe...
Zaprojektowana dla profesjonalistów, silikonowa forma jest narzędziem do tworzenia smakowitych kąsków, zarówno słodkich, jak i pikantnych. Forma ma 24 gniazd w kształcie 4 połączonych ze sobą cylindrów. Deser będzie nowoczesny i elegancki.
Rozmiar tej formy pozwala optymalnie wykorzystać powierzchnię w urządzeniach, skracając czas przygotowania, wykonując...
Zestaw 2 słoików Kilner do przygotowania napojów mlecznych sprawia, że niezwykle proste jest tworzenie napojów z orzechów, owsa, kokosa lub soi.
Ten prosty, łatwy w użyciu zestaw zapewnia całkowitą kontrolę nad tym, co jest dodawane do napojów, pozwalając zaspokoić indywidualne gusta.
Dwa słoiki w zestawie dają możliwość namoczenia drugiej partii.
- patelnia grillowa z kolekcji Gres&Wood idealna do zdrowego przygotowania potraw,- korpus, wykonany z aluminium, doskonale rozprowadza ciepło,- wewnętrzna powierzchnia pokryta nieprzywieralną powłoką FINEGRES® wolną od PTFE, PFOA i niklu, przyjazną dla środowiska, certyfikowaną przez SGS,- wyposażona w innowacyjny uchwyt – wykonany z przyjemnego w...
Ostrze noży Kasumi TORA wykonane jest z litej stali węglowej honyaki DSR1K6 o twardości 56-58 HRC., molibdenu, wanadu, popularnej japońskiej stali o doskonałych właściwościach cięcia, odporności na utlenianie i łatwości ostrzenia.
Rękojeść wykonana z drewna magnolii z czarną powłoką epoksydową aby był wodoodporny i odporny na pot i ciepło. Zapewnia to wygodę i długą żywotność, jest lekka i dobrze wyważona. W tej wersji ma kształt kasztanowca i został stworzony z myślą o praworęcznych, dlatego nie nadaje się dla osób używających lewej ręki.
Seria noży Kasumi Tora jest polecana początkującym użytkownikom noży japońskich ze względu na niezawodną jakość i łatwość konserwacji, ale w przystępnych cenach. Nóż jest starannie wykańczany kawałek po kawałku podczas całego procesu przez doświadczonych rzemieślników.
Noże Kasumi Black Hammer Blue - Duży nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni, ma uniwersalne zastosowanie, bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal...
Nóż uniwersalny dł. 12 cm o średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie i szatkowanie warzyw i owoców.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej...
Nóż do mięsa i pieczeni dł. 20 cm - średniej wielkości, który może być wykorzystany dla niezliczonej ilości zadań. Przydatny dla mniejszych zadań precyzyjnych, takich jak krojenie mięsa świeżego i pieczonego.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali...
Główne ostrze noży KASUMI wykonane jest z wysokowęglowej stali nierdzewnej VG-10. Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni, dzięki czemu zachowują ostrzejszą krawędź tnącą dłuższą niż jakiekolwiek inne noże.
Po obu stronach głównego ostrza tnącego znajduje się drobny wzór ze stali damasceńskiej. Wzór, który widać po obu stronach noży, jest wynikiem...
Bunka jest kontynuacją kształtu nożna santoku, ma zaznaczoną końcówkę znaną jako K-Tip. Przyczynia się to do większej dokładności użytkowania i zwiększania obszarów użytkowania.
Uchwyty z japońskiego drewna wiśniowego, pochodzące z gór wokół miasta Seki.
Nóż szefa kuchni krótki dł 13 cm może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do krojenia, siekania, krojenia w kostkę i mielenia.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową powłokę zapewniającą najwyższą odporność na plamy i trwałość. Ostrze jest wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej z 3-kolorową powłoką tytanową - materiał zapewniający...
Noże Kasumi Black Hammer Blue - Nakiri 16,5 cm, prawdziwie wszechstronny, do krojenia owoców i warzyw, a także do ryb i mięsa. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal nierdzewna.
Rękojeść składa się z dwóch...
Ostrze tnące KASUMI VG-10 PRO wykonane jest z litej japońskiej stali nierdzewnej VG-10 Cobalt o wysokiej zawartości węgla, która została opracowana specjalnie z myślą o nożach.
Ostrza są hartowane do Rockwell C59-60 stopni; idealna twardość dla wysokiej jakości profesjonalnych noży kuchennych. Zapewnia to najostrzejszą możliwą krawędź tnącą, która trwa...
Nóż Sashimi dł. 24 cm służy do przyrządzania potraw na bazie ryb i charakteryzuje się ostrzem z ostrzem dłutowym, czyli asymetrycznym.
Sposób użycia tego produktu zmienia się w zależności od rodzaju krojonej żywności. Należy go pchać do przodu i mocno, jeśli produkt jest twardszy, zamiast tego delikatnie do tyłu, jeśli tniemy coś miękkiego, co nie wymaga...
Japoński nóż do chleba Kasumi z ostrzem z kutej stali nierdzewnej VG10 Cobalt - o wysokiej twardości węgla HRC 59/60.
Krawędź tnąca idealnie ostra i wypolerowana jest udoskonalana przez proces podwójnego wykończenia i system ostrzenia o ziarnistości # 3000 w celu uzyskania profesjonalnego, bardzo ostrego ostrza. Stal VG10 jest wysoce odporna na...
Nóż Santoku dł. 18 cm do ogólnego przeznaczenia. Z kuchni japońskiej słowo Santoku oznacza „trzy zalety” i odnosi się do trzech zadań obróbki: krojenia np. w kostkę, siekania i miażdżenia. Ostrze i uchwyt na Santoku są przeznaczone do harmonijnej pracy dopasowując szerokość / wagę ostrza do ciężaru trzpienia ostrza i rękojeści. Japoński Santoku to dobrze...
Nóż szefa kuchni 20 cm to nóż uniwersalny. Jest zakrzywiony, aby kucharz mógł kołysać nożem po desce do krojenia, uzyskując bardziej precyzyjne cięcie. Szerokie i ciężkie ostrze służy również do siekania. Nóż szefa kuchni może być używany do wielu funkcji kulinarnych, w tym do siekania, krojenia w kostkę i mielenia.
Noże Kasumi Titanium posiadają tytanową...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Noże KASUMI linii Hammer Design (H.M.) są produkowane z kobaltowej stali wysokowęglowej VG-10 Cobalt dedykowanej do wyrobu noży najwyższej jakości. Ostrze utwardzone jest do poziomu 59-60 w skali Rockwella dzięki czemu idealnie nadaje się do profesjonalnych zastosowań. Efekt młotkowania jest wynikiem kucia na gorąco o nacisku 300 ton co dodatkowo podnosi...
Noże Kasumi Black Hammer Blue - duży nóż szefa kuchni, wszechstronny w kuchni, ma uniwersalne zastosowanie, bez wysiłku przesuwa się po mięsie, rybach i warzywach. Specjalna obróbka nadaje nożowi szczególną twardość (61 ° HRC). Rdzeń ostrza jest wykonany ze stali Aogami i zawiera węgiel, który jest powszechnie określany jako stal węglowa, a nie stal...
Nóż Nakiri dł. 16,5 cm jest idealny do prac przy obróbce mięsa i warzyw.
Nakiri to tradycyjny japoński nóż do warzyw : służy w szczególności do przygotowania julienne, pokrojonego w kostkę lub nawet do siekania aromatycznych ziół, takich jak pietruszka i bazylia, do siekania czosnku i nadal otrzymywania bardzo cienkich plasterków ulubionego warzywa.